19 december 2013

De perfecte feesttafel

Tips & Tricks

de perfecte feesttafel
Natuurlijk willen we met de feestdagen onze gasten overrompelen met een prachtig gedekte tafel. Sommige mensen kunnen al weken van te voren stressen over het juiste servies en bijpassende servetten. Dat is helemaal niet nodig. Met deze tips creëer je een waanzinnige tafel en heb je ook nog tijd over om echt te genieten.

1. Origineel tafelen


Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden (lees ook de drie basistips voor tafeldekken). Ieder idee is geïnspireerd op iets anders. Inspiratie nodig? Ga eens kijken op de website Pinterest, verschillende interieurblogs en natuurlijk op de website van Residence. Dankzij internet heb je toegang tot ontelbare mooie foto's in iedere denkbare stijl. Sleep de foto's naar je bureaublad. Zo heb je meteen een moodboard en een goede basis.

2. Thema aan tafel


Kies een thema en houd daaraan vast. Bijvoorbeeld 'een witte Kerst'. Dan is alles wit, van het tafelkleed tot de kaarsen en bloemen. Of neem een stijl als klassiek, minimalistisch of vintage als uitgangspunt. Belangrijk is wel dat het thema aansluit bij je interieur. Niets zo vreemd als een tafel die totaal niet bij de eetkamer past waarin hij staat (bekijk ook de kerst-interieurs van Farrow & Ball en de trend van 2014: winterbarbecueën!).

3. Mix


Veel servies in de kast staan, maar allemaal verschillend? Dit kan juist een feestelijk effect geven. Houd de ondergrond en de aankleding rustig en pak helemaal uit met niet bij elkaar horend servies in bonte kleuren. Zo wordt iedere plek aan tafel uniek.
Niet genoeg servies? Vraag je gasten om de ontbrekende stukken mee te nemen. Zo krijg je een leuke mix van verschillende vormen en stijlen.

4. Laag voor laag


Geef de tafel een luxe uitstraling door lagen aan te brengen. Gebruik een mooi tafelkleed als ondergrond en plaats daarop voor iedere gast een groot bord. Dek die af met een servet en plaats hierop een kleiner bord. Maak het af met een klein cadeautje. Bijvoorbeeld een handgeschreven menukaartje of een chocolaatje.

5. Tafel dekken met bloemen


Verse bloemen op tafel zijn eigenlijk een must. Ze laten zien dat je met zorg hebt nagedacht over de aankleding. Geen budget voor een groot kerststuk? Een paar simpele bloemen in kleine vaasjes naast ieders glas of een dennentakje op elk bord geven al een groots effect.

6. Licht


Een intieme sfeer is in een handomdraai gecreëerd. Steek zoveel mogelijk kaarsen aan. Niet veel ruimte op tafel? Gebruik kasten, planken, tafeltjes en andere ondergronden rondom. Dim de lichten en zet fijne achtergrondmuziek op.

7. Smokkelen mag


(Bijna) niemand kan alles zelf. We hebben allemaal onze sterke en zwakke punten. Een quiche en wat bijgerechten bij de traiteur halen is geen zonde. En als je niet genoeg glazen hebt voor iedereen kun je ze gewoon huren. Zonder schuldgevoel.

Geniet!

Het allerbelangrijkste: onthoud dat de feestdagen draaien om het samenzijn met dierbaren. Een mooie tafel is een fijne bijkomstigheid, maar uiteindelijk herinneren je gasten zich niet de aankleding, maar de gezelligheid. Dus schenk jezelf nog een glas wijn in, leun achterover en geniet van de avond.

Nog meer tips nodig? Lees dan het artikel DIY: Feestelijke tafels.

Bron: Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
1/6
OSS
Prijs op aanvraag
2/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
3/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
4/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

PIJNACKER
€ 1.900.000
1/5
ROLDE
€ 795.000
2/5
Benschop
€ 795.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.