01 september 2015

Restaurant The French Connection in Amsterdam

Klassiek Frans met industriële twist

Het interieur van The French Connection is ontworpen door Vens Architecten uit Amsterdam.
De Franse keuken is wereldberoemd en favoriet van velen. Liefhebbers kunnen dan ook hun hart ophalen bij het nieuwe restaurant The French Connection in het centrum van Amsterdam.

Het restaurant opende in augustus de deuren in het pand waarin vroeger Odeon zat; een van de oudste concertzalen van Amsterdam en sinds de jaren vijftig in gebruik voor verschillende horecagelegenheden. Van internationale bar tot discotheek en vorig jaar nog als restaurant Ricardo’s van chef Ricardo van Ede. De laatste sloot in december de deuren en opende zijn nieuwe restaurant Nevel aan het Amsterdamse IJ.

Nieuw leven

Nu is het aan de Fransman Paul Mercier en de Nederlander Jef van den Hout om het historische gebouw nieuw leven in te blazen. Samen zwaaien ze de scepter in de keuken van The French Connection. Mercier werkte eerder onder andere als sous chef van Joris Bijdendijk in restaurant Bridges en Van den Hout als sous chef bij restaurant Bord’eau.


Hun passie voor de Franse keuken zien we niet alleen terug in de naam van het restaurant, maar ook in de menukaart en het interieur. The French Connection is op en top Frans. Op de kaart staan kleine gerechtjes, de zogenoemde ‘tapas a la Française’, maar ook à la carte gerechten. Op de wijnkaart vinden we alleen maar Franse wijnen. Mercier en Van den Hout nemen hun gasten mee op een culinaire reis door de 21 regio’s van Frankrijk door uitsluitend specialiteiten en delicatessen uit deze gebieden te bereiden.

Frans sausje

Het restaurant bevindt zich in het souterrain van het pand aan het Singel en is ingericht door Vens Architecten uit Amsterdam. Wat direct opvalt zijn de zware, houten balken, bruine leren banken en stoelen, bakstenen muren en marineblauwe strepen op de muur. Industrieel met een klassiek Frans sausje.


Janpaul Scholtmeijer van Vens Architecten vertelt: ‘De authentieke elementen geven je het gevoel dat je je in een Parijse brasserie bevindt. Met de witte bollampen op een messing voet, witte marmeren tafels en hhouten Thonet-stoelen hebben we dit gevoel willen versterken.’

Bretonse streep

Tegenover de bar, die voorzien is van lichte tegels, is een uitvergrote Bretonse streep op de muren en dwars over de spiegels geplaatst. De verschillende ruimtes vanaf de entree tot de keuken worden hierdoor met elkaar verbonden. Op de strepen staan de 21 streken van Frankrijk geschreven. Laat de culinaire reis beginnen!

Tekst: Simone Lautenbach

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
1/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
2/6
OSS
Prijs op aanvraag
3/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
5/6
ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

LAREN NH
€ 1.389.000
1/5
LEENS
€ 650.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
4/5
BAARN
€ 895.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag