14 maart 2017

Kimpton de Witt opent hotel in Amsterdam

Moderne luxe met een Hollands sausje

Kimpton de Witt opent hotel in Amsterdam
Een frisse en moderne kijk op luxe. Dat is waar de Amerikaanse boutique-hotelketen Kimpton De Witt voor staat. Aankomend voorjaar gaan de deuren van het eerste Europese Kimpton hotel open en wel in het centrum van Amsterdam.

Op de plek waar hotel Crowne Plaza zat, Nieuwezijds Voorburgwal, staat nu nog een artistieke schutting. Het botanische kunstwerk licht een tipje van de sluier op over de transformatie van het toekomstige Kimpton hotel. De Amsterdamse illustrator Hyshil Sander, bekend van o.a. illustraties voor Vogue en ELLE en raamtekeningen bij De Bijenkorf en ANNA + NINA, laat met haar met potlood getekende bloemen en bladeren zien dat er iets nieuws, speels en positiefs achter de schutting schuilt. “Als kunstenaar hoop je altijd dat er plaats is voor je eigen ideeën, je dromen en je creaties. De kans om een werk van deze omvang te kunnen maken en een echt onderdeel te worden van het straatbeeld is echt fantastisch", aldus Sander.


Fotocredit: Marc Berry Reid

Slapen tussen bloemen en PC Hooft

Vanuit de stijlfilosofie van Kimpton heeft het eerste Europese hotel een speels en prikkelend karakter. Felle kleuren, opvallende prints en patronen en bijzondere materialen: het hotel ademt moderne eigenwijsheid en pracht uit. De slaapkamers geven het gevoel alsof je de ruimte van een moderne verzamelaar binnenloopt: onverwachte, maar geraffineerde combinaties. Er is daarbij veel aandacht besteed aan design dat op experimentele wijze wordt gecombineerd met kunst. Maar er is meer. Het hotel straalt naast de kenmerkende Kimptonkwaliteit ook duidelijk Hollandse glorie uit. Hét pronkstuk hierin is het ouderlijk huis van dichter en historicus Pieter Cornelis Hooft (1581-1647) dat ín het hotel staat. Het vier verdiepingen tellende gebouwtje, ook wel The Little House genoemd, kan privé voor groepen worden gereserveerd en kan worden beschouwd als een volwaardig huis, inclusief gemeenschappelijke ruimtes, luxe banken en een royale bar. Om het geheel nog een tandje Hollandser te maken beschikt het hotel over een eigen bloemenwinkel. Bekijk hier alvast de eerste beelden van Hotel Kimpton Amsterdam.

Foto's: Een slaapkamer uit het Kimpton Hotel Amsterdam, de lounge, de bar en de entree van het hotel. Fotocredit: Nick Guttridge Photography.


Bekijk ook: de mooiste designhotels in Parijs >>
Het appartement van Gwyneth Paltrow in New York >>
Meer kunst in huis? 10x tips >>Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NAARDEN
Prijs op aanvraag
1/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
2/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.695.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 5.900.000 k.k.
4/6
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/6
WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12
  • Aan tafel met Residence
  • Chalet in Chamonix
  • Casa Colori
  • Happy Colours
  • Haardendossier
  • Reizen naar Ljubljana
  • Dress your homel
  • Power koppels in de kunst

Meest bekeken

WEZEP
€ 1.250.000
1/5
OVERASSELT
Prijs op aanvraag
2/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
3/5
KATWIJK ZH
€ 2.450.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Singel 142
AMSTERDAM
€ 2.280.000 k.k.
Hoofdstraat 185
VOORTHUIZEN
€ 1.200.000 k.k.