19 januari 2017

De Residence Awards voor IMM

Onze favoriete ontdekkingen uit Keulen

Verslag Residence van IMM Keulen
In Keulen vindt deze week de grote internationale meubelbeurs IMM Cologne plaats. Een belangrijk event waar grote merken uit de interieurwereld nieuwe en bestaande producten presenteren. Residence bracht ook een bezoek en kwam tot de volgende conclusies.

Please note: door de grote stroomstoring in Amsterdam vertrokken wij 2,5 uur later dan gepland en hebben zeker niet alles kunnen zien op IMM. Onze bevindingen zijn dan ook alles behalve volledig en objectief, dus deze awards dienen met een knipoog te worden opgevat.

Meest verrassende nieuwe producten – Meridiani

Over het algemeen konden we aan het eind van de dag wel concluderen dat er weinig revolutionairs werd gepresenteerd. Net als de afgelopen jaren zagen we nog steeds veel natuurlijke materialen, marmer, fluweel, zachte en diepe kleuren, hout en messing details. Nog steeds prachtig uiteraard, maar de grote vernieuwing blijft nog uit. Verrast werden we wel bij Meridiani, die een meer rauwe weg insloeg. Een tafel met een blad van betonstuc en eenvoudige stalen stoelen met leer gaven een minimale, industriële sfeer.

Links: Meridiani kiest voor rauw. Rechts: Rolf Benz verrast met kunst en moody petrol.

Meest verrassende presentatie – Rolf Benz

De stand van het Duitse Rolf Benz voelde als een grote ontmoetingsplek. Omarmd door donkerblauwe muren met kunst en planten voelde het als een veilige zone waar je even tot rust kon komen en in gesprek kon gaan. Duidelijk frisser en jonger neergezet door het gebruik van accessoires van Petite Friture en Anthropologie, wiens kussens en plaids losjes over de banken lagen gedrapeerd. Chapeau Rolf Benz, we zagen je van een heel andere kant.


Meest succesvolle samenwerking – gedeelde award voor Leolux, Cassina en Molteni

Het is wel een hype te noemen: grote merken schakelen de hulp in van een succesvolle ontwerper om een volgende stap te maken en te vernieuwen. Cassina nam Patricia Urquiola in de arm en in de stand waren haar invloeden duidelijk terug te zien. Gekleurde wanden in petrol en zalm-oranje met kubistische en ronde meubels; het geheel deed denken aan de Memphis-stijl maar in een zachtere, vrouwelijke uitvoering. Molteni was minimalistisch, ingetogen en zen – tekenend voor de signatuur van Vincent Van Duysen die sinds een jaar als art director de lijn voor het merk uitzet. Blij verrast waren we bij Leolux, waar de eerste resultaten van de samenwerking met Edward van Vliet te zien waren. Van Vliet ontwierp enkele kleine meubels en accessoires die de bestaande meubels van het merk verbinden, zodat een eenheid ontstaat. Erg geslaagd en we kijken uit naar Milaan waar we meer gaan zien.

Links: Cassina, rechts: Leolux.


Grappigste productnaam – Blow Bed van More

Need we say more?
Fijnste (her)ontdekking – Gallotti&Radice

Op zich geen onbekende voor Residence, maar toch vielen we weer even helemaal opnieuw voor de fijne ontwerpen die het merk presenteerde.
Mooiste uitbreiding van een collectie waar we al fan van waren – bed van Wittmann Hayon Workshop

Jaime Hayon heeft zich niet officieel als art director of een soortgelijke rol aan Wittmann verbonden, maar met veel plezier werken de twee wel sinds 2016 samen aan producten. Op IMM werden enkele nieuwe producten gepresenteerd waaronder het bed met een fluwelen hoofdbord met vleugels die je veilig omarmen, en geïntegreerd tafeltje en verlichting. De presentatie van Wittmann onderging ook een flinke transformatie en was fris, speels en een bezoekje waard.
Leukste nieuwkomer – cc-tapis

Een start-up kun je cc-tapis met zijn vijf jaar niet meer noemen, maar met bovenstaande lijst in het achterhoofd valt het nog wel in de categorie jong. In 2016 bekend geworden met de Visioni Rugs die Patricia Urquiola voor het merk ontwierp, maar het merk heeft nog andere fantastische ontwerpen in de collectie. Hier gaan we nog veel van horen.

Links: Visioni Rugs van Patricia Urquiola, rechts een nieuw grafisch ontwerp.


Ere-vermelding – 10 jaar buitenmeubels bij B&B Italia

Sinds 10 jaar maakt B&B Italia ook buitenmeubels en daar hangen we de vlag voor uit. En zij ook, met drie nieuwe buitencollecties van Antonio Citterio.
Natuurlijk hebben we nog veel meer moois ontdekt wat we de komende maanden met jullie zullen delen in Residence magazine en op de website. Keep reading!

Lees ook: tips van local interior designers voor Parijs >>
Interview met Flexform CEO Giuliano Galimberti >>
Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
1/6
WASSENAAR
€ 2.750.000 k.k.
2/6
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
4/6
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
5/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

LEENS
€ 650.000
1/5
LAREN NH
€ 1.389.000
2/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
3/5
BAARN
€ 895.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag