23 februari 2017

Green Living: zelfvoorzienend huis op Ibiza

200 jaar oud kan ook duurzaam zijn

Green Living: zelfvoorzienend huis op Ibiza
In het noorden van Ibiza bevindt zich Casa Campo, een zelfvoorzienend huis tussen de pijnbomen en cactussen. De woning is tevens een showroom voor Ibiza Interiors, een creatief bedrijf dat zich bezig houdt met architectuur, interieur design, styling en fotografie.

Het in Amsterdam gevestigde Standaard Studio is verantwoordelijk voor prachtige witte huis van Ibiza Interiors. De woning heeft naast een ruime keuken en woonkamer, twee slaapkamers en een badkamer. Alle meubels en decoraties in het huis kunnen gekocht worden in de winkel van Ibiza Interiors. Het huis is daarnaast een goed voorbeeld van duurzaam wonen, aangezien de elektriciteit en vloerverwarming werken door de zonnepanelen op het dak. Een eigen waterput nabij het huisje voorziet de villa van water.

Old meets new

Dat een huis uit tegenstellingen kan bestaan en verschillende tijdperken kan combineren is bij Casa Campo goed te zien. De originele elementen van het pand zijn namelijk behouden, zoals de 200-jaar oude balken die gemaakt zijn van inheemse Sabine dennenbomen. De buitenmuren van beton zijn met wit krijtverf beschilderd, zoals vaak te zien is bij de huizen op Ibiza. Op deze manier reflecteren de muren het zonlicht zodat de warmte niet zo snel wordt opgenomen. Daarnaast is er een groente- en fruittuin aanwezig, zodat de bewoners zichzelf ook van eigen eten kunnen voorzien. Het interieur is ook een combinatie van oud en nieuw. De oude balken worden bijvoorbeeld gecombineerd met moderne meubels en kunstwerken. In de keuken is te zien hoe de stenen binnenmuren goed samengaan met een strak keukenblok. Casa Campo is het evenwichtige voorbeeld van een oud karakteristiek huis dat met moderne snufjes mee kan gaan naar een duurzamer tijdperk. En laat er nou net een yoga-platform in de tuin staan. Bekijk hieronder de beelden en waan je voor een paar minuten op Ibiza!

Foto's: Youri Claesens


Green Living: het materiaal van de toekomst>>
Green Living: een duurzame kantoorjungle >>
Green Living: een eigen waterbron >>Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
1/6
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
2/6
AMSTERDAM
€ 7.500.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 5.900.000 k.k.
4/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
5/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

NIJMEGEN
€ 3.300.000
1/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
HUIJBERGEN
€ 865.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag