10 september 2018

Miluska van t Lam neemt afscheid en verwelkomt Mary Hessing

Wisseling van de wacht aan het roer van Residence.

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

Miluska van ‘t Lam neemt afscheid als hoofdredacteur van Residence. Ruim vijf jaar lang maakte zij samen met haar redactieteam de mooiste nummers from scratch en is de iconische titel uitgegroeid tot een uniek merk.

Haar rol wordt overgenomen door niemand minder dan Mary Hessing, founding editor van WOTH Wonderful Things Magazine en daarvoor jarenlang hoofdredacteur van More Than Classic en Eigen Huis & Interieur. Speciaal voor Residence.nl blikken Van ’t Lam en Hessing terug en kijken zij vooruit.

Miluska: Herinner je nog de eerste keer dat je het magazine Residence, dat bestaat sinds 1987, vasthield en doorbladerde?

Mary: Dat moet eind jaren negentig geweest zijn. Mijn liefde voor tijdschriften is namelijk van alle tijden. Ik weet dat ik het bijzonder vond: een magazine vol kleurrijke klassieke interieurs waarin traditioneel werd gecombineerd met messcherpe moderne kunst.

Mary: Wat is je mooiste herinnering, terugkijkend op de afgelopen jaren bij Residence?

Miluska: Het moment dat we de eerste restyling doorvoerde in 2016, met het Secret Garden nummer als concrete resultaat. Die dromerige, gekleurde cover is nog steeds mijn favoriet. En het evenement Salon Residence natuurlijk, waarmee we het magazine in Singer Laren tot leven brachten. Genoten heb ik ook van het opschrijven van de verhalen. Ik beschouw het als een voorrecht om achter de schermen te mogen kijken bij mooie merken, ontwerpers en kunstenaars. De lezer echt een cadeau geven in de vorm van een mooi verhaal. Dat was een belangrijke drijfveer. Zoals bijvoorbeeld Family Affair waarin we de families achter stoffenhuizen als Pierre Frey, Dedar en Rubelli, portretteren. Maar ook het vinden van bijzondere nog nooit gefotografeerde plekken, of het spotten van nieuw talent.


Residence nr. 4 2016, het 'Secret Garden' nummer.

Miluska: Je maakt al jaren (woon)bladen en we delen een passie voor interieur en kunst. Hoe is deze liefde voor ontwerp en design zo bij jou ontstaan?

Mary: Ik ben van oorsprong eigenlijk zelf ontwerper, studeerde aan de modeafdeling van ArtEZ Arnhem. Dat was in dezelfde tijd als mode-illustrator Piet Paris en Viktor & Rolf, met wie ik in het begin van hun carrière ook heb samengewerkt. Interieur heeft voor mij altijd direct in het verlengde gelegen van mijn gevoel voor mode en kunst. Ik hou gewoon van mooi gemaakte dingen. Als er goed over iets is nagedacht, dan zie je dat er altijd vanaf.

Mary: Met onze wisseling van de wacht aan het roer van Residence, begint er voor jou een nieuw hoofdstuk. Blijf je jouw kennis en enthousiasme voor het bladen maken, en design en interieur delen?

Miluska: Zonder twijfel. Interieur heeft mijn hart gestolen. Maar ook kunst, mode en reizen interesseren me. Vooral de verhalen erachter. Hoe komt iets tot stand? De verhalen van ontwerpers en merken ga ik samen met fotografen, stylisten en vormgevers creëren en delen. Zo wil ik ontwerpers helpen hun merk of product nog beter op de kaart te zetten. Op maat gesneden. Het avontuur is al begonnen. Het mooie is dat al deze werelden steeds meer samenkomen: dat smaakt naar meer.

Miluska: Tot slot, mochten mensen je naam nog niet kennen: wat brengt de komst van Mary Hessing to the table?

Mary: Tijdschriften maken is een vak. En een heel erg leuk vak omdat je steeds weer iets nieuws mag maken. De opstart van elk nummer heeft een belofte in zich, als het lukt om met je team die belofte in te lossen is de voldoening enorm. Die magie en het plezier in het maken van een magazine deel ik graag met de lezers. Als een nummer dan van de drukker komt is dat een cadeautje. Een papieren belofte!


Volg @ResidenceNL op Instagram.

Mary Hessing @maryhessing
Mary Hessing is begin september aangetreden als de nieuwe hoofdredacteur van Residence. Hessing begon haar loopbaan als adjunct-hoofdredacteur bij Libelle om vervolgens de hoofdredactie van zowel More Than Classic als Eigen Huis & Interieur te voeren. Ze won verschillende awards, waaronder een Mercur en een Amerikaanse OZZY Award. Naast Residence blijft de tijdschriftenmaker als founding editor ook leiding geven aan WOTH Wonderful Things Magazine, de frisse, kleurige nieuwkomer voor liefhebbers van design en moderne lifestyle.

Miluska van 't Lam @miluskavantlam
Onder leiding van Miluska van ’t Lam is de iconische interieurtitel Residence uitgegroeid tot een uniek merk in het hogere segment. Dankzij een restyling, een eigen site en de actieve inzet van social media werd Residence een belangrijke speler. Van ’t Lam initieerde ook de exclusieve masterclasses, waarbij merken en lezers op creatieve wijze aan elkaar worden gekoppeld. Samenwerkingen met gerenommeerde kunst- en interieurbeurzen als PAN Amsterdam, Brafa en Maison&Objet in Parijs werden onder haar leiding gerealiseerd. Als klap op de vuurpijl wordt tweejaarlijks de Salon Residence georganiseerd. De eerste editie in 2015 werd meteen een groot succes. Miluska van ’t Lam gaat verder als zelfstandig storyteller en consultant in de wereld van interieur design en kunst.

Beeld: Miluska van 't Lam (links) door Jurriaan Kamps en Mary Hessing (rechts) door Jan Bijl.Deze hotspot bij onze zuiderburen mag je niet missen >
Het nieuwe kleurrijke lifestylemerk van Hanna Verboom >
The Interior Addict ontdekt Rotterdam >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOMBURG
Prijs op aanvraag
1/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
2/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
3/6
AMSTERDAM
€ 4.500.000 k.k.
4/6
BAAMBRUGGE
€ 3.200.000 k.k.
5/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5/6
  • floral Deco
  • Salone del Mobile Milano
  • De buiten kamer
  • Bloemen in het interieur

Meest bekeken

BEEKBERGEN
€ 2.900.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
3/5
ALMEN
€ 2.985.000
4/5
FRANKRIJK
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kennemerweg 1
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
Weg naar As 32
Genk
€ 1.289.000 k.k.