08 augustus 2012

Binnenkijken bij Piet Boon

Interieurs gevonden op Residence.nl

Interieurs van interior designer Piet Boon
Benieuwd naar de stijl van interior designer Piet Boon? Residence selecteert vier woningen waar Piet Boon aan meewerkte. Van woonboerderij tot stadsvilla. Doe uw inspiratie op voor je eigen inrichting!

Onlangs maakten we een selectie van het werk van interior designer Marcel Wolterinck dat op Residence.nl te vinden is. We vonden prachtige huizen en interieurs van zijn hand. Dit keer gingen we op zoek naar de strakke en warme interieurs van Piet Boon.

Piet Boon-huizen op Residence.nl

De stijl van Piet Boon is herkenbaar vanwege de natuurlijke, klassieke materialen, die hij op een moderne manier toepast. Bekijk deze vier verschillende woningen en herken de stijl van de interior designer. Kijk ook binnen bij het interieur dat Piet Boon ontwierp voor Sergio Hermans' nieuwe restaurant The Jane in Antwerpen >>

1. Piet Boon interieur in Blaricum

Een paar jaar geleden vroeg de huidige eigenaar aan (interior) designer Piet Boon om van deze woonboerderij aan de Langeweg 1 in Blaricum iets unieks te maken. Piet Boon benadrukte zowel aan de binnen- als aan de buitenkant de oorspronkelijke elegantie. En met succes. Door het gebruik van traditionele materialen, zoals eikenhout en natuursteen, maar ook modern- klassieke elementen creëerde hij balans tussen in- en exterieur.

2. Piet Boon interieur in Vlassak-Verhulst ontwerp in Enschede


Dit landhuis aan de Wissinksdijk in Enschede is in 2006 gebouwd onder architectuur van de bekende Belgische exclusieve villabouwer Vlassak-Verhulst. Piet Boon is betrokken geweest bij de afwerking van het huis. Op verschillende vlakken is zijn vakwerk duidelijk te zien. Zo is de keuken naar ontwerp van de designer, waarvan het keukenblok handgemaakt is. De badkamer is voorzien van hoogwaardige materialen en kranen uit de Piet Boon collectie. Ook hier is, net als in de rest van het huis gebruik gemaakt van natuursteen.

3. Piet Boon interieur in Abcoude


Aan de Kerkstraat midden in het oude dorp van Abcoude ligt een moderne en charmante stadsvilla, waar Piet Boon in 2001 de verbouwing begeleidde. Natuurlijke materialen en verfijnde details sieren het huis.

4. Piet Boon meets Marcel Wolterinck in Hoevelaken


Deze designer boerderij met rieten dak aan de Veenwal in Hoevelaken is in 1998 nog gerenoveerd door Piet Boon. In de woning is het modern klassieke van Piet Boon zichtbaar, maar het interieur is van de hand van Marcel Wolterinck (bekijk ook toplocaties-huizen ontworpen door Marcel Wolterinck).

Wie is Piet Boon?

Designer en interior designer Piet Boon is in 1958 geboren in Koog aan de Zaan. Boon startte zijn carrière als aannemer, inmiddels is hij een van de bekendste designers van Nederland en ver daarbuiten. In 1983 richtte de designer Piet Boon Studio op in Oostzaan, waarvan uit hij luxe totaalconcepten ontwerpt. Niet alleen het interieur komt hierbij aan bod. Ook ontwerpt Boon exterieurs en producten voor residentiële en zakelijke klanten en commerciële partners in de hele wereld .

Lees ook:
- Piet Boon voor Land Rover
- Werk van Marcel Wolterinck
- Interior designers op Residence.nl
- Piet Boon interieur voor The Jane van Sergio Herman


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
1/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
2/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
3/6
OISTERWIJK
€ 4.950.000 k.k.
4/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
5/6
MONTFOORT
€ 3.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #11 Bold and Beautiful
  • INSPIRATIE: Bold beauty's
  • Dossier: LICHT in donkere dagen
  • Extra veel KUNST
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

HARDENBERG
€ 629.000
1/5
MIJNSHEERENLAND
€ 1.750.000
2/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
3/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
4/5
SOESTERBERG
€ 1.195.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.