24 mei 2018

Shop for a Week van The Wunderkammer

12.000 Rozen

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
De ochtend van donderdag 24 mei was Residence van de partij bij de persopening van de Shop for a Week, georganiseerd door bloemkunstenaars en -stylisten Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer. Voor de feestelijke, twintigste editie zijn de wonderboys neergestreken in de Lensvelt Hub, Herengracht 178 te Amsterdam, pal op de hoek van de Raadhuisstraat.

Alleen al de entree van het monumentale grachtenpand wordt gesierd door tweeduizend dieprode rozen van Aleia Roses. Florian Seyd: ‘We kozen voor de rozen van Aleia, omdat dit bedrijf in het noorden van Spanje als een van de weinigen in de bloementeeltsector op duurzame, milieuvriendelijke manier werkt. En als Wunderkammer koesteren we alles wat Moeder Natuur ons te bieden heeft.’ PR-dame Francine van Wijk van Aleia vult aan: ‘Daarnaast heeft het bedrijf, dat een Spaanse eigenaar – en Nederlandse rozenspecialisten in dienst – heeft, ook oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo’n 8 tot 10 procent van de werknemers heeft een visuele beperking.’ De roos ‘Red Naomi’, waarvan Florian en Ueli er maar liefst 12.000 in hun tijdelijke shop annex galerie hebben verwerkt, is het grote succesnummer van Aleia Roses. De roos heeft een knop van wel 5 centimeter groot, elegante lange stelen en een lang vaasleven; je kunt er wel vijftien dagen van genieten (mits je het boeket niet in de volle zon of naast rijpend fruit zet en je de stelen schuin afsnijdt en in schoon water met bloemenvoeding zet).
A Rose is a Rose is a Rose

De twintigste editie van de Shop for a Week van The Wunderkammer heeft als thema A Rose is a Rose is a Rose. Het tienjarig jubileum – de shop vindt twee keer per jaar plaats op een regelmatig wisselende locatie in Amsterdam – wordt dus gevierd met een ode aan de ‘koningin der bloemen’ en hét symbool van de liefde. Als altijd is het een ware beleving, met heerlijke geuren (niet alleen het heel subtiele rozenparfum, maar ook dankzij de parfumverstuiver van Delush), eigen ontwerpen (vazen, vitrines, tafels, sokkels) van Ueli Signer, keramiek en kussens van Ardmore en de decoratieve creaties van Klaus Dupont. Natuurlijke producten spelen de hoofdrol, van bloemen en planten tot schelpen, veren, mineralen en zaden.


Elke ruimte heeft een geheel eigen sfeer. Bij binnenkomst beland je in de strakke, witte, lichte galerie-achtige ruimte waar de Red Naomi-rozen de show stelen. In het lager gelegen tuinkamercafé wordt je omringd door weelderig groen. Op de eerste etage van het op zich ook al schitterende grachtenpand is de intieme Wunderkammer ingericht, met vitrines vol hebberigmakende kleinoden en een wand vol met bladen uit een oud herbarium. Zelfs in de kleine binnentuin kijk je je ogen uit: daar staan potten met giga Afrikaanse lelies (Agapanthus).Al koop je er niks, een bezoek aan de Shop is een weldadige en super inspirerende ervaring. Enjoy!

Shop for a Week
Vrijdag 25 mei tot en met zondag 3 juni,
dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur
Herengracht 178, Amsterdam
Gratis toegang

thewunderkammer.eu, aleiaroses.com

Dit museum schittert aan alle kanten >
The interior addict >
Go wild in je eigen interieur >Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NAARDEN
Prijs op aanvraag
1/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
2/6
Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
3/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
4/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
5/6
WASSENAAR
€ 2.750.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

HUIJBERGEN
€ 865.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag