22 november 2014

Interieurtrend: Petrol

Voor een mysterieuze look in huis

Interieurrend Petrol
De diepgroene, mysterieuze kleur petrol is weer helemaal terug in het interieur. Door muren te verven in de kleur, accessoires toe te passen in je interieur of te kiezen voor een blikvanger, zoals een bank of tafel kun je de kleur petrol in huis halen.

Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Diepe kleur voor thuis

Petrol is net als de kleuren turquoise en aqua een mix van blauw en groen. Door de grijze gloed is de kleur makkelijk te combineren in het interieur. Zo past de kleur goed bij grijstinten, maar ook bij bruin. Aangezien petrol niet warm van kleur is, is de kleur goed te combineren met warme kleuren, zoals okergeel, koper, bordeaux rood en goud. Ook werkt de kleur goed in een industrieel interieur met houten vloeren en bakstenen muren. Welke interieurstijl dan ook, er is altijd plaats voor petrol!

Leef je uit

Er zijn oneindig veel manieren om een kleur toe te passen in je interieur. Petrol is een diepe, redelijk donkere kleur; veel mensen moeten daarom even slikken voordat ze een grote muur in deze kleur verven. Tip: verf eerst een kleine muur en kijk dan of het goed voelt. Dan kun je altijd nog een grotere ruimte verven. De echte waaghalzen schilderen het plafond ook mee. Verwerk je de kleur liever op een subtiele manier in het interieur? Kies dan voor petrol kleurige accessoires, zoals kussens, lampen, servies en bedtextiel.

Moodboard PetrolBronnen:
1. Natuursteen in een diepe petrol kleur. Je kunt goed zien dat petrol zowel groene als blauwe kleurpigmenten bevat. Gezien op Pinterest.com/residencenl. 2. Deze serviesset van petrolkleurig materiaal maakt een eettafel net wat mysterieuzer. Op Pinterest.com/residencenl 3. Bijzondere lampen van één van de meest toonaangevende ontwerpers en decorateurs van Frankrijk. Damien Langlois-Meurinne staat bekend om zijn verfijnde detaillering en poëtische geest. Het creëren van ruimtes met rust en welzijn is de rode draad door zijn ontwerp geschiedenis. Meer op Dl-m.fr. 4. Een petrolkleurige muur combineert goed met witte, zwarte en bronskleurige accessoires. Gezien op Camillatange.blogspot.ca 5.Bijzonder materiaal dat in het oog springt. Gevlochten kussen in de diepgroene, blauwe kleur. Ook verkrijgbaar als poef, via Etsy.com (Kumekodesign) 6. Petrolkleurige fluwelen bank met bijpassende kussens van H&M Home. De verschillende tinten kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Gevonden op Hm.com (H&M Home) 7. Brons en petrol zijn een geweldig duo. De tinten halen het beste in elkaar naar boven. Weer eens wat anders in de badkamer kan geen kwaad en deze afbeelding is een perfecte inspiratiebron. Gezien op Pinterest.com/residencenl 8. De zeegroene, gele en gouden details zorgen voor een interessant contrast met de petrolkleurige muur. Via Spookyhome.tumblr.com

Inspiratie Petrol


Bronnen:
1. Beppebrancato.com 2. Designsponge.com 3. Appartmenttherapy.com 4. Architecturaldigest.com
5. F-furniture.tumblr.com 6. Angelinthenorth.com 7. Pinterest.com/residencenl 8. Dwell.com 9. Pinterest.com/residencenl 10. Pinterest.com/residencenl

Tekst: Jackie Oomen

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 5.900.000 k.k.
1/6
ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
2/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
3/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
4/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
5/6
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #11 Bold and Beautiful
  • INSPIRATIE: Bold beauty's
  • Dossier: LICHT in donkere dagen
  • Extra veel KUNST
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 3.500.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
DOMBURG
€ 2.500.000
5/5

Nieuw aanbod

Nehalenniaweg 14
DOMBURG
€ 2.500.000 k.k.
Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.