07 maart 2015

Interieurtrend: Insecten

Interieurtrend Insecten
Opgezet, achter glas, getekend of in een terrarium. Insecten kun je op verschillende manieren in huis halen. Wat past het best bij jou? Met behulp van deze trend geven we antwoord op de vraag.

Insecten


Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Les biologie

Insecten zijn een klasse van de geleedpotigen en leven op het land of in zoet water. Met bijna een miljoen ontdekte soorten zijn insecten de grootste groep dieren. Een aantal van deze beestjes spelen een directe rol in het leven van de mens. Zoals muggen op zwoele zomeravonden, bijen die voor overheerlijke honing zorgen en sprinkhanen als uitdagende delicatesse. Geschat wordt dat er vele honderdduizenden tot enkele miljoenen soorten nog niet zijn ontdekt.

Haal de natuur in huis

De insectentrend is een aanvulling op enkele eerder besproken trends. Zo kwamen de trends botanisch, huisdieren, planten en beestenboel al eerder voorbij. De insectentrend is goed te combineren met deze eerder genoemde trends. De kleuren die goed passen bij deze sfeer zijn groen, wit en bruin als basis. Met daarnaast geel of oranje als accentkleuren. Ook natuurlijke materialen passen bij deze trend. Bladeren, bloemen, veren en houten meubels zullen prints en afbeeldingen van insecten goed aanvullen. Taxidermie (het opzetten van dieren) speelt een rol in de insectentrend. Opgezette dieren zijn tijdloos, stijlvol en geven de populaire vintage sfeer aan een interieur.

Moodboard InsectenBronnen:
1. Print voor aan de muur met verschillende geïllustreerde motten. Gezien op Pinterest.com/residencenl 2. Zilveren tor op stok ter decoratie. Via Pinterest.com/residencenl 3. Een natuurlijk tafereel gevonden op Pinterest.com/residencenl 4. Dit Insektus kussen is te koop op De.dawenda.com 5. Het behang Honey Bees van Barley Gates in de kleur gold on charcoal is te koop op Barleygates.com 6. De stolp is al langer favoriet. Dit exemplaar met opgezette insecten, is te koop op Alexmacarthur.co.uk 7. Kop en schotel met aangename verrassing. Zodra de koffie op is komt er een insect tevoorschijn. Via FaithAdamsCeramics op Etsy.com 8. Kleurrijke stof met insecten. Via Designsponge.com 9. Een insect voor aan de muur. Gezien op Witanddelight.tumblr.com 10. Deze illustratie is te koop op Etsy.com via Tinatarnoff

Inspiratie InsectenBronnen:
1. Agentbauer.com 2. Boligmagasinet.dk 3. Stylecookie.nl 4. Desiretoinspire.net 5. Decovry.com 6. Thecoolhunter.net 7. Urbancomfort.typepad.com 8. Pinterest.com/residencenl 9. Anthropologie.com 10. Yumi Okita Thejealouscurator.com Hoofdfoto Timorousbeasties.com


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
1/6
Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
2/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
3/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
4/6
OIRSCHOT
Prijs op aanvraag
5/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5/6
  • floral Deco
  • Salone del Mobile Milano
  • De buiten kamer
  • Bloemen in het interieur

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
FRANKRIJK
€ 500.000
2/5
Mol
€ 999.990
3/5
Vlaardingen
€ 1.985.000
4/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
5/5

Nieuw aanbod

Kennemerweg 1
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
Weg naar As 32
Genk
€ 1.289.000 k.k.