15 maart 2018

RESIDENCE 4: Couleur Locale

Kies voor kleur!

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Inmiddels het tweede nummer in onze nieuwe stijl, we hopen natuurlijk dat je het mooi vindt. Deze editie lieten wij ons inspireren door al het moois dat te zien was in de stad van de liefde. Hoofdredacteur Miluska van ’t Lam neemt je mee in dit interieurfeest.

Het regent dat het giet wanneer we in januari door Parijs wandelen. Mais non, die donkergroene fluwelen loafers waren toch niet zo slim. Als ik om me heen kijk zie ik dat ik niet de enige ben met een onhandige keuze, hoe beeldig ook. Toch is er geen bedroefd gezicht te bekennen, want Paris Déco Off is volop gaande. En dat betekent: feest.

Interieurfeest

Nergens zie je zó veel stoffen, behang, passementen en verf als nu in de Lichtstad. Zo’n honderd internationale stoffenhuizen lanceren vijf dagen lang hun nieuwste collecties in hun eigen showroom of op een spraakmakende pop-up locatie. Ze delen de verhalen achter alle creaties. Die combinatie,
vers-van-de-pers design en de ideeën daarachter maken een interieurmens oprecht gelukkig. Helemaal als die verhalen vol passie worden verteld. Denk handgebaren, sprankelende ogen en een enthousiast stemgeluid. Het interieurfeest vindt voornamelijk plaats in de buurten Saint-Germain en Le Marais. De pittoreske straten vormen één grote catwalk, waarbij de galerie- en showroomdeuren openstaan.

Inspiratie

Ook buiten de stad, een half uur treinen of Uberen, speelt zich een minstens zo grote interieurscène af, op de internationale beurs Maison&Objet. Interior designers, winkeleigenaren en journalisten uit de hele wereld lopen van de ene showroom naar de andere beurshal om hun keuze te maken. Voor de mooiste selectie voor hun interieur, winkel of blad. Die fluwelen loafers zijn trouwens helemaal spot on, want fluweel blijft te zien in alle stoffencollecties, nu alleen in meerdere varianten. Ook met exotische patronen ben je nog steeds en vogue, hoewel tropische vogels en volumineuze palmbladeren worden afgewisseld met Europese loofboombladeren. De woestijn, nomaden en kunst zijn andere gewilde inspiratiebronnen voor de interieurlabels. Geïnspireerd door al dit stoffen- en behangnieuws maakten we een extra large kleurennummer dat laat zien dat kleur je interieur én geest goed doet. Zelfs als het buiten stormt of het gemoed je even in de steek laat.

Nieuw: wil je zélf alle stoffenhuizen bezoeken? Ga met Residence mee! Want vanaf nu gidsen we je, onder de noemer Residence Travel, hoogstpersoonlijk langs de hidden gems en fijnste interieur- en kunstadressen van de redactie. Drie keer raden naar welke stad je als eerste kunt afreizen. À tout à l’heure!
Residence 4 ligt nu in de winkel en is hier na te bestellen.

De 10 mooiste interieurwinkels, deel 2, deze shops mag je niet missen >
Restaurant van de toekomst >
Wij zetten deze maand de leukste evenementen voor je op een rij >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
1/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
2/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
3/6
BURGH-HAAMSTEDE
€ 3.600.000 k.k.
4/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
5/6
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

NIJMEGEN
€ 3.300.000
1/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
HUIJBERGEN
€ 865.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag