06 maart 2012

Werkbladen en spatwanden

Laat uw creativiteit de vrije loop en ontdek de eindeloze mogelijkheden in uw keuken. Vrijwel ieder materiaal is geschikt en leverbaar.
The sky is the limit, qua werkbladen in de keuken, want vrijwel ieder materiaal is geschikt en leverbaar. Van hout tot glas, van granito tot kunststof, van rvs tot hardsteen of beton.

Het ene materiaal behoeft uiteraard wat meer onderhoud dan het andere. Laat u hierover goed en objectief adviseren, zodat u niet achteraf voor nare verrassingen komt te staan. Informeer ook naar bijvoorbeeld de vlek- en hittebestendigheid. Een hete pan op het aanrecht zetten kan niet bij ieder materiaal. En een halve citroen (of een theezakje!) op het werkblad zorgt bij natuursteen soms voor niet te verwijderen verkleuringen. En tot slot stellen zware materialen zoals beton wellicht aanvullende eisen aan de constructie onder het aanrecht. Kies dus niet louter voor ‘mooi’ maar bedenk vooral ook wat praktisch is voor u.

Spatwanden in de keuken

Wat voor werkbladen geldt, geldt ook voor spatwanden: alles kan, alles mag. De combinatie werkblad/spatwand is geheel aan u. Maar in het algemeen geldt dat een combinatie van werkblad en spatwand in hetzelfde materiaal zich goed leent voor een moderne keuken. Wilt u nostalgisch, dan kunt u voor verschillende materialen kiezen, bijvoorbeeld een houten of hardsteen werkblad met betegelde spatwand. Hoe meer rvs u introduceert, hoe ‘professioneler’ uw keuken eruit ziet. Maar pas op, rvs krast behoorlijk. En wanneer u allergisch bent voor vingerafdrukken, kunt u er beter niet aan beginnen. Er zijn voldoende reinigingsmiddelen voor rvs, maar wat de producent u ook vertelt: het kras- en vingerafdrukprobleem blijft.

Wijk af van standaard keukenmaten

Laat uw creatieve geest de vrije loop, ook voor wat betreft afmetingen. Waarom zou een werkblad altijd net zo diep moeten zijn als uw onderkasten? Haal standaardonderkasten 20 cm naar voren en u heeft ruimte voor een extra diep werkblad (en uw loodgieter zal u dankbaar zijn, want achter de kasten is zo voldoende ruimte voor leidingen). Heeft u een stuk werkblad waar weinig ‘gespetterd’ wordt? Dan is het helemaal niet nodig om daar een spatwand te plaatsen. Schilder de wand in uw favoriete kleur (eventueel beschermd met een matte of glanzende vernis) en u bent klaar. Als de vernis goed genoeg is, kunt u deze methode trouwens ook toepassen waar wel gespetterd wordt.

Lees ook:
- Top 6 fouten in uw keuken
- 9 tips voor de inrichting van uw eetkamer
- Terug naar de woonkeuken!
- Geen gewone kasten en lades voor de keuken
- Kranen en spoelbakken in de keuken
- Keukenverlichting. Welke kiest u?

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
1/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
2/6
Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
3/6
WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
4/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
5/6
MONTFOORT
€ 3.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROLDE
€ 795.000
1/5
PIJNACKER
€ 1.900.000
2/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
3/5
Benschop
€ 795.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.