25 april 2014

Keukenstijl 5: Color blocking

Golf aan kleur

Kies voor kleur in de keuken en maak een statement
We kennen color blocking natuurlijk uit de mode. Maar wist je dat je ook prima in huis aan de slag kan gaan met grote oppervlaktes in je favoriete kleuren? De keuken is de uitgelezen plek in huis om dit uit te voeren!

De stijl color blocking

Van fluo-roze en mint-groen tot zonnegeel en helderblauw. Welke kleur je favoriet is maakt voor deze kleurrijke keukenstijl niet veel uit. Zorg voor een contrasterende combinatie en je creëert een blikvanger van een keuken waar je stil van wordt. Het geheim van deze kleurrijke trend zit hem in de simpelheid ervan. Een goede basiskeuken in één kleur gecombineerd met een sterk contrasterende kleur is feitelijk wat je nodig hebt.

MoodboardGet the look

Om het het juiste effect van color blocking te behalen zorg je voor een kloppend kleurcontrast. In totaal bestaan er zeven kleurcontrasten. Hiervan liggen de contrasten kleur-tegen-kleur, licht-donker, warm-koud of complementair het meest voor de hand. Bij een kleur-tegen-kleur-contrast maak je een combinatie van tinten van magenta, geel en cyaan. Dit kunnen primaire kleuren zijn, maar niet aan te raden wanneer je een Mondriaan-gevoel wilt voorkomen. Een licht-donker-contrast bereik je door zwart en wit te combineren of verschillende nuances of tonen van één kleur.

Een warm-koud contrast creëer je door warme kleuren – in de kleurencirkel rondom de kleur rood gelegen – te combineren met een koele kleur. Koele kleuren vind je in de kleurencirkel rondom het blauwe vlak. Tenslotte kan je kiezen voor een complementair contrast, dat ontstaat door kleuren naast elkaar te zetten die in de kleurencirkel recht tegenover elkaar staan.

Meer leren over kleuren combineren in je interieur? Het kleurengamma is de basis van je interieur!


Bronnen:Van links naar rechts, Pinterest, Design Lovefest, Olofjakobina.blogspot.nl, Casa.abril.com, Apartmenttherapy.com, Apartmenttherapy.com, Pinterest.com(Foto: Whirlpool), Onfaittoutcequinousplait.promo.leroymerlin.fr, Pinterest.com, Pinterest.com (Foto: Maris van Franke)
Damixa.nl, Avenuelifestyle.com, The Decorista, Iubiree.tumblr.com, Forum.hr, Forum.hr, Remodelista.com, Remodelista.com (Foto: Lenneke wispelwey), kookboek Modern Arts Desserts

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
1/6
AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
2/6
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
3/6
BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
4/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
5/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
2/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
3/5
PRINSENBEEK
€ 1.200.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.