05 november 2018

Residence 11: Decorate like a Pro

Spelen met stijl, the Art of Decorating

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Buiten is het nat en grijs, de nachten worden kouder en het wordt weer vroeg donker. Met andere woorden het is weer herfst, daarom een extra dik najaarsnummer! Ga met ons mee en laat je inspireren door de pros.

Al kennen we elkaar niet, u en ik hebben vast iets gemeen. Ik heb een vermoeden dat u net zoals ik van mooie dingen houdt. Van thuiskomen in een huis waarvan je elke keer weer denkt ‘Ja, dat is van mij, hier hoor ik. Hoe die lamp daar brandt, die stof daar gedrapeerd is, de fraaie potloodtekening van een vriendin, het keukentafeltje dat altijd het laatste straaltje zon vangt. Herkenning van de bijzondere dingen die je om je heen hebt verzameld, dat voelt vertrouwd, geruststellend, goed.Ik weet natuurlijk niet hoe het er bij u thuis uitziet, maar bij mij zijn alle keuzes met liefde en overtuiging gemaakt. Het donkerbruine lakwerk van de keuken, het gewolkte glas in de ombouw van de afzuigkap, de stalen gepoedercoate ramen, de inmiddels ietwat verschoten, maar daardoor niet minder mooie zachtroze fluwelen gordijnen die zijn gevoerd met groen changeant, de door de tijd prachtig verwassen rood-roze kelim, de Eileen Grey-bank met zwarte Japanse lak, de vintage leren bank met de door mijzelf genaaide kussentjes van Missoni-stoffen. Stuk voor stuk keuzes die bij elkaar voor mij van mijn huis mijn thuis maken.

Sommige dingen waren er al. Zoals de poederige, zwart-beige geblokte wandtegels die herinneren aan de tijd dat mijn woning nog een melkfabriekje (1884!) was. De dikke deuren naar de vroegere koelcel die we terugbrachten naar de originele pistache-groene kleur, zoals dat in de jaren twintig bij melkinrichtingen en -fabrieken gebruikelijk was.

Niets wat er staat is per toeval daar terechtgekomen. Misschien herkent u dat? Ik hou ervan me te omringen met mooie dingen en het kiezen en vinden ervan is een leuke, spannende bezigheid. Daarom maak ik ook met veel plezier dit mooie blad, uw blad. Want dat bestaat uit duizenden keuzes, elke editie weer.

Ik ben Mary Hessing en ik maak al heel wat jaren tijdschriften; woonbladen om precies te zijn. Lange tijd werkte ik bij – zoals we dat zo liefdevol noemen – ‘een concullega’ van Residence. Deze snoepwereld van mooie dingen en geweldige interieurs en decors is mij dan ook niet vreemd. Ik ben heel blij om er weer in terug te zijn en hoop dat u er net zoveel van geniet!

Warme groet,


Mary Hessing

Residence 11 ligt nu in de winkel en is hier na te bestellen.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
1/6
WASSENAAR
€ 6.000.000 k.k.
2/6
SOEST
€ 2.500.000 k.k.
3/6
MIDDELBURG
Prijs op aanvraag
4/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
5/6
BENNEKOM
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #3
  • Romantic Dinner
  • Inspiratie voor keukens, eettafels etc
  • Sergio Herman kookt thuis.
  • Ultieme luxe down under

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 2.100.000
1/5
VORDEN
€ 975.000
2/5
LEENDE
€ 1.050.000
3/5
VOORST GEM VOORST
€ 1.250.000
4/5
DUSSEN
€ 865.000
5/5

Nieuw aanbod

Zutphensweg 12
VORDEN
€ 975.000 k.k.
Fazantlaan 31
LEENDE
€ 1.050.000 k.k.