12 september 2018

De tuin van India

Op reis met Residence

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

Kronkelende rivieren, glooiende theeplantages, enerverende yogalessen en ontspannende ayurveda-behandelingen. We bezoeken de zuidelijk gelegen Indiase staten Kerala en Tamil Nadu en ontdekken een nieuwe wereld, waar health the way of living is.

Grote handen houden een felgekleurde sjaal inde lucht. Het vriendelijke gezicht van de eigenaar komt pas tevoorschijn als hij de stof tot een rommelige bol samenperst. De man kijkt indringend wanneer hij uitlegt hoe je een kwalitatief hoogwaardige pashmina kan onderscheiden van een variant gemaakt van verschillende materialen. De stof wordt uitgewaaierd en blijkt volledig kreukloos: kwaliteit! Hoeveel we willen betalen? Of toch liever een veelkleurige sprei, met een combinatie van blokprint en borduursels met traditioneel patroon? De hebberig makende kleuren, ambachten, patronen en technieken beginnen ons te duizelen. We willen het allemaal!

Mengelmoes

Het was maar een paar uur eerder dat we op het kleinschalige vliegveld van Kochi landden, de eeuwenoude havenstad in het zuidwesten van India waar we ons al over inlazen. Een veelbewogen geschiedenis speelde zich hieraf, nadat de stad in 1503 in handen van de Portugezen viel. Honderdzestig jaar later zou het veroverd worden door de Nederlanders en in 1814 namen de Britten het stokje over. Pas in 1947 zou India onafhankelijk verklaard worden. Dit geschiedde tegen het decor van overweldig groene vegetatie, gevuld met ontelbare palmbomen en binnenwaterenbevolkt met house boats die het gebied kleuren. Zodra we het vliegtuig verlaten en omarmd worden door de warmte, realiseren we ons dat we in een bijzonder deel van India zijn aangekomen.

Lees het hele reisverhaal over het zuiden van India in Residence 9,
het september nummer, dat nu in de winkel ligt.
Verblijf

Tijdens onze reis verbleven we in deze fijne hotels en accommodaties.

1. Eight Bastion, Kochi | cghearth.com/eighth-bastion
Charmant en kleinschalig hotel in het hart van de oude stad van Kochi. Modern, maar met knipoog naar het koloniale verleden ingericht.

2. Chittoor Kottaram, Kottaram | cghearth.com/chittoor-kottaram
Smaakvol interieur in een historisch herenhuis, geschikt voor kleine groepen, gelegen aan de oevers van de schilderachtige binnenwateren van Kerala.

3. The Windermere Estate, Munnar | windermeremunnar.com
Comfortabele, ruim opgezette kamers met adembenemende uitzichten over theeplantages en nationaal park Eravikulam.

4. Hotel Heritage Madurai, Madurai | heritagemadurai.com
Neem een duik in je privé-plunge pool op deze historische locatie.

5. Shalimar Spice Garden, Thekaddy | shalimarspicegarden.com
Een verlichte hangbrug leidt je dwars door de jungle naar het rietgedekte resort. Cicaden, kikkers en apen verzorgen de muziek.

6. Coconut Lagoon, Kumarakom | cghearth.com/coconut-lagoon
Direct aan het uitgestrekte Vembanad-meer. Honderd jaar oude onderdelen zijn toegepast om de villa’s en gebouwen op het resort volgens de traditionele Kerala-bouw te maken.

7. Kumarakom Lake Resort, Kumarakom | kumarakomlakeresort.in
Traditioneel houtwerk, authentieke muurschilderingen en antieke elementen kleuren dit zonovergoten resort waar Charles, prins van Wales, zijn 65e verjaardag vierde.


Met korting naar India

Met maar liefst 46 bestemmingen in India is Jet Airways de ideale reispartner voor wie dit veelzijdige land wil ontdekken. In samenwerking met KLM biedt Jet Airways31 vluchten per week aan, die naadloos doorverbinden met meer dan 40 binnenlandse vluchten. Jet Airways vliegt dagelijks vanuit Amsterdam direct naar Mumbai, Delhi en Bangalore. Uniek, want hiermee is Jet Airways de enige maatschappij die je binnen tien uur naar deze zuidelijk gelegen stad brengt, die als perfecte uitvalsbasis dient voor een reis naar Zuid India. Zelf op reis? Als lezer van Residence ontvang je maar liefst 10 procent korting op de vlucht met Jet Airways.

Reserveren

Surf naar jetairways.com voor de actuele vertrekdata en vluchtprijzen en vul bij het boeken de code "9WAMSINDIA" in. De korting geldt voor boekingen die uiterlijk 31 oktober worden gemaakt, voor de reisperiode tot en met 15 december 2018. De korting geldt voor alle bestemmingen in India, behalve de bestemming Chennai, uitgevoerd door Jet Airways.

Fotografie: Ester Gebuis
Tekst: Charlotte Balder
In samenwerking met Jet Airways
Met dank aan Experience TravelDeze hotspot bij onze zuiderburen mag je niet missen >
Het nieuwe kleurrijke lifestylemerk van Hanna Verboom >
The Interior Addict ontdekt Rotterdam >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WAALRE
Prijs op aanvraag
1/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/6
ZOUTELANDE
Prijs op aanvraag
3/6
AMSTERDAM
€ 7.500.000 k.k.
4/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
5/6
BERGEN NH
€ 2.650.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5/6
  • floral Deco
  • Salone del Mobile Milano
  • De buiten kamer
  • Bloemen in het interieur

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
2/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
3/5
FRANKRIJK
€ 500.000
4/5
ALMEN
€ 2.985.000
5/5

Nieuw aanbod

Kennemerweg 1
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
Weg naar As 32
Genk
€ 1.289.000 k.k.