25 december 2016

Interieurtrend: Elegant

Interieurtrend Residence elegant interieur
In deze koude wintermaanden kunnen we wel wat warmte gebruiken. Maak kennis met de elegante kant van interieur. Geïnspireerd op design uit Parijs en Milaan, maar ook verbonden met mode is een elegant interieur een zachte en toegankelijke keuze voor je inrichting.

Wanneer we het begrip ‘elegantie’ gebruiken, denken we aan zachte materialen en vormen. Stoffen zoals fluweel zien we vaak terugkomen, maar niet op een overdadige wijze. Het elegante interieur straalt niet te veel grandeur uit en oogt zeker niet strak of sober. Het design kenmerkt zich door ronde vormen in combinatie met materialen zoals marmer, koper en goud.

Bekijk ook de interieurtrend Marmer >>

Gemstone-kleuren

Een goed voorbeeld van deze elegantie stijl is terug te zien in de tv-serie Mad Men, waar vaak een mid-century interieur te zien is. Designklassiekers, hout en afgeronde vormen ademen een stijlvolle comeback van de jaren zestig uit. De kleuren die typerend zijn voor een elegant interieur zijn de zogenoemde ‘gemstones’. Hiermee worden de kleuren bedoeld die edelstenen dragen, zoals smaragdgroen, aquamarijn en robijnrood. Laat je door onderstaande beelden inspireren en breng volgend jaar wat elegantie in huis!1. Interieur door Vincenzo de Cotiis, foto: Julian Hargreaves 2. Hanglamp Modo van Jason Miller, € 3515. rollandhill.com 3. Huis van interior designer Mechtelien van Alkemade, foto Kasia Gatkowska. 4. Bijzettafel Jules de Nuit van Roberto Lazzeroni voor Baxter 5. Appartement in Parijs van Alexandra Fain Sur, foto: Stephan Julliar 6. Wit Carrara marmer 7. Vloerkleed Spider van Neisha Crosland, The Rug Company.

InspiratieVan links naar rechts: 1. Le I Love van India Mahdavi in Parijs 2. San George van Framework Studio in Amsterdam 3. Appartement in Parijs van Studio Ko, foto Yann Dere 4. Interieur van Decoration Empire, foto Kasia Gatkowska 5. Royal Roulotte 6. Badkamer van Maria Ousseimi, foto Stephen Julliard. Bekijk meer van dit interieur >>


Tekst: Fidessa van Rietschoten


Bekijk ook de interieurtrend Denim Drift >>
Inspiratieboek: My Artistic Interiors >>
Steensoorten onder de loep >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ELLECOM
€ 4.700.000 k.k.
1/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
2/6
VORDEN
€ 3.600.000 k.k.
3/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
4/6
WENUM WIESEL
Prijs op aanvraag
5/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9

  • KUNST
  • Franse flair in staal
  • Thuis bij Lita Cabellut
  • Kunstnerds op Mallorca
  • Haute couture interieur
  • Kunsteiland Naoshima
  • 3 dubbele Art Stories

Meest bekeken

SCHOONHOVEN
€ 1.275.000
1/5
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
2/5
MIDDELBURG
€ 575.000
3/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 1.785.000
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod