08 februari 2018

Art Rotterdam Week 2018

Havenstad voor een paar dagen kloppend hart van de kunst

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Dit weekend staat Rotterdam helemaal in het teken van kunst. Dompel je onder in de havenstad en laat je meenemen in verschillende werelden, zoals die van de fotografie en toegepaste kunst. Wij zetten een aantal hoogtepunten voor je op een rij.

Met diverse kunstbeurzen, tentoonstellingen en pop-ups valt er genoeg te bezoeken en te bekijken aankomend weekend. Inmiddels is deze Art Rotterdam Week uitgegroeid tot een internationale aangelegenheid. Veel binnen- en buitenlandse gasten weten de weg te vinden naar de stad van onder andere Rem Koolhaas en Willem de kooning.

ART Rotterdam

Het is dit jaar de negentiende editie van de gerenommeerde kunstbeurs in de bekende Van Nellefabriek. Veel kunstliefhebbers gaan op jacht naar dat ene juweeltje. Dit jaar richt de beurs zich op jonge kunst in gevarieerd concept. Elke sectie op de beurs heeft een jonge of bekende curator. Onze kunstredacteuren Hélène van der Ven en Ellen Leijser bezochten voor ons de beurs en doen verslag. Zij delen hun favorieten met ons en deze vind je morgen terug op Residence.nl.Van Nelleweg 1, Rotterdam, artrotterdam.com


Haute Photographie

Deze beurs is een initiatief van Roy Kahmann, oprichter en eigenaar van Kahmann Gallery uit Amsterdam. Elk jaar selecteert hij voor Haute Photographie een aantal internationale galeries, dit jaar uit onder meer Milaan, New York, Amsterdam, Berlijn, Parijs en Antwerpen. Op deze als groepsexpositie opgezette beurs in Rotterdam tonen de galeries werken van meer dan 60 fotografen, van bekende klassiekers tot aan de nieuwste talenten. Onderdeel van Haute Photographie zijn speciale tentoonstellingen over het verleden en de toekomst van fotografie, van The Vintage show tot de Haute Talent expositie, waarin aanstormend Nederlands talent een podium krijgt. Ook een educatieprogramma georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum en een hoogstaande boekenmarkt gecureerd door Artibooks zijn elementen van de beurs.Wij hebben als redactie al een preview gekregen van deze fantastische fotografiebeurs. Initiatiefnemer Roy Kahmann neemt ons mee op tour en laat ons een aantal favorieten zien.

Bastiaan Woudt

Woudt maakt indruk met zijn serie Mukono. Samen met Marie-Stella-Maris maakte hij een reis naar Oeganda. Project dat zij daar bezochten leverde hem uiteindelijk meer dan 100 foto's op in drie dagen tijd. Van vele beelden uit deze serie word je even stil en realiseer je dat wat wij heel normaal vinden niet voor iedereen geldt. Alleen al dit werk is een absolute aanrader om naar Haute Photographie te gaan.

Mukono, Bastiaan Woudt

Albarrán Cabrera

Het duo Anna Cabrera en Angel Albarrán beide geboren in Spanje en beide fotograaf vielen met hun werk meteen in de smaak bij Kahmann. De foto's op deze beurs zijn gedrukt op Japans papier en er is gebruik gemaakt van bladgoud. De bijzondere techniek van produceren is een kenmerk van het werk van Albarrán Cabrera. Geen museumglas voor de foto's of wat voor bescherming ook alleen de lijst met het beeld. Een bijzondere mysterieuze collectie om te zien en naar te blijven kijken.

Beeld v.l.n.r. The mouth of krishna, This is you, Albarrán Cabrera.

Casper Faassen

Casper Faassen noemt zichzelf liever een schilder, een kunstenaar dan fotograaf. Zijn liefde voor schilderkunst is duidelijk terug te zien in zijn werk. In de portret collectie die op de beurs te zien is maakt hij gebruik van een extra laag voor de lens in mist of het gebruik van melkglas. Faassen roept in zijn werken een nostalgisch gevoel op dit door verschillende lagen craquelé toe te passen. Door het gebruik van deze techniek refereert Faassen aan een thema dat ook gebruikt werd in de schilderkunst uit de 17e eeuw. Afgezien van deze technieken is het werk dromerig, kan het je enorm raken en intrigeert het.

Beeld v.l.n.r. Meike, Raksha, Casper Faassen

Schilte & Portielje

Surrealistische beelden in zwart-wit uitgevoerd nemen je mee in een verwarrende wereld. Ook hier wordt de grens opgezocht tussen fotografie en teken- en schilderkunst.


07/B20, Schilte & Portielje

Tamara Stoffers

Tijidens de beurs is er ook ruimte voor nieuw en upcoming talent. Nog niet koud van school en al bekend bij diverse galeriehouders en musea. Deze nieuwkomers zijn een hit op de beurs. Stoffers, een van de jonge talenten, is een enorme liefhebber van alles dat te maken heeft met de Sovjet-Unie. Haar werk zijn collages van beelden voornamelijk uit deze periode. Het werk balanceert op de rand van fotografie en maakt het daardoor heel erg spannend om naar te kijken.Albert Watson

In de vintage corner vinden we een van 's werelds beroemdste fotografen, Albert Watson. Meer dan 100 covers van Vogue heeft hij op zijn naam staan en natuurlijk diverse prijzen en awards voor zijn werk. De vintage corner is een mooie afwisseling met het hedendaagse werk en brengt je even terug in de tijd.

Kate Moss, Golden Boy, Albert Watson.

Object Rotterdam

Met meer dan honderd nationale en internationale, gevestigde en upcoming ontwerpers, mag deze kunstbeurs zeker niet ontbreken in ons rijtje. Het aanbod is zeer divers van design, kunst, architectuur tot mode, het is allemaal te zien en ook niet geheel onbelangrijk ook te koop. Alle designers zijn zelf aanwezig om ter plekke uitleg te geven. Wij raden zeker aan om een designer aan te spreken, het verhaal achter het werk geeft extra glans en verdieping. De beurs is in het karakteristieke HAKA gebouw nog tot en met zondag 11 februari te zien. Vierhavensstraat 38-42 Rotterdam, objectrotterdam.comQade

Dit jaar 'a new kid on the block', Qade Solo Project in de, voor de Rotterdammers onder ons, bekende Cruise Terminal. 25 galeries met 50 solopresentaties van hedendaagse kunstenaars geven een brede en diverse blik op de huidige kunstwereld. Wilhelminakade 699, Rotterdam, qade.nlGespot in la douce France >
De nieuwste accessoirecollectie van Vitra >
De 10 mooiste interieurwinkels >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
2/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
3/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
4/6
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
5/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

BLARICUM
Prijs op aanvraag
1/5
ARNEMUIDEN
€ 760.000
2/5
LOCHEM
€ 849.500
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.