28 februari 2015

Interieurtrend: Mint

Een frisse wind door het huis

Interieurtrend Mint
Dat we dol zijn op pasteltinten mag duidelijk zijn. De zomerse en frisse mintkleur is ook dit jaar een blijvertje om het interieur een boost te geven. Van keukenkastje tot ventilator; wij zetten de mooiste mintkleurige items voor je op een rij.

Mint


Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Stoer of romantisch

Zeegroen, pistachegroen, turquoise, mintgroen; er zijn meerdere benamingen voor deze kleursoort. Mint is een frisse tint die op allerlei manieren toepasbaar is. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke en romantische Engelse uitstraling door mint te combineren met zoete kleuren en bloemenprints. Of kies juist voor een stoer, industrieel interieur door naast mint gebruik te maken van hout, zwart en metaal. Een grafische print tegenover een mint kleur doet ook wonderen. Zigzagpatronen, hoekige vormen of een optisch lijnenspel, zo maak je de liefelijke kleur net wat pittiger. Benieuwd naar tips voor grafische prints in huis? Bekijk dan eens de interieurrend: Grafisch.

Pastel

Mintgroen hoort thuis in het rijtje van populaire pastelkleuren. We bespraken eerder al de interieurtrend: Pastel. Hier lees je hoe je pastelkleuren in huis kunt halen en welke kleuren goed samengaan. Daarnaast lieten we in de interieurtrend: Nude zien hoe je een spannend interieur kunt creëren met nude tinten.

Moodboard MintBronnen:
1. Combineer mint met hout, zwart wit en pastelkleuren voor een vintage feeling. Gezien op Bloodandchampagne.com 2. Deze ruwe, mintkleurige muur is te vinden in de cocktailbar Le Mary Celeste in Parijs. Gezien op Remodelista.com 3. Mintkleurige kop en schotel met een goud randje. Te koop op Shop.cottonon.com 4. Deze Forest Light is ontworpen door de Nederlandse designers van Ontwerpduo. Via dezeen.com 5. Schilderijen en foto's in verschillende lijsten aan een mintkleurige muur. Gezien op Bloglovin.com 6. Mint combineert goed met witte en bronskleurige details. Via Aperfectlittlelife.com 7. Dit Ikat Mint behang is ontworpen door Fat Bird Designers voor Spoonflower. Te koop op Spoonflower.com 8. Haal mint ook de badkamer in. Gezien op Meetmeinphiladelphia.blogspot.nl 9. Grafisch Drieh Throw kussen. Ontworpen door Paola Fischer en te koop op Society6.com 10. Deze historische ventilator, met de naam Anonyme Fan, werd in 1940 ontworpen. Via Pinterest.com/residencenl

Inspiratie MintBronnen:
1. Digsdigs.com 2. Domino.com 3. Egetrom.no 4. Pinterest.com/residencenl 5. Domainehome.com 6. Houseofturquoise.com 7. Nordicdays.blogspot.nl 8. Blog.2modern.com 9. Pinterest.com/residencenl 10. Polyvore.com


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

TILBURG
Prijs op aanvraag
1/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
2/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
3/6
VOORBURG
€ 2.695.000 k.k.
4/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
5/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #11
  • Home-couture
  • Amsterdams penthouse
  • Thuis bij Missoni & Dsquared
  • Matthew Williamson
  • Fashion hotels
  • Juwelendossier
  • PAN-special
  • Power kunstvrouwen

Meest bekeken

HEESCH
€ 1.500.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.250.000
2/5
AMSTERDAM
€ 5.900.000
3/5
VELP GLD
€ 1.700.000
4/5
DOKKUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Vijverlaan 23
VELP GLD
€ 1.700.000 k.k.
Geastmer Mar
DOKKUM
Prijs op aanvraag
De Hoef Westzijde 6
DE HOEF
€ 1.295.000 k.k.