31 mei 2017

Residence agenda juni

Designevents, pop-ups, exposities en meer

Residence agenda juni met designevents, pop-ups, exposities en meer
Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van juni.

t/m vrijdag 30 juni

Foto-expositie Gaby Fling - Dots & StripesStudio Jan des Bouvrie exposeert met een selectie van exclusieve werken van de Nederlandse fotografe Gaby Fling, waarin stippen en lijnen de hoofdrol spelen. Naast vrij werk hangen er ook door Fling bewerkte, historische covers van Playboy. Vorig jaar werd Fling benaderd als eerste Nederlandse kunstenaar om historische Playboy covers te bewerken tot een eigen collectie.
Het Arsenaal, Kooltjesbuurt 1, Naarden-Vesting


t/m zondag 9 juli

World Press Photo 2017


De lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd World Press Photo 2017 opende vrijdag 14 april in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tijdens de zestigste editie omvat de wedstrijd indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. De World Press Photo of the Year is gewonnen door de Turkse fotograaf Burhan Ozbilibi en is genomen in een kunstgalerie in Ankara. Alle winnende foto’s zijn te zien op hangende panelen in de gotische ruimte van De Nieuwe Kerk.
De Nieuwe Kerk Amsterdam – Gravenstraat 17, Amsterdam


t/m zondag 9 juli

Micky Hoogendijk - ‘Through the Eyes of Others, I See Me’Naast het gelijknamige fotoboek van Micky Hoogendijk dat vanaf april in de winkels ligt, zijn al haar mooiste en krachtigste foto’s te bewonderen in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen. De tentoonstelling biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van haar onderwerpen weerspiegelen.
Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, Amstelveen


t/m zondag 20 augustus

Sluijters, Gestel, Kelder: de passie van verzamelaar Wim Selderbeek


Jan Sluijters, Spaanse danseres 1906

De markante Amsterdamse handelaar Wim Selderbeek (1884-1963) begon in de jaren twintig van de vorige eeuw met verzamelen van hedendaagse kunst. Met zijn eigen lijfspreuk ‘keep selling’ kocht hij allerlei producten als fietsen, auto’s, piano’s of schilderijen, zolang er maar een kans in zat voor de handel. Het resultaat is een geweldige tentoonstelling met veel ‘goed bewaarde geheimen’, die voor het eerste voor het publiek te zien zijn.
Stedelijk museum Alkmaar, Canadaplein 1, Alkmaar


t/m zaterdag 27 augustus

Tentoonstelling ‘A Passion for Taschen’

Taschen fotoboeken zijn een begrip, niet in het minst door de samenwerking met wereldberoemde fotografen als Helmut Newton en Annie Leibovitz. Het fenomeen wordt prachtig uitgelicht in het Museum aan het Vrijthof. Van The Royal Photographic Society ontving Benedikt Taschen in 2016 de Photographic Publishing Award voor zijn prestatie op het gebied van fotografische publicaties. Op de tentoonstelling vind je collecties van ’s werelds grootste Taschen-verzamelaars met een grote variatie van het oeuvre van de uitgever met kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Ook wordt een selectie boekenstandaarden gepresenteerd waar Taschen samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson aan heeft gewerkt. Als bezoeker krijg je daarnaast ook de kans om aan het einde van de tentoonstelling in de ‘please touch room’ door vele boeken te bladeren.
Museum aan het Vrijthof, Vrijthof 18, Maastricht


t/m zondag 10 september

TIER met o.a. Sinke & Van Tongeren in Museum Oud Amelisweerd


Foto: Darwin, Sinke & Van Tongeren, 'under construction'.

Museum Oud Amelisweerd in Bunnik presenteert vanaf eind maart de eerste museale presentatie van kunstenaarsduo Jaap Sinke en Ferry van Tongeren. De tentoonstelling, Tier – Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren, laat foto’s, readymades en sculpturen van opgezette dieren zien in combinatie met onder andere geschilderde en bronzen dieren van kunstenaar Armando. Verwacht een bonte verzameling aan exotische dieren geïnspireerd op oude Hollandse meesters. De tentoonstelling staat in het teken van de relatie tussen mens en de natuur, met als decor het 18e-eeuwse landhuis waar Museum Oud Amelisweerd is gevestigd: een prachtig Rijksmonument waar de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoleon, woonde.
Museum Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, Bunnik.


t/m zondag 17 september

Tweejaarlijkse beeldenroute ARTZUIDDe internationale sculptuurroute vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het thema Van Mondriaan tot Dutch Design laat de invloed van De Stijlbeweging op de naoorlogse Nederlandse beeldhouwkunst zien. Rudi Fuchs presenteert zestig abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars. Hiermee wil Fuchs Nederlandse abstracte beeldhouwers internationaal positioneren.
Paviljoen Artzuid, Minervalaan 1, Amsterdam


t/m zaterdag 30 september

Foto-expositie van Rachel Dubbe


De portetten van mixed media kunstenaar Rachel Dubbe waren vorig jaar te zien tijdens Masterly: The Dutch in Milano. Ze is bekend door haar serie Am I… waarin ze Amsterdamse pubermeiden portretteerde in klederdracht. Haar nieuwste mixed media werken zijn deze zomer te zien in de nieuw geopende Davide Campi Gallery, gevestigd in de interieurwinkel Ksar Living by Alberto Cortes.
KSAR Living by Alberto Cortes, San Lorenzo De Balafia, Ibiza

t/m zondag 8 oktober

70 jaar Nederlandse postzegelsNederlandse postzegels behoren tot de meest opzienbarende ter wereld. In het Rijksmuseum vind je een postzegelpresentatie van meer dan 35 uitgiftes dankzij een samenwerking met het Museum voor Communicatie in Den Haag. Postzegels uit de periode 1946 tot en met 2017 van onder andere Wim Crouwel, Rineke Dijkstra en Anton Corbijn. Naast de standaardzegels en bijzondere gelegenheidszegels zoals de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander, toont de presentatie ook de originele foto’s en ontwerpen van de permanente postzegels met Koning Beatrix en Koning Willem-Alexander.
Rijksmuseum, Museumstraat 1, Amsterdam


Maandag 5 juni t/m zondag 29 oktober

Tentoonstelling CODA Paper ArtDe kracht van papier is ongekend en veelzijdig. Daarom presenteert het museum CODA Apeldoorn: CODA Paper Art. Een tentoonstelling met beeldende kunst van en op papier van 31 kunstenaars uit binnen- en buitenland, waarvan er tien speciaal werk maakten voor de expositie. Op 5 juni zal de tentoonstelling worden geopend door directeur Carin Reinders en Wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Apeldoorn, Detlev Cziesso.
CODA Apeldoorn, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn


Woensdag 7 juni t/m vrijdag 9 juni

Interieurbeurs Design District


Ruim 200 fabrikanten, agenten, importeurs en ontwerpers tonen de nieuwste producten op het gebied van meubilair, verlichting, materialen, vloeren en textiel in het Werelderfgoed-decor van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Daarnaast zijn er presentaties over de groene omgeving en het welzijn in de werkomgeving van nu. Of volg de tour ‘Wat is er Nieuw’ en loop langs zes geselecteerde Design District-deelnemers waar je wordt geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Op vrijdag is de beurs open voor het publiek, de andere dagen voor professionals.
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam


Donderdag 8 juni t/m zondag 11 juni

Kunstbeurs Paris Tableau in BrusselVoor de zesde keer op rij vindt de internationale beurs voor oude schilderkunst Paris Tableau plaats in Brussel. Uit acht Europese landen exposeert een twintigtal exposanten, met onder andere Nederlandse Kunsthandel P. de Boer, Belgische Lowet de Wotrenge en Spaanse Ana Chiclana. Het aanbod omvat werken van de zestiende tot twintigste eeuw. De locatie La Patinoire Royale vormt het inspirerende decor waar voor deze gelegenheid ook hedendaagse designmeubelen worden getoond.
La Patinoire Royale, Rue Veydt 15, Brussel


Vrijdag 9 juni t/m woensdag 5 juli

Opera SaloméIn De Nationale Opera gaat de nieuwe versie Salomè van regisseur Ivo van Hove in première. De opera van Richard Strauss uit 1905 gaat over de powervrouw en prinses Salomé uit Judea, die uit frustratie over onbeantwoorde liefde het hoofd van Johannes de Doper eiste. Het stuk van bijna twee uur is een krachtige lavastroom van religie, seks en geweld. Onderdeel van het Holland Festival.
Nationale Opera & Ballet, Amstel 3, Amsterdam


Donderdag 15 juni t/m vrijdag 15 september

Sicilian Summer bij 5&33


Waan jezelf deze zomer in Italiaanse sferen bij 5&33 in Amsterdam. Chef Nadia, afkomstig uit Sicilië, heeft een speciaal Siciliaans menu samengesteld met veel vis en groenten. Vanuit het restaurant of de bar kun je na die tijd kijken naar diverse Italiaanse films of relaxen in de lounge terwijl je homemade cocktails drinkt.
5&33, Martelaarsgracht 5, Amsterdam


Vrijdag 16 juni t/m zondag 18 juni

Pop-up galerie Thyade ArtOnline kunstuitleen en webgalerie Thyade Art komt tot leven tijdens de pop-up galerie in juni. Drie dagen lang is er een vol programma op het gebied van kunst, eten en lifestyle waaronder exposities met schilderijen en beelden van brons, glas en keramiek, demonstraties als zandschilderen of glasfusion, bijzondere theesoorten, olijfolie en wijn proeven en live muziek.
Continental Art Centre, Robert Kochplaats 342, Rotterdam


Zaterdag 17 juni t/m zondag 17 september

Foto-expositie: Sea ViewsFoto: Viviana Sassen, Zee bij Milos, 2013

Van een particuliere verzamelaar ontving het Rijksmuseum 35 fotografische zeegezichten waarvan er dertien worden gepresenteerd. Verrassende werken van internationale fotografen als Viviane Sassen, Chip Hooper, Franco Fontana, Jo Ratcliffe, Chris McCaw en Simon van Til. Elk werk is speciaal door lucht, licht en natuurlijk de waterbeweging: van stil en helder tot woest en onheilspellend.
Rijksmuseum, Museumstraat 1, Amsterdam


Zondag 18 juni

Dag van de Architectuur Amsterdam
Ook zo nieuwsgierig naar de architectuur van bijvoorbeeld de Bijlmerbajes, Booster Zuid of Amstelloft? Tijdens de Dag van de Architectuur Amsterdam kun je worden rondgeleid door architecten, stedenbouwers, ontwerpers, bewoners en gebruikers. Ontdek de visies achter de bouwwerken en het gebied. Maar liefst twintig gebouwen openen hun deuren. Bezoek bijvoorbeeld de 35ste etage op 150 meter hoogte van de Rembrandt Tower. Er worden verschillende wandelingen, fiets- en boottochten georganiseerd inclusief interessante lezingen.
dagvandearchitectuuramsterdam.nl.Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VOORBURG
€ 2.695.000 k.k.
1/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
2/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
3/6
WASSENAAR
€ 5.950.000 k.k.
4/6
WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
5/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

BAARN
€ 895.000
1/5
WASSENAAR
€ 3.980.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
LAREN NH
€ 1.389.000
4/5
MAASTRICHT
€ 700.000
5/5

Nieuw aanbod

Spoorweglaan 16
MAASTRICHT
€ 700.000 k.k.
Van der Doeslaan 4
WASSENAAR
€ 3.980.000 k.k.
Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.