28 juni 2018

MINI LIVING URBAN CABIN

Minimale ruimte, maximaal woongenot

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Voor de eerste keer was Mini Living aanwezig op het LA Design Festival. Het doel; creatieve architectonische oplossingen te vinden voor het gebrek aan ruimte in de stad. Het thema dit keer, Big life small footprint. Samen met het architectenduo FreelandBuck gingen ze de uitdaging opnieuw aan.

Het micro-appartementconcept is de derde interpretatie van het MINI Living concept. Met een oppervlakte van slechts 15 vierkante meter, gevestigd in een ongebruikte zolderruimte in het centrum van Los Angeles werd samen met het plaatselijke architectenduo FreelandBuck de Urban Cabin ontworpen.

Drie Elementen

Het concept bestaat uit drie elementen. De twee buitenste modules zijn het woon-en slaapgedeelte aan de ene kant, en de badkamer en keuken aan de andere kant. Deze twee elementen zijn ontworpen door het MINI Living-team. Het derde deel, een ervaringsruimte met het karakter van een installatie, wordt gedefinieerd als een lege ruimte die lokale architecten zelf kunnen vullen, met een geselecteerd thema dat relevant moet zijn voor de specifieke locatie. In dit geval is dat dus architectenduo FreelandBuck in Los Angeles.

Verbondenheid

Bewoners van Los Angeles hechten veel waarde aan verbondenheid met de omgeving. Dit is terug te zien in het concept, dat middenin de stad een soort oase is. Een hangende tuin en twee in elkaar hakende kubussen, die een bijzonder visueel effect geven. Het voelt futuristisch aan door het gebruik van veel aluminium. De Urban Cabin past past perfect in het stadsgezicht van LA door het kleurgebruik. Door toepassing van een 3d effect in print lijkt de woning optisch groter. Op het dak kun je geheel in stijl je eigen groente verbouwen.

MINI Living-gebouw

Na de MINI Living Urban Cabins in Londen, New York en Los Angeles volgen de concepten House Vision in Beijing en Design Art in Tokyo. In alle gevallen worden de Urban Cabins ontworpen door lokale architecten, waardoor er vanuit een individueel perspectief wordt gedacht. De vijf Urban Cabins zijn een voorproefje op de verschillende functies en ruimtes in het MINI Living-gebouw, het eerste co-living project dat in 2019 in Shanghai wordt geopend. Samen vormen de Urban Cabins en het gebouw in Shanghai een wereldwijd dorp van MINI Living-initiatieven, die een mogelijke kijk in de toekomst van wonen en werken in de stad geven.

Hotspot: Swan café, een beetje Europa in Zuid-Afrika >
De zon aan je voeten >
The interior addict ging voor ons op pad >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Everbeek
Prijs op aanvraag
1/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
2/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
3/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
4/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
5/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

BLARICUM
Prijs op aanvraag
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag