15 december 2016

Nu in de winkel: the office at home

Het jan/feb-nummer van Residence

Nu in de winkel: het dubbele jan/feb-nummer van Residence
Vanaf vandaag ligt de nieuwe editie van Residence weer in de winkel. Het dubbele januari/februarinummer staat helemaal in het teken van de vrijheid van overal kunnen werken en inspirerende werkplekken. Een fris begin van een feestelijk 2017 waarin Residence 30 jaar bestaat.

‘Vrijheid is onbetwist het woord van 2016. Bijna alle creatieven die we interviewden, van de art directors van de grote internationale interieurmerken tot ontwerpers: ze ambieerden allemaal vrijheid. (…) Met vrijheid bedoelen de bevlogen createurs het beste uit zichzelf halen. Bijvoorbeeld door de tijd te nemen voor creaties waarin zij heilig geloven. Door hun eigen agenda in te delen, zodat ze zelf de momenten kunnen kiezen waarop ze werken of andere dingen doen. Omdat ze weten op welke tijdstippen ze tot de beste prestaties komen.

Home at the office

Die hang naar flexibiliteit en dus ook naar mobiliteit vertaalt zich meer dan ooit terug in de dagritmes en in de interieurs. Of is er helemaal geen sprake meer van een ritme? Twintigers en dertigers kiezen niet langer voor een vaste baan. Zij starten - jaren geleden nog genoodzaakt, maar inmiddels uit vrije wil - hun eigen bedrijf. Of ze hebben meerdere jobs. Het houdt ze scherp. Ze werken vanuit huis of huren een kantoorplek in een cool gebouw. Ook de files dwingen om uit het keurslijf te stappen. Dat betekent dat er meer wordt thuisgewerkt en dat het ‘officiële’ kantoor ook in de vroege en late uren zo aangenaam mogelijk moet zijn. Sterker nog, (thuis)kantoren en studio’s zijn inspirerender dan ooit.

Een frisse blik op werken

Ik ben er zelfs van overtuigd dat deze ommezwaai ervoor zorgt dat we allemaal nog creatiever zijn. (…) Daarom, precies op het moment dat er goede voornemens worden gemaakt voor het nieuwe jaar, creëren we een hele editie vol kantoorinspiratie. Klonk dit, k-a-n-t-o-o-r-i-n-s-p-i-r-a-t-i-e, vroeger akelig saai, ik beloof dat je dit keer op het puntje van je bureaustoel zit en je staat te popelen om al je paperassen, pennen, potloden en notebooks in het nieuwe jaar stijlvol op te bergen. (…) Van de bekende Deense designer Malene Birger tot de broers Bouroullec, ze blijven hun creatieve grenzen verleggen en blijven boeien met hun frisse blik op design, wonen en werken.

Salon Residence

Over bureaus gesproken: de eerste dagen van het nieuwe jaar gun ik iedereen een leeg bureaublad en een dito agenda, zodat er alle vrijheid is om inspirerende plannen voor het nieuwe jaar te smeden. Oh! Vergeet niet alvast 28 september tot en met 2 oktober te noteren. Dan organiseren we onze tweede editie van Salon Residence en transformeren we samen met de beste interior designers van ons land het vernieuwde Singer Laren vier dagen tot een Boutique Hotel dat inspireert voor thuis. (…) Bovendien, in 2017 zijn we 30 jaar jong en dat gaan we met Salon Residence en op vele andere manieren vieren! We wensen je minstens zo’n feestelijke start van 2017 en kijken ernaar uit je vaak te ontmoeten.’

Miluska van ’t Lam
Hoofdredacteur Residence

Editorial Residence jan/feb 2017


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
1/6
MIDLAREN
€ 2.875.000 k.k.
2/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
3/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
4/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.695.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 1.495.000
1/5
OUD-BEIJERLAND
€ 1.199.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag