27 februari 2015

Hotspot in Amsterdam: Eetbar Wilde Zwijnen

Jaren ’50 invloeden uit Spanje en Italië

Bij Eetbar Wilde Zwijnen staan kleine, verfijnde gerechtjes op de menukaart.
Het mag dan pas een week geleden zijn dat Eetbar Wilde Zwijnen de deuren heeft geopend, de eetgelegenheid is nu al een begrip. Dat is deels te danken aan de goede naam van grote broer Restaurant Wilde Zwijnen, maar vooral ook aan het spannende nieuwe concept en de persoonlijke hand van een van de eigenaren in het interieur.

De eetbar is gevestigd aan het Javaplein 25 in Amsterdam Oost, direct naast het gelijknamige restaurant. ‘Toen het pand ernaast vrijkwam, hebben we opnieuw de mouwen opgestroopt’, zegt Julia Bachrach, naast Faysel van Thiel en Frenk van Dinther een van de eigenaren.

New York Times

Het gereedschap en de klusoutfits lagen nog niet eens zo heel lang in de kast, want Restaurant Wilde Zwijnen opende in 2010 zijn deuren. De eetgelegenheid werd een regelrechte hit. Zelfs de New York Times zwaaide het restaurant lof toe, voor het eten, de service én het interieur dat werd ontworpen door Adam Marshall (Rietveld, 1997).

Hij werkte ook aan de inrichting van de eetbar. Maar Bachrach had daar ook zelf een groot aandeel in. ‘Het ontwerp is door mij bedacht en ik heb het met Adam uitgewerkt. De stijl is geïnspireerd op de trattoria’s die je in Spanje en Italie zag in de jaren ’50. Alleen dan wel vertaald naar deze tijd. Dat heeft geresulteerd in het veelvuldig gebruik van hout en het leggen van een tegelvloer’.


Aanpoten

De eetbar opende 22 februari zijn deuren en de reacties zijn positief. ‘Het was meteen druk. Een opstartperiode hebben we dus niet echt, het is meteen aanpoten’, vertelt Bachrach. Het eten dat wordt geserveerd, is volgens de eigenaar deels hetzelfde en deels anders dan in het restaurant.

‘Hetzelfde is de liefde voor mooi en puur eten van hoge kwaliteit. Anders is het concept. Op de menukaart staan kleine, verfijnde gerechtjes die gecombineerd en gedeeld kunnen worden. Ideaal voor een borrel na het werk of een snelle hap voor je naar de film gaat’, zegt Bachrach.


Lange bar

Het eten en drinken vindt plaats aan een lange, sfeervolle bar. Er zijn echter ook een aantal tafeltjes waar bijvoorbeeld van de makreel gegaard in citrus, het zelfgemaakte pekelvlees met zuurkool en mosterd, diverse worsten en ingelegde groente kan worden genoten. Leuk detail: de keukens van het restaurant en de eetbar lopen in elkaar over. ‘De hapjes in de eetbar worden dus door de vertrouwde Wilde Zwijnen-brigade gemaakt’, zegt Bachrach.


Tekst: Simone Lautenbach

Meer hotspots in Amsterdam:

Guts & Glory in de Utrechtsestraat, om de 6 maanden een ander hoofdingrediënt
Restaurant Rijks van het Rijksmuseum, Paul Linse deed het interieur
Eddy Spaghetti aan het Krugerplein, serveert pasta en gin tonics

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
1/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
2/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
3/6
VOORBURG
€ 2.695.000 k.k.
4/6
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 3.400.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
WARMOND
€ 1.425.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.