10 juli 2018

Residence 7/8: Wonen in het paradijs

Maak je huis zomerproof!

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
De zomer is in volle gang, daarom een extra dik nummer met heel veel inspiratie! Pak een lome stoel, reis met ons mee en... hou het reisgevoel zo lang mogelijk thuis vast.

Het paradijs lonkt. Vooral in de zomer, als er voor korte of lange tijd een pauze mag worden ingelast. En dat paradijs ziet er voor iedereen anders uit. De een pakt het vliegtuig, toert net als in de filmklassieker Thelma & Louise in een vintage Ford Thunderbird door Amerika of laat zich naar het Italiaanse eiland Capri varen. De ander wil uit pertinente milieuoverwegingen niet meer vliegen en blijft in eigen land. En ook dat kan paradijselijk zijn. Vlieland en Schiermonnikoog zijn mijn favoriete bestemmingen, omdat deze Waddeneilanden je nog het gevoel geven van een onontdekt natuurwalhalla. Althans, als je even moeite doet en de strandtenten achter je laat, om kilometers verderop het geluk te zoeken in het nog onbewandelde zand. Eilanden spreken sowieso tot de verbeelding. Of het nou Caribische eilanden zijn, of Ibiza, Cyprus en Sicilië. Zo’n stuk land in de zee, met een heel eigen vegetatie en cultuur, heeft iets magisch. Dat vinden ook kunstenaars en andere smaakmakers, die vaak een eiland uitkiezen om hun stilistische droom te realiseren in de vorm van een tweede huis, studio, hotel of restaurant.


Soho House Barcelona. Binnenkort ook in onze hoofdstad! sohohouseamsterdam.com

Wij dromen mee en verzamelden de nieuwste hotels op onze lievelingseilanden en andere plekken waar het water je verleidt tot een big splash. En die plek kan zelfs midden in de stad zijn. Amsterdam gaf vlak voordat deze editie naar de drukpers ging groen licht aan de komst van Soho House, het boutique hotel voor de creatieven der aarde dat magische zwembaden realiseert op haar dakterrassen. Van Berlijn tot Istanbul en Londen en deze zomer dus ook onze hoofdstad. Grote kans dat je me daar treft, in elk geval met een van onze fotografen, want dit inspirerende juweeltje wil Residence natuurlijk graag vastleggen.


De showroom van het Italiaanse stoffenhuis Dedar in Milaan. dedar.com

Milaan is ook zo’n stad waar zwembadwater voor de broodnodige verkoeling zorgt. Waar je dat vindt, onthullen we in het andere reisverhaal in dit nummer, waarin we iconische en nieuwe Milanese interieuradressen uitgebreid in kaart brengen. Aanleiding is de Salone del Mobile, hét grootste internationale designfeest van het jaar dat steevast een hele aprilweek lang plaatsvindt in Milaan. Steeds meer collecties worden onthuld in de stad, in oude paleizen, op industriële locaties en in showrooms, naast de grote presentaties in de beurshallen. Wij selecteren het mooiste van het mooiste en laten onze vondsten zien op de volgende pagina’s. Trots ben ik op de Nederlandse ontwerpers, die het Dutch design nog steeds op de kaart zetten. Ze geven daaraan de laatste jaren nóg meer verdieping door aandacht te vragen voor het ambacht en gaan inspirerende co-creaties aan met internationale labels. Zo veroveren ze niet alleen ons eigen land, maar ook de wereld. Kortom, de reislust zit in onze genen.

Pak een lome stoel, reis met ons mee en… hou het reisgevoel zo lang mogelijk thuis vast (hoe je dat kan doen, ontdek je ook in dit nummer). We wensen je een paradijselijke zomer!
Residence 7/8 ligt nu in de winkel en is hier na te bestellen.

Inspiratie voor warme dagen >
De vijf mooiste terrassen >
Deze hotspot in Vancouver mag je niet missen >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 4.700.000 k.k.
1/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
2/6
BERGEN NH
€ 2.950.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
4/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
5/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12
  • Aan tafel met Residence
  • Chalet in Chamonix
  • Casa Colori
  • Happy Colours
  • Haardendossier
  • Reizen naar Ljubljana
  • Dress your homel
  • Power koppels in de kunst

Meest bekeken

WEZEP
€ 1.250.000
1/5
OVERASSELT
Prijs op aanvraag
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
4/5
KATWIJK ZH
€ 2.450.000
5/5

Nieuw aanbod

Singel 142
AMSTERDAM
€ 2.280.000 k.k.
Hoofdstraat 185
VOORTHUIZEN
€ 1.200.000 k.k.