01 augustus 2012

Werk van Wolterinck

Gespot op Residence.nl

Binnenkijken bij Marcel Wolterinck
Het inrichten van een huis is niet altijd makkelijk. En het inrichten van een groot huis is zo mogelijk nog lastiger dan een interieur voor een kleine ruimte bepalen. Het is dan ook niet voor niks dat veel eigenaren van grote woningen een interior designer in de arm nemen. Marcel Wolterinck weet wel raad met grote ruimtes, zo blijkt uit zijn interieurs!

Wolterinck-huizen op Residence.nl

Tussen de vele huizen op Residence.nl komen we regelmatig pareltjes tegen van verschillende interior designers. Graag delen we deze vier huizen met u, waar we het werk van Marcel Wolterinck vonden.

1. Wolterinck in Bussum

Aan de Koningslaan in Bussum ligt een statige en imposante woning van de hand van Wolterinck. Hij ontwierp de woning met respect voor de omgeving. Het woonhuis ligt in Het Spiegel, één van de oudste en mooiste villawijken van het Gooi. Wolterinck toont hiermee dat hij een architect is die respect voor de omgeving een modern huis kan ontwerpen. Opvallend zijn de zwarte stalen kozijnen, waarmee de ramen zijn afgewerkt.

2. Wolterinck in Nijmegen

Voor de eigenaren van de villa aan de Eleonaraweg in Nijmegen kwam een droom uit. Zij lieten hun modern kosmopolitische droomvilla bouwen, die de luxe moest uitstralen van de luxe hotels waarin de eigenaar vaak verbleef. Wolterinck werd vanwege zijn deskundig en creatief gebruik van bijzondere marmersoorten ingeschakeld. Een droomhuis werd inderdaad het resultaat van zijn werk.

3. Wolterinck-eetkamer in woonboerderij Hoevelaken

De woonboerderij aan de Veenwal in Hoevelaken is een uniek project. In 1998 renoveerde Piet Boon de woonboerderij, dat uit de 18e eeuw stamt. Wolterinck ontwierp later de eetkamer met koperen accenten, eiken vloer, eiken hout omtimmerde design radiatoren, open haard op hoogte en schitterende eiken houten kastenwand.

4. Tuinontwerp van Wolterinck in Aerdenhout


Wolterinck verrichte mooi werk in de tuin aan de Van Vollenhovenlaan in Aerdenhout. Het ontwerp van de tuin past perfect bij het door Bert Verwey en Jan des Bouvrie ontworpen woonhuis. De tuin omvat een oppervlakte van maar liefst 15275m², waar Wolterinck meerdere terrassen, fraaie vijvers en een verlichte tennisbaan voor ontwierp.

Interior designer Marcel Wolterinck vestigde zijn naam op nationaal en internationaal niveau. Hij richtte de interieurs van vele restaurants, landhuizen en particuliere woningen in. Ook ontwierp hij veel meubilair voor grote merken. Dat Marcel Wolterinck zich laat inspireren door de natuur zie je terug in zijn voorkeur voor het gebruik van natuurlijke materialen. Regelmatig reist hij naar verre oorden opzoek naar exotische voorwerpen en speurt hij in zijn lievelingsland Italië naar nieuwe materialen. Zo is marmer bijvoorbeeld één van zijn favoriete materialen die we vaak terug vinden in zijn interieurs.

Meer lezen over Marcel Wolterinck? Lees hier het verhaal geschreven door Residence redacteur Miluska van 't Lam.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NAARDEN
Prijs op aanvraag
1/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
2/6
DOKKUM
Prijs op aanvraag
3/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
4/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
5/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #11 Bold and Beautiful
  • INSPIRATIE: Bold beauty's
  • Dossier: LICHT in donkere dagen
  • Extra veel KUNST
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

HARDENBERG
€ 629.000
1/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
2/5
MIJNSHEERENLAND
€ 1.750.000
3/5
SOESTERBERG
€ 1.195.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.