24 april 2014

Vispring

Koninklijk slapen

Koninklijk slapen doe je op een bed van Vispring.
Kokosvulling, paardenhaar, Britse fleecewol, katoen en dubbele laag pocketveren. Koninklijk slapen doe je op een bed van Vispring.

Terug naar Labels we love.


Paardenhaar en kokosnootvezel

In het Engelse Plymouth worden de matrassen van Vispring volledig met de hand gemaakt. De matrassen zijn ware kunstwerken. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke materialen, zoals Shetlandse en Britse fleecewol, paardenhaar, kasjmier, mohair, kokosnootvezels, bamboe en zijde. Ambachtslieden voegen de materialen samen. Deze samenstelling zorgt ervoor, dat de temperatuur in bed constant blijft. De materialen stoten allergenen af en ventilatieroostertjes laten lucht door het matras stromen. Synthetische materialen komen niet aan te pas. Ze gebruiken tot wel vijftig procent meer vulmateriaal dan andere beddenmakers. De ombouw van het bed is gemaakt van duurzaam gekapt hout. Ook hierin zijn verschillende lagen pocketveren en vullingen gebruikt. Het onderbed is afgewerkt met een van de 120 verschillende stoffen, in een patroon die je zelf kiest. Wist je trouwens dat ingenieur James Marshall in 1900 het eerste matras met binnenvering uitvond? De eerste klasse kajuiten op de Titanic waren voorzien van deze Vispring-matrassen.

Bekijk hieronder hoe het Vispring matras tot stand komt

Liggen als een veertje

Ambachtslieden volgen een jarenlange opleiding om het vak van bedden maken tot in perfectie te kunnen uitvoeren. Deze vakmensen maken een combinatie van veerspanning, matrasvulling en stof om unieke bedden te creëren. Met de hand zijn zijpanelen ingenaaid, die ervoor zorgen dat er constant lucht door het matras stroomt. Deze techniek noem je side-stitching en wordt tot op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd. De matrassen bestaan voor een groot deel uit veren. Hoe kleiner en dunner de veer, hoe zachter het bed. Elke veer is met de hand in een honingraatmotief gezet. Zo kan een bed uit duizenden veren bestaan.

Bekijk hieronder het filmpje met de side stitching techniek

Belofte maakt schuld

Vispring doet bij aankoop van een bed een zestal beloftes die het ultieme slaapcomfort moeten waarborgen. Het bed is onvergelijkbaar comfortabel en met de hand gemaakt van de beste natuurlijke materialen. Vispring levert al meer dan een eeuw constante kwaliteit. In 2008 ging Vispring een samenwerking aan met interior designer Eric Kuster. De styling is van Eric Kuster met stoffen uit zijn Diamonds-collectie en het slaapsysteem is met de hand gemaakt door Vi-Spring.


Terug naar Labels we love.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
1/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
2/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
3/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
4/6
BERGEN NH
€ 2.950.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

A
Anneke Dekkers


B
Bulthaup


G
Giorgetti

Meest bekeken

OUD-BEIJERLAND
€ 1.199.000
1/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
4/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag