02 mei 2017

Residence agenda mei

Designevents, pop-ups, exposities en meer

Designkwartier, Rijksmuseum, Artzuid, Leentje
Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van mei.


Vrijdag 12 mei t/m 14 zondag 14 mei

Weekend shop bij Leentje Engelen


Leentje Engelen, interior designer tovert éénmalig haar studio om tot shop. Hier vind je unieke en bijzonder interieur spullen, re-designed door Leentje zelf of door haar gecureerd.
Lindengracht 25a, Vreeland

Vrijdag 12 mei t/m zondag 23 juli

Expositie Piet Hein Eek Unkown


Piet Hein Eek is vooral bekend om zijn ontwerpen van sloophout. Zo ontwierp hij kasten van oude balken in combinatie met staal, zilver, keramiek of plaatmateriaal en laat ons zo anders naar oude en nieuwe materialen kijken. Tijdens de Piet Hein Eek Unkown expositie, wordt zijn ontwerptalent anders belicht. Je ziet er bijvoorbeeld de prototypes van de Tube Watch A46 die Eek voor LEFF Horloges ontwierp en de Lasbank - een experiment uit het staalafval-project.
The Frozen Fountain, Prinsengracht 645, Amsterdam


Zondag 21 mei

Consumentendag bij ETC Expo


Het ETC Expo opent een aantal keer per jaar haar deuren voor publiek, zo ook op zondag 21 mei. Ruim 100 interieurexperts hebben in ETC Expo een eigen showroom. Van Vloerspecialisten en meubelmakers tot stoffenontwerpers en verflabels. Waar zij normaal gesproken hun deuren openen voor professionals krijg je nu zelf de kans om inspiratie op te doen voor je eigen interieur.
ETC Expo, Randweg 20, Culemborg
Voor meer informatie en gratis kaarten: klik hier >>

t/m zaterdag 20 mei

Daniel Horowitz - Noble savage bij Rutger Brandt Gallery


Daniel Horowitz from NeueHouse on Vimeo.


Met ouderwets aandoende documenten met surrealistische schilderingen van wezens en gekke situaties voorzien van verzonnen Latijnse namen, neemt Daniel Horowitz je mee op een fictieve safari. Zijn werk is een pseudo-historisch onderzoek naar de ‘nobele wilde’, een archetype van de oermens in ons die zijn vleselijk genot en verlangens onderdrukt in de beschaafde maatschappij. In je eerste blik zie je historische documenten die wilde dieren vastleggen en de geschiedenis verbeelden, maar wie beter kijkt ontdekt een fantasierijke wereld met een achterliggende boodschap: bewustwording. Lees meer over Daniel Horowitz in het mei-nummer van Residence dat vanaf 27 april 2017 in de winkel ligt.
Rutger Brandt Gallery, Bethaniënstraat 39, Amsterdam


Zaterdag 19 t/m zondag 21 mei

Festival Designkwartier


Als initiatief van stichting Designkwartier vindt voor de vierde keer het festival Designkwartier plaats in Den Haag. Drie dagen lang vind je op het inspirerende festival een mix van presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied. Tijdens de route is er een speciaal samengestelde tentoonstelling: In Stijl, hier vertellen ontwerpers als Lex Pott, Bastiaan de Nennie, Sander Wassink, Stefan Peters en NOMAN Studio graag iets over hun nieuwe werk wat een ode is aan Mondriaan en De Stijl.
Zeeheldenkwartier, Den Haag


t/m zondag 21 mei

Goede Hoop. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600


Portret uit de serie '1994', Pieter Hugo, 2016. Rijksmuseum, Schenking van de heer P. Hugo, Kaapstad. Mede mogelijk gemaakt door Fonds 1975/Rijksmuseum Fonds.

Het Rijksmuseum presenteert de eerste grote tentoonstelling over de relatie tussen Zuid-Afrika en Nederland. Je vindt hier ongeveer 300 schilderijen, tekeningen, documenten, foto’s, meubels, souvenirs, gebruiksvoorwerpen en archeologische vondsten uit meer dan 400 jaar geschiedenis. Van de elegante achttiende-eeuwse aquarellen van Robert Jacob Gordon tot de indringende foto’s van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo.
Rijksmuseum, Museumstraat 1, Amsterdam

t/m woensdag 24 mei

NYCxDESIGN


Het NYCxDESIGN is verdeeld in vijfhonderd events over vijf gemeenten van New York. Onder andere tentoonstellingen, vakbeurzen, lezingen, lanceringen en open ateliers op het gebied van cultuur, design, mode en interieur. Samen met ICFF en het Interior Design magazine worden er meer dan dertig awards uitgereikt voor onder andere meubilair onderwerpen, het beste studenten design en projecten als groen of budget.
www.nycxdesign.com

Vrijdag 19 mei t/m zondag 17 september

Tweejaarlijkse beeldenroute ARTZUID


De internationale sculptuurroute vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het thema Van Mondriaan tot Dutch Design laat de invloed van De Stijlbeweging op de naoorlogse Nederlandse beeldhouwkunst zien. Rudi Fuchs presenteert zestig abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars. Hiermee wil Fuchs Nederlandse abstracte beeldhouwers internationaal positioneren.
Paviljoen ArtZuid, Minervalaan 1, Amsterdam


t/m zondag 9 juli

World Press Photo 2017


De lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd World Press Photo 2017 opende vrijdag 14 april in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tijdens de zestigste editie omvat de wedstrijd indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. De World Press Photo of the Year is gewonnen door de Turkse fotograaf Burhan Ozbilibi en is genomen in een kunstgalerie in Ankara. Alle winnende foto’s zijn te zien op hangende panelen in de gotische ruimte van De Nieuwe Kerk.
De Nieuwe Kerk Amsterdam – Gravenstraat 17, Amsterdam

t/m zondag 9 juli

Fototentoonstelling ‘Through the Eyes of Others, I See Me’ van Micky Hoogendijk
Naast het gelijknamige fotoboek van Micky Hoogendijk: dat vanaf april in de winkels ligt, zijn al haar mooiste en krachtigste foto’s te bewonderen in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen. De tentoonstelling biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van haar onderwerpen weerspiegelen. Hoogendijk laat zich inspireren door ontmoetingen en dromen.
Museum Jan van der Togt – Dorpsstraat 50, Amstelveen


t/m zaterdag 27 augustus

Tentoonstelling ‘A Passion for Taschen’

Taschen fotoboeken zijn een begrip, niet in het minst door de samenwerking met wereldberoemde fotografen als Helmut Newton en Annie Leibovitz. Het fenomeen wordt prachtig uitgelicht in het Museum aan het Vrijthof. Van The Royal Photographic Society ontving Benedikt Taschen in 2016 de Photographic Publishing Award voor zijn prestatie op het gebied van fotografische publicaties. Op de tentoonstelling vind je collecties van ’s werelds grootste Taschen-verzamelaars met een grote variatie van het oeuvre van de uitgever met kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Ook wordt een selectie boekenstandaarden gepresenteerd waar Taschen samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson aan heeft gewerkt. Als bezoeker krijg je daarnaast ook de kans om aan het einde van de tentoonstelling in de ‘please touch room’ door vele boeken te bladeren.
Museum aan het Vrijthof – Vrijthof 18, Maastricht


t/m zondag 10 september

Exotische tentoonstelling MOA met o.a. Sinke & Van TongerenFoto: Darwin, Sinke & Van Tongeren, 'under construction'.

Museum Oud Amelisweerd in Bunnik presenteert vanaf eind maart de eerste museale presentatie van kunstenaarsduo Jaap Sinke en Ferry van Tongeren. De tentoonstelling, Tier – Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren, laat foto’s, readymades en sculpturen van opgezette dieren zien in combinatie met onder andere geschilderde en bronzen dieren van kunstenaar Armando. Verwacht een bonte verzameling aan exotische dieren geïnspireerd op oude Hollandse meesters. De tentoonstelling staat in het teken van de relatie tussen mens en de natuur, met als decor het 18e-eeuwse landhuis waar Museum Oud Amelisweerd is gevestigd, een prachtig Rijksmonument waar de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoleon, woonde.
Tier – Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren, Museum Oud Amelisweerd , Koningslaan 9
, Bunnik

.


t/m zondag 10 september

Kunstige koeien kijken in Gorcums MuseumFoto: Paulus Potter, De stier, 1647. via: mauritshuis.nl

De koe komt vaak voor in kunstwerken door de eeuwen heen. Waarom wordt er vaak voor dit dier gekozen? Het Gorcums Museum ging op onderzoek uit en verdiepte zich in de koeienkunst van de 17e eeuw tot nu. De expositie 'De Koe in de Kunst' is het resultaat. De tentoonstelling laat de koe in haar verschillende hoedanigheden zien: levensecht geschilderd, romantisch op het doek afgebeeld met een losse penseelstreek, de koehandel op de veemarkt en in de stad en zelfs koeien bij de slager. Werken van onder andere koning der koeien Paulus Potter, maar ook kunstwerken van Théophile de Bock Alexandra Klimas zullen te zien zijn.
De Koe in de Kunst - van de 17e eeuw tot heden, Gorcums Museum, Grote Markt 17, Gorinchem.Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WAALRE
Prijs op aanvraag
1/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
3/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
4/6
BLOEMENDAAL
€ 2.750.000 k.k.
5/6
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1&2
  • Startups
  • Natuurlijk Schotland
  • Decoration Empire
  • Axel Vervoordt
  • Gabriele Salvatori
  • Wolterinck in Uruguay
  • Montblanc
  • BRAFA, Art Stories, Haute Photography

Meest bekeken

HEEMSTEDE
€ 1.249.000
1/5
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/5
AMSTERDAM
€ 750.000
3/5
BUSSUM
€ 1.750.000
4/5
VINKEVEEN
€ 4.950.000
5/5

Nieuw aanbod

Turfstraat 36
SPRUNDEL
€ 989.000 k.k.
Hageveld
HEEMSTEDE
€ 1.249.000 k.k.
Domburgseweg 26
DOMBURG
Prijs op aanvraag