17 januari 2015

Interieurtrend: Paper

Origami in de woonkamer

Interieurtrend paper
Lampen van stevig karton en wanddecoratie met origami-achtige vormen. Benieuwd hoe je papier toepast in het interieur? Lees verder en word geïnspireerd door talloze ideeën.

Origami in huis

Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Inspiratie uit het Oosten

Origami is de kunst van het vouwen van papier. In het Japans betekent 'ori' vouwen en 'kami' papier (Houd voor meer Japan-inspiratie Residence editie 3, 2015 in de gaten). Er wordt een beperkt aantal vouwen gebruikt, maar door de combinatie ervan zijn de meest ingewikkelde ontwerpen mogelijk. De kunst ontstond in China, kort nadat papier werd uitgevonden. Vanuit China is origami overgewaaid naar Japan.

Papier in het interieur

Papier is een relatief stevig en vooral milieuvriendelijk materiaal dat op verschillende manieren kan worden toegepast in huis. Het gebruik van papier is goedkoop, origineel, decoratief en handig voor diverse toepassingen. Ontwerpers laten zich inspireren door het materiaal en zo wordt de structuur van papier met andere materialen nagebootst. Zo zijn er bijvoorbeeld kussens van stof te koop waarbij het net lijkt of ze gemaakt zijn van gekreukeld papier.

Moodboard PaperBronnen:
1. Deze sterren van papier zijn als decoratie opgehangen boven de eettafel. Te koop op Bodieandfou.com 2. Geen standaard behang, maar een behang met de structuur van een gevouwen stuk papier. Gezien op Modulararts.com 3. Het lijkt net of dit kussen gemaakt is van stukjes papier. Mikabarr maakt stoffen met vouwen, breuken en driedimensionale effecten. Licht, elastisch textiel wordt gecombineerd met een materiaal dat van nature de beweging van stof laat zien. Dit samen zorgt voor een nieuwe soort weefselstructuur die kan worden gebruikt bij meubilair, verlichting, mode en accessoires. Meer op Mikabarr.com 4. Wanddecoratie de lijkt op piramides van papier. Door de verschillende tinten blauw, komt het ombre effect te voorschijn. Via Knot-magazine.com 5. Dit rolgordijn vouwt zich op als papier zodra je het inrolt. Gezien op Kraeutli.com 6. Een lamp die gemaakt is van bladzijden uit een boek. Via Pinterest.com/residencenl 7. Op de blog Dekotopia staat hoe je deze lamp van papier zelf in elkaar kunt zetten. Meer op Dekotopia.net 8. De welbekende vogels van origami voor op de muur. Via Solebich.de 9. Origineel idee voor een inspirerende muur: wissel foto's af met gevouwen stukken papier. Gezien op Trendenser.se

Inspiratie Paper


Bronnen:
1. Mikabarr.com
2. Etsy.com
3. Anthropologie.com
4. Behance.net
5. Pinterest.com/residencenl
6. Pinterest.com/residencenl
7. Wallpartitionideas.com
8. Studiosnowpuppe.nl
9. Whatwilsonwants.com
10. Pinterest.com/residencenl


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OSS
Prijs op aanvraag
1/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
2/6
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
3/6
BLARICUM
€ 2.975.000 k.k.
4/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
5/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DAARLERVEEN
€ 620.000
1/5
HARDENBERG
€ 629.000
2/5
DRUNEN
€ 3.650.000
3/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.