21 november 2016

Residence Agenda november

Designevents, pop-ups, exposities en meer

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van oktober.


Dinsdag 22 t/m zondag 27 november

Mon Petit Paris pop-up store, Amsterdam
Zijn we allemaal niet op zoek naar onze inner-Parisienne? De moeiteloze, klassieke stijl, nonchalant en toch charmant; niet voor niks werd het boek ‘How to become a Parisian’ een bestseller. Mon Petit Paris komt je tegemoet en brengt jonge getalenteerde Franse designers naar Amsterdam. In de pop-up store aan de Gerard Doustraat vind je elegante Franse creaties in een Parijse setting.
Mon Petit Paris pop-up store, Gerard Doustraat 76 Amsterdam


Zondag 20 tot en met zondag 27 november 2016

PAN Amsterdam, RAI, AmsterdamCredit foto: Aline Smithson, ‘Pink Feathers’, courtesy VERVE Gallery of Photography, Santa.

De dertigste editie van de kunst-, design- en antiekbeurs PAN Amsterdam strijkt van zondag 20 t/m zondag 27 november 2016 neer in de Amsterdam RAI en gaat dit jaar over eclectisch leven en verzamelen. Residence is voor de vierde keer aanwezig met een inspirerend Residence-huis, dit maal ontworpen door de Belgische antiquair en interior designer Jean-Philippe Demeyer. Een eclectische verzamelaar pur sang, met een eigenwijze visie op interieur en kunst. Ontdek onze routes, art talks en activiteiten, en begin je bezoek bij stand 23. Hou Residence.nl in de gaten voor het PAN-programma.

Programma PAN Amsterdam 2016 >>
Report eerste dagen PAN Amsterdam >>


Vrijdag 25 t/m zondag 27 november 2016

Meesterlijk, Westergasfabriek Amsterdam


Passie voor ambacht staat centraal bij het jaarlijkse event Meesterlijk van Nicole Uniquole. Koop direct bij de maker en vier het vakmanschap. Meer dan 120 meubelmakers, mode-designers, edelsmeden, glaskunstenaars, hoeden-en schoenenontwerpers, food designers en leerbewerkers verkopen hun producten in de Westergasfabriek in Amsterdam. 25 tot en met 27 november ligt de rode loper voor je uit.


Vrijdag 25 en zaterdag 26 november

Inspiria bij Doornebal & Ruys
Duik in de wereld van vakmanschap, interieur en kunst bij Doornebal en Ruys. De stoffenschatkamer en behangboeken van Ruys zijn geïntegreerd bij interieurexpert Doornebal. Op de ruim 3000m2 in Lienden hebben ze samen een van de grootste collecties in Europa op het gebied van kleden, stoffen, passementen en behang. Tijdens het speciale event Inspiria in het weekend van 25 en 26 november maak je kennis met de ambachten van het bedirjf onder het genot van een hapje en drankje. Er is aandacht voor historische stoffen en passementen, meubelrestauratie, je kunt gratis taxatie en restauratieadvies krijgen van Simonis & Buunk uit Ede – die tevens een expositie houden, slaapadvies, een presentatie van Hermès, couture en deurbeslag.

Doornebal, Dokter van Noortstraat 7, Lienden.


Zaterdag 19 t/m zondag 27 november

BIG ART, Capital C, AmsterdamCredit foto: Krijn de Koning - Slewe Gallery - foto Peter Cox

XL-kunst staat centraal in de expositie BIG ART in de oude Diamantbeurs in Amsterdam. Uitsluitend grote installaties en werken van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers komen erin. Designer Rick Tegelaar presenteert een reusachtige ventilator, Mae Engelgeer een textiele installatie en er zijn grote lichtsculpturen van Alex de Witte en Isaac Monté. BIG ART te kijk en te koop: een groots palet van eigentijdse kunst in een iconisch rijksmonument dat eind 2017 opent als Capital C: het creatieve epicentrum van de stad.


Donderdag 24 t/m zaterdag 26 november

Amsterdam Art Weekend

Vier dagen lang toont Amsterdam alles wat ze te bieden heeft op het gebied van kunst. Tijdens het jaarlijks terugkerende Art Weekend wordt de moderne kunst uitgelicht door middel van meer dan honderd events zoals tentoonstelling, performances, films, lezingen en tours bij culturele instellingen, galeries, jong en gevestigd talent. Het geeft een actuele inkijk hoe de kunst in de hoofdstad ervoor staat. Bekijk het programma en cherry pick je favoriete activiteiten.


Vrijdag 25 t/m zondag 27 november

ADAA, Antwerpen
Interior designer Hilde Cornelissen laat zich inspireren door creatieve jongeren, die zich in moeilijke omstandigheden steeds opnieuw uitvinden. Daarom neemt ze deel aan het kunst-kijk-weekend ADAA, Art, Design, Antique Antwerp. Een lokaal initiatief in Antwerpen waar tijdens het weekend in november pas afgestudeerden van Kunstacademie en kunstschool Sint-Lucas een plek krijgen om gezien te worden bij winkels en ondernemers in de wijk. In haar zaak toont Cornelissen Nils Verkaeren een, in haar woorden, ‘jong talent in de schilderkunst, zeer gedreven en wat hij maakt is gewoon erg mooi’. Het initiatief is een kruisbestuiving van de wijk en de jonge kunstenaars die op deze manier beiden door de bezoekers ontdekt kunnen worden. Bekijk alle deelnemers op adaa.be.
Hilde Cornelissen Interieur, Arenbergstraat 9, Antwerpen (BE).


Deze maand ook nog te zien:

Zaterdag 1 okt t/m zondag 5 feb

90 jaar Marilyn, Nieuwe Kerk, AmsterdamMarilyn in a scene of the movie Bus Stop (1956). Photograph by Milton Greene. Copyright owner: Ted Stampfer

In het jaar dat ze 90 geworden zou zijn wijdt de Nieuwe Kerk een expositie aan het wereldberoemde stijlicoon Marilyn Monroe. Een biografische tentoonstelling met een grote collectie privé-objecten die via een veiling in de handen van verzamelaar Ted Stampfer kwamen. Beroemde kledingstukken, accessoires en persoonlijke documenten, geven samen met foto’s en filmfragmenten een uniek, intiem beeld van deze vrouw, binnen en buiten het zicht van de camera. We krijgen een blik in Marilyns wereld, met de succesvolle, glamorous buitenkant, de vaak eenzame binnenkant vol tegenslagen en haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid. Vastbesloten om carrière te maken op haar manier, bereikte ze het aanzien dat, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt.


Woensdag 7 september t/m woensdag 30 november

Interieur & Lifestyle, Kasteel de Haar, Utrecht

Hoe ging interior design er aan toe anno 1900? De puissant rijke barones Hélène de Rothschild en baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar lieten hun vakantiewoning Kasteel de Haar in die periode opnieuw doen door architect Pierre Cuypers. Architect Cuypers zorgde voor de Gotische stijl die goed paste bij de middeleeuwse wortels van het geslacht Van Zuylen van Nijevelt van de Haar. De bewoners behoorden echter tot de internationale beau monde en kozen in hun inrichting voor meer glamour. Zij werkten met prestigieuze interieurfirma’s als Maple & co. en Maison Jansen en vulden de zalen tot de nok toe met eigentijdse en antieke meubels, wandtapijten, kunst en kitsch die werd verzameld tijdens hun 2 jaar durende huwelijksreis. De originele ontwerptekeningen van Cuypers zijn nu te zien en de Main Hall van het kasteel is in oorspronkelijke staat terug gebracht. Kom binnenkijken bij een historisch koppel en wees getuige van hun inrichtingsperikelen in de vorige eeuw.


Zaterdag 22 oktober 2016 t/m zondag 19 maart 2017

Seventies, Gorcums Museum, Gorinchem
Back to the seventies in het Gorcums Museum. Kleurrijke jaren waarin verschillende stromingen en stijlen de strijd met elkaar aan gingen. Folk en hardrock met disco, hotpants met punk en schrootjes en kamerbreed tapijt met strak meubeldesign. Juist in dit decennium ontstaan totaal tegengestelde muziekstijlen en gaan modestromingen alle kanten uit. Hippies met wijde unisekskleding, minimode en hotpants laten juist weinig aan de verbeelding over. Nederlandse couturiers winnen terrein terwijl later in het decennium de anti-mode opkomt. De oranje-bruin-paarse periode van onze interieurs laten we graag in het verleden, maar erop terugblikken blijft een aangenaam tijdverdrijf.


Een compleet overzicht van de mooiste internationale exposities en tentoonstellingen volgens onze art consultant Hélène van der Ven vind je elke maand in het magazine.Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
1/6
VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 5.950.000 k.k.
3/6
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
4/6
OSS
Prijs op aanvraag
5/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
2/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
3/5
PRINSENBEEK
€ 1.200.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.