16 februari 2017

Residence agenda februari

Designevents, pop-ups, exposities en meer

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van februari.

Vrijdag 3 t/m zondag 5 februari

Mono Japan: ambacht, eten en design in het Lloyd HotelFoto: Lederen producten ontworpen door het Japanse merk i ro se.

In het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade vindt deze maand Mono Japan plaats, een beurs met craft & design uit Japan. Het woord mono komt uit het Japans en betekent object of product, maar dekt tegelijkertijd ook de relatie die wij met objecten hebben. Het maken van – en leven met objecten is het uitgangspunt van de beurs. Daarnaast worden de kamers van het Lloyd Hotel omgetoverd tot temporaire en intieme tentoonstellingsruimtes. Op deze manier zijn de hotelkamers het ideale podium voor de verhalen die de objecten met zich meedragen.
Mono Japan, Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam.


Zaterdag 4 februari t/m zondag 21 mei

Stedelijk Museum: Ed van der ElskenFoto: Ed van der Elsken, Meisje in de metro, Tokio (1984) Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken / Collectie Stedelijk Museum Amsterdam.

Hij mag gerust dé straatfotograaf van Nederland genoemd worden. Ed van der Elsken (1925-1990) bezocht steden als Parijs, Tokyo en Amsterdam en ging op zoek naar bijzondere mensen, mooie meisjes en de rebelse jeugd. Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert met de tentoonstelling De verliefde camera het grootste overzicht van zijn werk in 25 jaar. Daarnaast is er een uitgebreide randprogrammering opgezet. Het filmmuseum EYE organiseert vijf avonden met films omtrent Ed van der Elsken, zijn werk, zijn reizen en zijn zoon. Het Stedelijk Museum zelf organiseert drie fotografieworkshops voor volwassenen, waarna het gemaakte werk getoond zal worden in het museum. Een absolute must-go voor fotografie- en Amsterdamliefhebbers!
Ed van der Elsken - De verliefde camera, Stedelijk Museum, Amsterdam.


Zaterdag 4 februari t/m zondag 5 november

Keramiekmuseum Princessehof: keramiek en lichtFoto: Cor Unum. Lampion des animeaux, Kranen/Gille.

Keramiekmuseum Princessehof toont vanaf 4 februari met de tentoonstelling Design #2: Licht hoe designers keramiek combineren met licht. De tentoonstelling is onderdeel van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design, waarin Nederland viert dat honderd jaar geleden de kunstbeweging De Stijl is opgericht. Het ontwerperstweetal Kranen/Gille heeft speciaal voor deze tentoonstelling een lichtinstallatie gebouwd waarbij een lichtgevend landschap bij nacht wordt getoond. Gevestigd in een 18e-eeuws stadspaleis in Leeuwarden is het Keramiekmuseum Princessehof zeker de moeite waard een keer te bezoeken. En daarbij komt, keramiek is hot!
Design #2: Licht, Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden.


Woensdag 8 februari t/m zondag 12 februari

Haute Photographie Rotterdam
Foto via: haute-photographie.com

Gedurende vijf dagen staat de industriële hal Las Palmas in het teken van fotografie. De tentoonstelling bestaat uit een selecte groep van internationale galeries die werken van de grote oude meesters, maar ook producties van rijzende sterren laat zien. Kahmann Gallery, Howard Greenberg Gallery en Galerie Esher Woerdehoff zullen werken van meer dan 50 fotografen tonen. Naast de tentoonstelling is er een educatief programma opgezet in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum en is er een boekenmarkt aanwezig mede dankzij Gup magazine.
Haute Photographie, Las Palmas, Wilhelminakade, Rotterdam.


Donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari

Art Rotterdam: beeldende kunst in de Van NellefabriekFoto: Geert Broertjes. Art Rotterdam 2016.

De Van Nellefabriek is hét vooraanstaande industriële monument in Nederland en werd in juni 2014 tot Unesco werelderfgoed verklaard. Deze maand wordt de oude fabriek omgetoverd tot een waar kunstwalhalla. De 18e editie van Art Rotterdam legt de nadruk op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst. De aandacht voor jonge kunst en haar makers, de verbinding met de stad Rotterdam en de historische locatie van de beurs maakt Art Rotterdam een inspirerend evenement. Ideaal te combineren met Haute Photographie voor een kunstig weekend!
Art Rotterdam, Van Nellefabriek, Rotterdam.


Zaterdag 11 & zondag 12 februari

Design Icons AmsterdamFoto via Design Icons.

Vintage-lovers opgelet: op zaterdag 11 en zondag 12 februari komen zestig designdealers uit heel Europa hun unieke vintage design stukken tonen op de beurs Design Icons. De meubels komen uit de jaren ’30 tot en met ’80 en worden zowel aan professionals als breder publiek aangeboden. In de industriële Krombouthal (Amsterdam Noord) wisselen klassieke designstukken en minder bekende parels elkaar af. Ga op jacht en vind die ene vintage schat!
Design Icons Amsterdam, De Krombouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam.


Vrijdag 10 t/m zondag 12 februari

Object Rotterdam: nieuw design in een oud cruiseschipFoto: Tom Frencken & Studio Stelt tijdens Object Rotterdam 2016. Via objectrotterdam.com

Als onderdeel van Art Week Rotterdam vindt deze maand Object Rotterdam plaats, een beurs waar de laatste ontwerpen op designgebied worden getoond. Object is de plek waar grenzen tussen design, fashion, architectuur en kunst vervagen. In het oude passagiersschip dat in dienst stond van de Holland-Amerikalijn, met uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam, kunnen designfanaten de nieuwste limited editions van bekende en opkomende designers bewonderen. Gedurende het event is er een gratis shuttle service waarmee je gemakkelijk naar andere kunstevenementen in de stad kan worden gebracht.
Object Rotterdam, SS Rotterdam, 3de Katendrechtsehoofd 25.

Vanaf zaterdag 11 februari

Museum Boijmans van Beuningen: drie keer surrealismeFoto: Twee papillons pamfletten uit 1924. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

De kunstmaand in Rotterdam is niet compleet zonder drie kersverse tentoonstellingen in het Boijmans van Beuningen Museum. Op zaterdag 11 februari worden de volgende exposities geopend: Gek van surrealisme, Paul van der Eerden: Good Company en Rhonda Zwillinger. Gek op surrealisme zal 350 topstukken laten zien van grote namen zoals o.a. Dalí, Miró en Max Ernst, afkomstig uit voormalige privécollecties. De tentoonstelling laat zowel de passie van de verzamelaars zien, als de gekte waarnaar de surrealisten op zoek waren in hun werk. Good Company laat de werken van tekenaar Paul van der Eerden zien. Zijn werk bestaat uit tekeningen die interpretaties zijn van kunstwerken die hem hebben geraakt. Hij had een sterke voorkeur voor surrealistische kunstwerken. Rhonda Zwillingers is een Amerikaanse kunstenaar met een verhaal. De tentoonstelling laat door middel van vier etalages de verschillende fases van haar leven zien. De ruimtes zijn met elkaar verbonden middels een installatie die is gebaseerd op een werk van de surrealist Man Ray, zodat er een link wordt gelegd met de tentoonstelling Gek van surrealisme.
Gek op surrealisme, zaterdag 11 februari t/m zondag 28 mei.
Paul van Eerden: Good Company, zaterdag 11 februari t/m zondag 14 mei.
Rhonda Zwillinger, zaterdag 11 februari 2017 t/m zondag 28 januari 2018.
Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam.Zondag 12 februari t/m zondag 21 mei

Gemeentemuseum Den Haag: Piet Mondriaan en Bart van der LeckFoto: Piet Mondriaan, Victory Boogie Woogie, 1942-1944, collectie Gemeentemuseum Den Haag.

Dit jaar viert Nederland dat honderd jaar geleden de kunstbeweging De Stijl is opgericht. Ook deze tentoonstelling genaamd De uitvinding van een nieuwe kunst sluit aan bij het thema Mondriaan tot Dutch Design. Het Gemeentemuseum in Den Haag is het feestelijke middelpunt van dit jaar, aangezien het over ’s werelds grootste Mondriaan collectie beschikt. De tentoonstelling laat het verhaal van de vriendschap tussen Mondriaan en van der Leck zien en hoe deze relatie het fundament werd voor een beweging die tot op de dag van vandaag niet meer uit onze kunstwereld is weg te denken.
Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst, Gemeentemuseum Den Haag.


Zaterdag 18 februari t/m zondag 24 september

Hide & Seek in het Groninger Museum: Maarten BaasFoto: Maarten Baas. via: maartenbaas.com

De Nederlandse ontwerper Maarten Baas (1978) is bekend geworden met zijn serie Smoke, waarmee hij in 2002 afstudeerde van de Design Academy in Eindhoven. Het Groninger Museum presenteert vanaf zaterdag 18 februari zijn eerste grote overzichtstentoonstelling. Thema's die vaak terugkomen in de werken van Baas zijn tijd, vergankelijkheid en melancholie. Hierbij brengt Baas met zijn oeuvre vragen op over de rol van de ontwerpen en de actuele marketing van design. Met deze tentoonstelling in het vooruitzicht werkt Baas aan een nieuwe serie Where there's Smoke.
Hide & Seek, Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen.


Zaterdag 18 februari t/m zondag 1 oktober

Tentoonstelling: Vrouwen van RotterdamFoto: Ary Groeneveld uit het Stadsarchief Rotterdam.

Vorig jaar vierde Rotterdam 75 jaar Wederopbouw, een periode waarbij vooral mannelijke bouwers en heldhaftige plannen werden belicht. Maar waar waren de vrouwen in dit verhaal? Deze periode betekende juist een verandering voor de vrouw en haar rol in de maatschappij. Met de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam wil het Museum Rotterdam diverse vrouwen een podium geven, zowel met woord als beeld. Verhalen en foto's van huisvrouwen, stewardesse, politici, maar ook bekende Rotterdamse vrouwen zijn vanaf zaterdag 18 februari te zien. De tentoonstelling sluit af met portretten van zeven vrouwen die de Rotterdamse vrouw van nu belichamen, zoals Susan Bijl, Aruna Vermeulen en Elfie Tromp. Inspirerend en vol girl-power!


Zondag 19 februari t/m 26 februari

Tentoonstelling Cole Morgan x FoumaniFoto: Cole Morgan, 8's & 9's, 2015. Mixed media. via: artmarketsf.com

Geboren in New York City maakt kunstenaar Cole Morgan creaties in de stijl van het abstract expressionisme. Morgan gebruikt hiervoor steentjes, schelpen, veren en hout om zo composities te maken die uit verschillende lagen bestaan. Op deze manier ontstaan er bijzondere collages. Net zoals Foumani Persian Gallery besteedt Morgan aandacht aan schoonheid, kleuren en ambacht en maakt geen gebruik van hedendaagse digitale mogelijkheden. Een samenwerking tussen de galerie en Morgan resulteert in een groot respect voor verschillende ambachten. Slechts één week te zien in Foumani Persian Gallery in Amsterdam!
Cole Morgan x Foumani, Foumani Persian Gallery, Beethovenstraat 107-A, Amsterdam.


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
3/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
5/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

PRINSENBEEK
€ 1.200.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.