25 april 2017

Residence 5: Jungle Book

Een ode aan de kleurrijke natuur

Residence 5: Jungle Book donderdag in de winkel
De mei-editie van Residence ligt vanaf donderdag 27 april in de winkel. We haalden onze inspiratie uit het Jungle Book van Rudyard Kipling, de kleurrijke Disney-verfilming en komen zo onvermijdelijk op moeder natuur en haar rijke bronnen van kleuren, materialen en prints. Hoofdredacteur Miluska van ’t Lam vertelt wat je nog meer in Residence 5 kunt verwachten.

Wie ooit in de jungle is geweest, vergeet deze sensatie nooit meer. Het is tijdens mijn studie dat ik voor het eerst afreis naar de andere kant van de wereld voor een oerwoudervaring. Backpackers zijn we, met in de ene hand een Lonely Planet en in de andere hand een analoge camera – Steve Jobs houdt de smart phone nog angstvallig bij zich, wachtend op een slim lanceringsmoment. Na een barre nacht in een houten hutje tegen studententarief, stappen we met grote ogen door de wildernis. We zijn onder de indruk. En dat is een understatement. De bloemen lijken intenser van kleur, de bomen vele malen hoger, groener en weelderiger dan we ons hadden voorgesteld en de temperatuur heeft een bijna hypnotiserend effect. Alsof de krachten van Kaa, de sluwe slang uit The Jungle Book, hun werk doen. Sowieso heb ik het idee dat elk figuur uit de Disney-klassieker van 1967, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nobelprijswinnaar Rudyard Kipling, zich vanuit de lianen zo voor onze neus slingert. Sterker nog, als het aan mij ligt bestel ik met één druk op de knop – wie weet wat de opvolgers van Apple’s geestesvader nog bedenken – de avontuurlijke Mowgli onder een warme zonnestraal. Natuurlijk vergezeld door de slaperige en altijd hongerige beer Baloo, die speciaal voor ons zijn dutje verruilt voor zijn iconische lied Als je van beren leren kan, omlijst met zijn even beroemde en aanstekelijke danspassen.

Voor altijd bij je

Eigenlijk verdomd knap gedaan van de beroemde filmmakers. Elk verhaal dat zij maken relateert zo aan de werkelijkheid, dat je – eenmaal in die werkelijkheid – binnen enkele seconden de bewuste filmscènes met bijbehorende karakters, stemmen en vaak humoristische en moraliserende conversaties op je netvlies ziet verschijnen. Wie bijvoorbeeld op safari is geweest in Zuid-Afrika is in zijn hoofd vast even afgedwaald naar The Lion King. Naar het wijsneuzige stokstaartje Timon, het naïeve knobbelzwijn Pumbaa en de zachtaardige, jonge leeuw Simba. En onder water, al snorkelend of duikend, weet ik zeker dat Nemo en Dory inmiddels veelgebruikte synoniemen zijn voor de oranje-witte anemoonvis en de blauwe Picasso doktersvis. Meneer Disney bracht dus met veel van zijn films een onvergetelijke ode aan de natuur en doet dat zo subliem dat deze verhalen je hele leven lang met je meereizen. En terecht, want we moeten de natuur blijven eren.

Ode aan de natuur

Gelukkig realiseren steeds meer ontwerpers, meubel- en stoffenmerken, kunstenaars en interior designers dit en putten zij ideeën uit deze ultieme bron van inspiratie. Deze zomer heeft bijna elk stoffenhuis wel een jungle-motief, grijpen veel meubelmerken naar natuurlijke materialen als hout, natuursteen en bamboe en transformeren we onze veranda, erker of terras het liefst tot een botanische tuin. Daarom wijden we deze editie aan The Jungle Book, en daarmee dus aan de natuur. Je zult zien dat je je ogenblikkelijk thuis voelt, want hoe actueel de patronen, kleuren, materialen en combinaties uit de jungle ook lijken, tegelijk zijn ze tijdloos en daarmee van blijvende schoonheid voor elk interieur.Residence 5 ligt 27 april 2017 in de winkel en is hier na te bestellen.
Shop smart buys van de interieurtrend: curvy shapes >>
De nieuwe collectie van Piet Boon >>
Groene hotspot in Utrecht: Tiger Mama >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

GOES
Prijs op aanvraag
1/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
2/6
DOKKUM
Prijs op aanvraag
3/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
4/6
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

OUD-BEIJERLAND
€ 1.199.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag