08 mei 2016

Innovaties op de vloer

Mix & match met nieuwe technieken

Innovaties op de vloer: Mix & match met nieuwe innovaties
Altijd al je eigen vloer willen ontwerpen? Met de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloeren kies of creëer je binnen no-time een creatieve vloer, passend bij al je wensen en de architectuur van de ruimte.

Mix & match met verschillende formaten, patronen en dessins om zo een persoonlijke en originele vloer te creëren. Vloeren in een strak visgraatpatroon, vijfhoeken met meerdere houtsoorten of speelse driehoeken. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk.

Luxe uitstraling

Echt in opkomst zijn vloeren van moderne materialen die natuurlijk producten nabootsen. De huidige technieken zijn geëvolueerd en van zodanig hoge kwaliteit dat het niet meer te onderscheiden is van het origineel. Prachtige natuurlijke materialen zijn niet altijd eenvoudig in onderhoud, dus kun je tegenwoordig kiezen voor prints van marmer, natuursteen en hout. Een luxe uitstraling zonder de nadelen van de kwetsbare materialen.

Vormen op de vloer

Moduleo breidt zijn Moods vinylcollecties uit. Vinyl was vroeger een vies woord, maar de collecties vandaag de dag zijn flink verbeterd en bieden mooie designopties. De Transform en Impress-collecties van Moduleo krijgen er acht nieuwe formaten bij. De geometrische vormen zijn onderling te combineren en omdat alles in elkaar past zijn er ontelbaar veel mogelijkheden.

Moduleo Moods, collecties Transform en Impress.

Geometrie ten top

Studio Barber & Osgerby introduceert twee stunning tegelcollecties voor het Italiaanse merk Mutina. De collectie genaamd Puzzle bestaat uit een serie geometrische tegels. De ontwerpen van halve cirkels, driehoeken en rechthoeken zijn beschikbaar in drie verschillende tinten. De Mistral-collectie bestaat uit driedimensionale tegels. De vormen zijn geïnspireerd op Mediterraanse dakpannen, waarbij matte en glanzende afwerkingen worden gecombineerd.

Puzzle van Mutina by Studio Barber & Osgerby.

Mistral van Mutina by Studio Barber & Osgerby.

Vloeren om te slijten

Gerflor vindt vinyltegels en -planken opnieuw uit met technologie en wint een Red Dot Design Award voor zijn realistische houtlooks en steenimitaties. De luxe vinylvloeren uit de Creation 70-collectie hebben een transparante slijtlaag van 0,7 millimeter. Dit maakt het geschikt voor publieke ruimtes waar er veel op gelopen wordt en onverwoestbaar voor (grote) jonge gezinnen. De tegels en planken zijn verkrijgbaar in meer dan zestig designs en drie verschillende legsystemen.

Realistische houtlooks Creation 70 van Gerflor.

Allrounder

Cosentino creëert geen tegels of planken, Cosentino creëert vlakken. Door unieke technieken toe te passen kan het merk op elke maat leveren en zo egale, onderhoudsvriendelijke oppervlakken aanleveren die natuurlijke materialen nabootsen. Hierdoor is het mogelijk om een gehele badkamer uit hetzelfde materiaal te vervaardigen, waardoor je minder voegen hebt en de wanden en vloer in elkaar overlopen. Tijdens de internationale badkamerbeurs in Milaan toonde het merk een exclusieve badkamercollectie. Of het nu om stedelijk of landelijk gaat, binnenshuis of buitenshuis, de nadruk ligt op de veelzijdigheid van de producten die passen bij zeer uiteenlopende stijlen. Van elegant tot geraffineerd, van luxueus tot minimalistisch.

Cosentino toont veelzijdigheid in de speciaal ontworpen stand.

When feet meet nice floors

Een inspirerende vloer gecreëerd die je wil delen of nog wat extra inspiratie nodig? Op het Instagram-account ‘I have this thing with floors’ (@ihavethisthingwithfloors) staan honderden selfeet: selfies van de mooiste vloeren onder voeten. Als je op de gelijknamige hashtag zoekt vind je nog talloze voorbeelden van prachtvloeren die andere liefhebbers je niet wilde onthouden.Meer over dit onderwerp:

Fake it till you make it
Decoratie voor de muur
Highlights van de Residence redactie in Milaan

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
1/6
WASSENAAR
€ 5.950.000 k.k.
2/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
3/6
BERGEN NH
€ 2.650.000 k.k.
4/6
TILBURG
Prijs op aanvraag
5/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5 Love Your Home
  • Dossier COLOUR YOUR HOME
  • 's Zomers Bloemen
  • KADER VOOR KUNST in Amsterdam
  • TROPISCH STADSHUIS in Rome
  • Kunst en popmuziek

Meest bekeken

EINDHOVEN
€ 1.695.000
1/5
NEDERWEERT
€ 1.175.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
NOORDWIJKERHOUT
€ 2.149.000
5/5

Nieuw aanbod

Wessemerdijk 2
NEDERWEERT
€ 1.175.000 k.k.
Heidemeer 6
HEERENVEEN
€ 1.195.000 k.k.
Gooweg 15
NOORDWIJKERHOUT
€ 2.149.000 k.k.