20 december 2014

Verslag: Masterclass Bron sieraden

‘De wereld van kleur zoals Bron die beleeft’

Verslag: Masterclass Bron sieraden
Op vrijdag 21 november woonden 40 Elegance – en Residence lezeressen een masterclass van het Nederlandse juwelenmerk Bron bij. Het authentieke familiebedrijf Bron, dat sinds jaar en dag in de goud- en zilverstad Schoonhoven is gevestigd, bestaat al sinds 1888. De masterclass vond plaats op de inspirerende locatie van één van de Bron-boutiques, in het Arsenaal van Jan des Bouvrie in Naarden.

Kleurcombinaties

Het authentieke familiebedrijf Bron, dat sinds jaar en dag in de goud- en zilverstad Schoonhoven is gevestigd, bestaat al sinds 1888. De sieraden van het merk kenmerken zich door de opvallende kleuren en kleurcombinaties. Dat is precies de kracht van Bron: het op unieke wijze combineren van sieraden. Niet verrassend dat ook dit het onderwerp was waar de masterclass om draaide: kleur én combineren.

Bron masterclass

De deelnemers waren op voorhand ingelicht dat ze de mogelijkheid hadden om hun eigen sieraden in te leveren bij één van de Bron-goudsmeden, welke deze vervolgen professioneel zou reinigen. Heleen Bron, eigenaresse en nazaat van de originele oprichters van het familie bedrijf Bron, opende de inspirerende dag door iedereen hartelijk welkom te heten. Vervolgens gaf ze uitleg over de daginvulling. Tijdens deze introductie was de warmte en betrokkenheid, die het familiebedrijf Bron zo kenmerkt, voelbaar. Kleurenspecialiste Janneke van der Linden nam de lezeressen aan de hand en lichtte de bijzondere handwerk-technieken van Bron toe. Elke steen die Bron in haar juwelen verwerkt wordt zorgvuldig geselecteerd, bewerkt en vervaardigd. Bovendien hebben de stenen ieder hun eigen betekenis en kleur, en daarmee hun eigen dynamiek.


Robijn rood, blauw saffier, groen smaragd

De masterclass veranderde in een workshop. Aan de hand van juwelen en een kritische blik van mede-lezeressen werd onderzocht welke kleur het beste bij iemand paste: geel- rosé – of witgoud? Robijn rood, blauw saffier, groen smaragd of heldere diamanten? Menig fonkelend steen passeerde de revue en werd geprobeerd en bekeken. De bevinden waren opmerkelijk en er werd out- of- the box gedacht en gepast, dit alle onder de bezielende begeleiding van de Bron-experts. De droom van menig vrouw, ongegeneerd en grenzeloos spelen met prachtige juwelen!

FotoverslagHet dagdeel werd afgesloten met een hapje en een drankje en de deelneemsters keerden voldaan, geïnspireerd én met hun eigen blinkende sieraden terug naar huis.


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
1/6
BLOEMENDAAL
€ 2.795.000 k.k.
2/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
3/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
4/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
5/6
WIJNANDSRADE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12
  • Aan tafel met Residence
  • Chalet in Chamonix
  • Casa Colori
  • Happy Colours
  • Haardendossier
  • Reizen naar Ljubljana
  • Dress your homel
  • Power koppels in de kunst

Meest bekeken

OVERASSELT
Prijs op aanvraag
1/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
KATWIJK ZH
€ 2.450.000
4/5
WEZEP
€ 1.250.000
5/5

Nieuw aanbod

Singel 142
AMSTERDAM
€ 2.280.000 k.k.
Hoofdstraat 185
VOORTHUIZEN
€ 1.200.000 k.k.