28 maart 2014

HIP Studio opent pop-up Art Gallery

HIP studio
Dat kunst en interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, onderstrepen de interior designers van HIP Studio met de opening van hun pop-up Art Gallery, gisteren aan de Hollandse kade in Abcoude.

De Franse kunstenaar Gilles Blanchard is de eerste kunstenaar die te bewonderen is in de nieuwe Art Gallery van het interior design bureau HIP. Wees er snel bij, want zijn expositie duurt tot en met aanstaande zondag.

HIP Studio werkt al jaren samen met ‘monsieur Blanchard’, wiens werk -sculpturen en tekeningen- onder meer te bewonderen is in het boutique hotel Notting Hill aan het Amsterdamse Frederiksplein. Het openen van een pop-up galerie was een lang gekoesterde droom van Yvonne Hoopman, die samen met haar partner Wim Hoopman HIP Studio runt. Ze vertelt: ‘Ik vind kunst zo ongelooflijk leuk. Hoe meer je je erin verdiept, hoe meer het je vertelt….Wie eenmaal eigenaar is van kunst, weet dat je je echt aan kunst gaat hechten. Gilles Blanchard heeft de reiziger als icoon uitgeroepen in zijn kunst, en eigenlijk zijn we allemaal reizigers. We reizen door het leven. Hoe verder je leven vordert, hoe meer je kunst waardeert. Als studio passen we kunst dan ook graag toe in onze projecten.' HIP Studio ontwierp interieurs van bekende hospitality concepten zoals het 'nieuwe' restaurant van Ron Blaauw, Ron Gastrobar, restaurant Vis van de dag en diverse privehuizen in binnen- en buitenland.Hoopman vroeg Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur van Residence, in aanwezigheid van een groot aantal relaties en vrienden en van bewonderaars van Blanchard, de galerie te openen. Van ’t Lam benadrukte dat kunst de identiteit van een bewoner onderstreept. ‘Residence wil inspireren tot het creëren van een persoonlijk, origineel interieur en besteedt daarom veel aandacht aan kunst. In het magazine, online en via samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld kunstbeurzen als PAN Amsterdam en TEFAF Maastricht, waar we afgelopen edities rondleidingen met interior designers organiseerden.’

De expositie van Gilles Blanchard vindt plaats tot en met zondag 30 maart van 11.00-17.00. De kunstenaar is elke middag ook zelf aanwezig. HIP Studio, Hollandse Kade 34, Abcoude, www.hipstudio.nl.


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

MAASLAND
Prijs op aanvraag
1/6
Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
2/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
3/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
4/6
WENUM WIESEL
Prijs op aanvraag
5/6
GOES
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1&2
  • Startups
  • Natuurlijk Schotland
  • Decoration Empire
  • Axel Vervoordt
  • Gabriele Salvatori
  • Wolterinck in Uruguay
  • Montblanc
  • BRAFA, Art Stories, Haute Photography

Meest bekeken

LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
1/5
VINKEVEEN
€ 4.950.000
2/5
EERSEL
€ 1.050.000
3/5
PURMEREND
€ 3.250.000
4/5
AMSTERDAM
€ 750.000
5/5

Nieuw aanbod

Peelweg 6
MEIJEL
€ 637.000 k.k.
Groenlandse kade 69-71
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
Loseweg 290 - 292
APELDOORN
€ 1.350.000 k.k.