08 september 2014

Kleden vol kleur

Blog: Maison & Objet september 2014

Kleden vol kleur gespot op  Maison & Objet september 2014
Deze septembereditie van de Parijse meubel- en interieurbeurs Maison & Objet (nog tot en met 9 september) is een beetje rommelig: minder grote merken, maar daardoor meer kleine (en nieuwe!) merken om te ontdekken. Warm voor de winter en vol kleur zijn de kleden die we spotten op de beursvloer.

Nieuwkomers op Maison & Objet

Heel veel grote meubel- en stoffenmerken ontbraken tijdens deze septembereditie van Maison & Objet. Een veelgehoord geluid was dat zij zich richten op één presentatie in Parijs, namelijk tijdens de januari-editie van Maison & Objet. In de verschillende hallen zorgde dat voor een wat rommelige indeling met veel kleine stands. Maar tegelijkertijd valt er veel nieuws te ontdekken. Kleine merken huurden een grote stands en er waren ook veel nieuwkomers.

Opzoek naar een kleurrijk vloerkleed? Tegenwoordig zijn de Boucherouites uit Marokko populair!

Een vloerkleed voor Jane en Serge

De relatief jonge Franse firma Hartô brengt een eigentijdse collectie in Frankrijk geproduceerde meubels en een aantal prachtige kleden. Pauline Gilain ontwierp het vloerkleed Jane en Serge, geïnspireerd op Serge Gainsbourg en Jane Birkin (voor wie ooit de Birkin-tas van Hermès werd ontworpen). De kleden zijn grafisch maar toch warm.

Eigentijdse kelim-vloerkleden van &Tradition

Oude tradities staan centraal bij vele jonge ontwerpers en merken. Zo verraste het Deense merk &Tradition – nog geen vijf jaar jong maar met een prachtige uitgebalanceerde en elegante collectie – met eigentijdse kelims. De Deense designstudio met de grappige en in dit geval toepasselijke naam All The Way To Paris, maakte voor het eerst kleden. Het zijn bovendien de eerste kleden in de collectie van &Tradition. De kleden zijn er in drie kleurstellingen (jadegroen, vulkaanrood en ambergeel) en je voelt aan alles dat ze een echte clash zijn tussen oud en nieuw. De oude techniek van een handgeweven kelim van een mix van veel wol en weinig katoen fuseert met een strak grafisch patroon van traptreden. In de stand van &Tradtion – het Deense merk stond direct bij de entree van designhal 8 – zorgden de warme en kleurrijke kleden direct voor verbinding in de collectie van prachtige houten banken, tafels en hanglampen.

Een ode aan Giò Ponti

Bijzonder is de ode die het Italiaanse kledenmerk ABC Italia brengt aan het werk van Giò Ponti (1891-1979). Hoewel de oude maestri al een tijdje niet meer bij ons is, blijkt zijn werk nog springlevend en eigentijds. ABC Italia mag putten uit de ontwerpen uit Ponti’s erfgoed en brengt een serie nooit eerder geproduceerde als vloerkleed gebrachte ontwerpen. Zowel in kleur als patroon zijn het plaatjes en helemaal van nu.

Tekst: Renske Schriemer

Meer over vloerkleden?
- Één zwart-wit eyecatching vloerkleed, tien verschillende interieurs >>
- Viktor & Rolf ontwerpen collectie van vloerkleden >>
- 7 onverwachte kleurencombinaties voor in huis >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

MONTFOORT
€ 3.900.000 k.k.
1/6
BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
2/6
AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
3/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
4/6
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/6
GOES
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

BEEKBERGEN
€ 2.900.000
1/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
2/5
PRINSENBEEK
€ 1.200.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.