07 februari 2014

De acht mooiste stijlen voor op tafel

Kraakhelder, boerenbont of met verrassend effect

mooiste tafellinnen. Kleurrijk, vrolijk speels of helder wit.
Kookliefhebbers die graag vrienden of familie aan hun tafel uitnodigen hechten ongetwijfeld waarde aan een mooie presentatie van hun kunsten. Een mooi gedekte tafel voegt veel sfeer toe aan de eetkamer of woonkeuken. Ontdek de acht mooiste tafelkleden van het moment!

Negen stijlen voor de eettafel

Met uw eigen creativiteit zijn de mogelijkheden oneindig. Houdt u van uitbundig veel kleur? Chic en wit? Of traditioneel Hollands met boeren bont? Het mag allemaal!

Ook interessant om te lezen: de mooiste (én lekkerste) cocktails, tafel dekken door te werken met laagjes, mixen, thema's, bloemen en licht, diy: feestelijke tafels (met tips van kenners) en 9 tips voor de inrichting van uw eetkamer.

Print op tafel 1: Fel en fuchsia

De kleurenkenners van het verfmerk Pantone verkozen Radiant Orchid (een soort fuchsia-roze) als de interieurtrend voor 2014. Is een heel interieur in fuchsia u iets te heftig? Een aantal accessoires in de levendige tint, zoals uw tafeldecoratie, kunnen veel doen.
Meer inspiratie met roze tafellinnen? Kleurbekennen met fuchsia >>

Print op tafel 2: Met een kleurverloopje

Gradiënt betekent zoveel als een kleurverloop. We zagen deze trend het afgelopen jaar terugkomen in zowel de mode als in het interieur. Designers Guild paste de stijl toe in stoffen, behang én een tafelkleed.
Meer inspiratie met gradiënt prints? Met een kleurverloopje >>

Print op tafel 3: Vol stippen

Een klassieke print in zowel mode en interieur is de polkadot. Een eenvoudig en herkenbaar patroon vol stippen, dat we tegenkomen in simpel zwart-wit, grafisch en strak, maar ook kris-kras door elkaar in veel kleuren. Wat de uitvoering is, de stippen brengen al snel een vrolijke sfeer.
Meer inspiratie met stippenprints op tafel? Gestipt: We dansen de polka(dot) op tafel >>

Print op tafel 4: Streepje voor

Een klassieker voor op tafel is het tafelkleed met een streep. Kies voor een streep in de lengte voor een optisch langere tafel (lees ook over optische effecten bij de inrichting van uw interieur). Een streep in de breedte maakt het geheel wat breder en dat hoeft voor een tafel niet per definitie slecht te zijn.
Meer foto's van tafellinnen met strepen? Streepje voor. Tafellinnen met streepjes-patronen >>

Print op tafel 5: Grafische printje

Wie de tafel graag onder een grafische print gehuld ziet, kan alle kanten op.
Meer gedekte tafels met grafische prints? Grafisch printje: Strak en speels tafellinnen >>
Lees ook over Scandinavische prints voor op de muur en over hoe u een minimalistisch interieur creëert.

Print op tafel 6: Mix & match

Pak voor feestelijke gelegenheden uit met drukke en kleurrijke prints op tafel. Dit doe je door te mixen en matchen met verschillende patronen, texturen, bloemen en groentes. Niks is te gek! Met echte groentes en bloemen op tafel creëer je altijd een levendig en feestelijk effect (trend 5 in het artikel De perfecte feesttafel), maar ook het linnen mag een druk bloemenprintje hebben.


Meer mixen & matchen aan tafel?Meer mixen met stijlen aan tafel? Folklore, botanisch, icat en jungle >>

Print op tafel 7: Boers en bont

We kennen ze in de primaire kleuren blauw, geel en rood. Maar ook in het groen, roze, grijs en combinaties van kleuren. Kies een kleur de past bij uw interieur. Bij een sober interieur kan juist een contrasterende kleur heel goed werken. Let bij deze tafellakens op het materiaal. Het Textiel Museum in Tilburg heeft een mooi Nederlands design gebaseerd op de originele theedoek. Pure nostalgie!
Meer boers en bont? Boerenbont op tafel: Prints met authentieke ruiten >>

Print op tafel 8: Wit & sereen op tafel

Wit als basis voor de dinertafel doet het altijd goed. Je creëert er een frisse en serene look mee, die het elk jaargetijde mooi is. Combineer het kraakheldere wit met zilver bestek en glas, of juist met tafel-accessoires in een kleur.

Meer tafels in het wit? Wit & sereen op tafel. Klaar voor de lente >>

Meer lezen

Ook interessant om te lezen: de mooiste (én lekkerste) cocktails, tafel dekken door te werken met laagjes, mixen, thema's, bloemen en licht, diy: feestelijke tafels (met tips van kenners) en 9 tips voor de inrichting van uw eetkamer.

Doe het zelf

Zelf aan de slag? Een tafelkleed is makkelijk te maken. Bij stoffenhuizen, marktkramen of stoffenwinkels zult u ongetwijfeld slagen voor een mooie stevige stof met de print die u voor ogen hebt. Gebruik een meetlint om de afmetingen van uw eettafel af te meten en tel hier in zowel de lengte als de breedte twee keer dertig centimeter bij op. Zo hangt er aan alle vier de kanten van de tafel dertig centimeter over. Kies bij voorkeur voor een stevige stof, die heet gewassen mag worden.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AALSMEER
Prijs op aanvraag
1/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
3/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 3.000.000 k.k.
5/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

OISTERWIJK
€ 6.000.000
1/5
PRINSENBEEK
€ 1.200.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.