29 december 2016

Interieurtrend: Bespoke

Let’s get personal

bespoke, interieur, trend, personal
Die oude zeekist van opa, het roze boudoir stoeltje van oma met dat kussentje gekocht op de Spaanse markt: mix and match je eigen interieurschatten op geheel eigen wijze met de trend die nooit zal vergaan: bespoke.

Hoeveel we ook houden van de laatste trends en de nieuwste interieursnufjes, een van de belangrijkste ingrediënten is toch wel het idee dat ons huis mag uitdragen wie we zijn. Er is ruimte voor je eigen individuele verzameling van objecten die een emotionele waarde hebben. Oude, vintage items kunnen met nieuwe moderne elementen worden gecombineerd. Op deze manier ontstaat er een eclectisch interieur, een mengeling van stijlen die geheel op maat aansluiten bij jouw persoonlijkheid.

Bekijk ook de interieurtrend Elegant >>

Neem de tijd

Een persoonlijk interieur is er niet van de een op de andere dag. Zoals interior designer Gert Voorjans zegt: ‘soms moet iets een tijdje sudderen, net als een mooi gerecht.’ Er is een langere periode nodig om een persoonlijke inrichting te laten ontstaan: een spontane aankoop, een kindertekening of een bijzonder kunstwerk. Zulk soort objecten hebben tijd nodig om tot je te komen. Voorjans is dan ook tegen ‘decoreren om het decoreren’ en dit sluit goed aan bij deze individuele trend. Je richt je interieur in zoals je zelf wilt. Het hoeft namelijk niet allemaal zo perfect. Soms kan de perfecte mismatch jouw interieur net wat persoonlijker maken!1. Interieur van Jean-Philippe Demeyer in Brugge, foto: Kasia Gatkowska 2. Interieur van interior designer Mariska Dietz, foto: Kasia Gatkowska 3. Scarab Collection van Popham Design 4. Interieur van Jean-Philippe Demeyer in Brugge, foto: Kasia Gatkowska 5. Vloerkleed Stringray Red van Alexandra Champalimaud, The Rug Company 6. Antique Napoleon lll fauteuil van Jayson Home 7. Interieur van interior designer Mariska Dietz, foto: Kasia Gatkowska.

Inspiratie


Van link naar rechts: 1. Interieur The Rug Company in London, foto: Marc van Praag. 2. Foto via Vogue Australia. 3. Interieur Gert Voorjans. 4. Interieur van interior designer Rodman Primack, foto: Belén Imaz. 5. Gypsy style interieur via Sibella Court. 6. Interieur Popham Design in Marrakech, foto: Richard Powers.


Tekst: Fidessa van Rietschoten


Dé kleur van 2017 >>
In stijl het nieuwe jaar in >>
It's all about balance >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NAARDEN
Prijs op aanvraag
1/6
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000 k.k.
2/6
Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
3/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
4/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
5/6
WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
1/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
2/5
HARDENBERG
€ 629.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
DRUNEN
€ 3.650.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.