30 mei 2015

Interieurtrend: Memphis

Karakteristieke patronen

Interieurtrend Memphis
De comeback van memphis; Een oude trend in een nieuw jasje. De grafische, geometrische en ondeugende prints blijven bestaan, maar de primaire kleuren maken plaats voor populaire pasteltinten.

Memphis


Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Memphis toen

De trend van deze week is geïnspireerd op de Memphis Group, die in Milaan werd opgericht door de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass. Deze designbeweging was een reactie op de strakke, gladde en zwarte ontwerpen uit de jaren '70. De vormen, patronen en meubels waren geïnspireerd op Pop-Art, Op-art en elektronische beeldspraak, wat kleurige en karakteristieke ontwerpen tot gevolg had. De naam Memphis, is op een ludieke manier uitgekozen. Tijdens een bespreking over de onderneming, klonk een nummer van Bob Dylan met de tekst: Stuck outside of mobile with the Memphis bleus again.

Memphis nu

De meubels en accessoires die door Memphis Group op de markt werden gebracht, vielen niet bij iedereen in goede aarde. Men moest wennen aan de kitscherige stijl, de felle kleuren, de krachtige geometrische vormen en de asymmetrie. Enig lef was nodig om Memphis design in huis te halen. Tegenwoordig is niks te gek, mits er goed gecombineerd wordt. De memphis-prints worden weer populair, zo brengt modemerk & Other Stories deze zomer een collectie met grafische prints die doen denken aan de Memphis Group. De combinatie met pasteltinten geven een nieuwe, moderne twist aan de trend uit de jaren '80. We zien de trend terug op stoffen, maar ook in meubels.

Moodboard MemphisBronnen:
1. Memphis II Cushion van de verkoper Depeapa op Etsy.com 2. Nathalie Pasquier en George Sowden ontwierpen deze klok voor Meos Memphis in 1980. Via Pinterest.com/residencenl 3. Deze marmeren kruk is van Kellywearstler.com 4. Deze memphis print werd ontworpen door Tyler Spangler. Meer op Behance.net 5. Robert Normand woont en werkt in Parijs en ontwierp deze tafel. De collectie bevat unieke, antieke en zelf ontworpen meubels. Zijn werk is te herkennen aan de opvallende, memphis achtige prints. Meer informatie op Robertnormand.com 6. Deze grafische print komt voor in de nieuwe collectie van & Other Stories. Een jurk, broek t-shirt met deze print kopen? Kijk dat op stories.com 7. 'Little Darling Lamp' van Swedish Ninja. Meer informatie op Swedishninja.com 8. De New Yorkse textile & surface artist Hoonju Ko heeft al een behoorlijke collectie memphis prints op haar naam staan. Gezien op Hoonjuko.com 9. De print op dit servet werd ontworpen door Nathalie Du Pasquier en zij was lid van de Memphis Group. Te koop op Thethirdrow.com 10. TOC Bacterio Bookends van het Amerikaanse merk Table of Contents. De print werd ontworpen door Ettore Sottsass voor Abet Laminati in 1978. De boekensteun is te koop op Tableofcontents.us 11. Te koop op Etsy.com via Rioolmo.

Inspiratie MemphisBronnen:
1. Etsy.com/Depeapa 2. Dezeen.com 3. Bloglovin.com 4. Kitsch-nitsch.com 5. Yellowtrace.com.au 6. Sightunseen.com 7. Kitsch-nitsch.com 8. Weheart.co.uk 9. Pinterest.com/residencenl 10. Behance.net/ohyeahstudio 11. Jakecurtis.co.uk 12. Clarissedemory.com


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
1/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
2/6
Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
3/6
GOES
Prijs op aanvraag
4/6
WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
5/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
1/5
DRUNEN
€ 3.650.000
2/5
HARDENBERG
€ 629.000
3/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.