30 maart 2014

Keukenstijl 4: Matzwart

'Black is the new black'

Keukenstijl 4: Matzwart
Wie zegt dat zwart alleen duister is? Wanneer je een matzwarte keuken plaatst in een keuken met veel licht is het een ware eyecatcher. Deze keukenstijl is modern, tijdloos en elegant. Een ware trend van dit moment.

De stijl van matzwart

‘Less is more’ is waar het om draait bij deze ietwat sobere keukenstijl. De matzwarte keuken doet het goed in een modern interieur waar de hoofdkleuren zwart, grijs en wit zijn. Houd je van een minimalistische inrichting en strakke lijnen? Dan is deze matzwarte keuken de juiste keuze. Voor een geheel andere sfeer kun je deze stijl ook combineren als tegenhanger in een kleurrijk interieur. Het was overigens het merk Vipp dat deze keukentrend in gang zette >>Get the look

De basis voor de matzwarte keuken is zwart, zoveel mogelijk zwart. Wordt het hierdoor saai? Het antwoord is nee. Door het combineren van verschillende materialen zoals hout, rvs of koper en het toevoegen van één kleur wordt het een spannend geheel en oogt het een klein beetje mysterieus. Het is belangrijk om verschillende tinten zwart te kiezen die goed met elkaar matchen. Om te voorkomen dat de keuken niet kleiner oogt dan dat hij is, is de perfecte tegel essentieel. Kies op de grond voor een lichte of grote zwarte tegel want dat werkt ruimtelijk. Wanneer je voor een lichte tegel gaat, zal de keuken er nog meer uitknallen. De matte mozaïek- of bolletjestegels tegen de muur geven de keuken een speelser effect en verandering tegenover alle grotere vlakke oppervlaktes. En schilder eens een wand met schoolbordverf! Het leuke hiervan is dat je er iedere dag iets anders op kan krijten. Van een boodschappenlijst of herinnering tot aan een grote tekening die je past na weken weer vervangt voor een nieuw idee. Steeds meer keukenapparatuur en –artikelen worden tegenwoordig in het matzwart gemaakt in plaats van rvs, zoals bijvoorbeeld de matzwarte kookplaat van Pelgrim. En voor de finishing touch zijn de accessoires van Vipp perfect. Wat natuurlijk een groot voordeel is van een zwarte keuken; vlekken zijn amper zichtbaar.

Bekijk ook de andere keukenstijlen en badkamerstijlen.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
3/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
4/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
5/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROLDE
€ 795.000
1/5
ARNEMUIDEN
€ 760.000
2/5
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
3/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.