15 maart 2017

Exotisch graniet als eyecatcher in je interieur

Acht nieuwe kleuren van Sensa by Cosentino

Sensa by Cosentino lanceert acht exotische kleuren graniet
Graniet is vanwege zijn ideale eigenschappen een geliefd materiaal in de keuken. Cosentino lanceert onder het merk Sensa acht nieuwe granietsoorten met spannende kleuren en tekeningen, waarmee je je keukendesign naar een heel nieuw niveau kunt tillen.

Graniet is een natuursteen dat ontstaat wanneer magma stolt onder de grond. Het bestaat uit mineralen die het materiaal zijn kleur en tekening geven. Het is een hard materiaal dat krassen, schokken en stoten goed kan verdragen. Cosentino heeft acht exotische granieten geselecteerd en deze samengebracht in de collectie Sensa. Sensa is natuurlijk graniet van eersteklas kwaliteit, dat weinig onderhoud vergt omdat het een beschermende behandeling heeft ondergaan. Hierdoor is het materiaal zeer bestendig tegen vlekken. Het proces verandert de oppervlaktespanning van het graniet waardoor vloeistoffen als water, koffie of olie niet meer kunnen binnendringen.

Verslag: achter de schermen bij Cosentino >>

Koperen aders of zilveren lijnen

Graniet is dus niet nieuw, maar de exotische kleuren die Cosentino nu lanceert zijn dat wel. Zwarte soorten met goud- en koperkleurige aders, of juist intens mat zwart. Wit met her en der een donkerrode spot, of met zwarte en witte aders wat een bijna blauwe tekening als effect heeft. Kristallen en zilveren lijnen in een meer grijsbruine variant leveren een levendig en spectaculair vlak op, maar er is ook een rustigere soort in deze kleurtoon. Kies je voor een van deze nieuwe granieten, gewonnen in de Braziliaanse groeven van Cosentino, dan kies je voor een eyecatcher die je op je eigen manier kunt combineren.

Van boven naar beneden: Orinoco Ambiente, Indian Black, Glacial Blue, Black Beauty.

Moody of modern

Ideaal dus als aanrechtblad, maar je kunt het materiaal op veel meer manieren toepassen. Als achterwand in de keuken of in de badkamer. Op de vloer, bijvoorbeeld in een royale hoge hal in een klassiek herenhuis als mooie binnenkomer. Maar ook als tafelblad of op een andere manier verwerkt in een meubel. Door de unieke tekening is het effect altijd anders, ook afhankelijk van hoe je het in je interieur combineert. Trek het bijvoorbeeld naar de warme kant door het te combineren met donker notenhout, of naar het moderne in combinatie met een strakke witte keuken. Heel erg van nu zijn moody kleuren zoals petrol en donkergroen in het interieur, wat het dramatische effect van graniet verdiept. Gouden of matzwarte kranen voegen een eigentijdse touch toe aan het materiaal.

Colonial White, Black Beauty, Indian Black.

Nature's sparkles

Een wonder van de natuur, zo kun je het wel beschouwen als je de adembenemende patronen en kleuren en het duurzame, sterke karakter van het materiaal in ogenschouw neemt. Ontstaan door een jarenlang uithardingsproces onder de grond en gekleurd en getekend door nature’s sparkles. Echt graniet komt voor 100% uit de natuur. Het wordt gedolven uit de aarde die jarenlang zijn best heeft gedaan om dit mooie materiaal te creëren. Een exclusieve en luxueuze toevoeging voor wie wil investeren in kwaliteit die jaren mee gaat.

Sponsored story voor Cosentino.

Stoere materialen in de keuken >>
Innovaties op de vloer >>
Kleine keukentips voor royaal kookgenot >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOMBURG
Prijs op aanvraag
1/6
OSS
Prijs op aanvraag
2/6
WENUM WIESEL
Prijs op aanvraag
3/6
WASSENAAR
€ 6.850.000 k.k.
4/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12
  • Aan tafel met Residence
  • Chalet in Chamonix
  • Casa Colori
  • Happy Colours
  • Haardendossier
  • Reizen naar Ljubljana
  • Dress your homel
  • Power koppels in de kunst

Meest bekeken

LOENEN AAN DE VECHT
€ 1.995.000
1/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
2/5
MAASTRICHT
€ 1.950.000
3/5
AMSTERDAM
€ 2.280.000
4/5
OVERASSELT
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Blekerij 52
MAASTRICHT
€ 1.950.000 k.k.
Singel 142
AMSTERDAM
€ 2.280.000 k.k.