27 december 2018

Residence 1-2: Future Living

Future Living: Vooruit kijken

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

Je leert het eigenlijk al bij het autorijden; niet kort op de weg, maar juist ver vooruit kijken. Dat wat dichtbij gebeurt zie je dan toch wel en je bent voorbereid op wat gaat komen. Zo is het eigenlijk met alles in het leven. Zorg voor de dagelijkse dingen, maar vergeet vooral niet om ook verder weg te kijken.

Ik denk dat iedereen tijdens een lang weekend weg wel eens nadenkt over zijn of haar toekomst, over later. Later als ik groot ben, of later als ik oud ben. En als je eenmaal kinderen hebt, dan denk je na over die van hen. We staan namelijk met elkaar wel voor een paar uitdagingen.

Via de politiek en allerlei organisaties word je er continu aan herinnerd. Wat we allemaal verkeerd doen en dat het misschien in de toekomst niet goed komt of alleen maar minder wordt. Die signalen zijn belangrijk, zetten ons aan het denken en sommigen van ons doen gelukkig ook al iets. Afval scheiden en naar de bak om de hoek brengen, minder vlees eten, zonnepanelen op het dak en heel bewust kleding kopen. Of het genoeg is? Wie zal het zeggen, maar ook hier geldt: elke positieve bijdrage is belangrijk. Ik ben gelukkig een optimist, dus ik houd altijd goede hoop.Langzaam zie je in de wereld ook wel iets verschuiven, we kopen minder en lenen meer, van elkaar dan want delen is in de plaats gekomen van bezit. Vrije tijd en gebruiksgemak dat is de nieuwe luxe! Dat heeft een enorme verandering teweeggebracht.

Het is belangrijk dat we alles wat we produceren ook weer hergebruiken en dat we langer doen met de spullen die we kopen. Investeren loont dan.
In dit nummer een paar prachtige verhalen van mensen die op hun manier een steentje bijdragen aan een beter leven. Plus een heel dossier vol Future Living-initiatieven die er hopelijk voor gaan zorgen dat er nog een stukje aarde voor onze kinderen overblijft en dat het ook nog een beetje leuk blijft om op die aarde te wonen.

Geen onbelangrijke wens voor het nieuwe jaar lijkt mij. Doet u ook mee?


Mary Hessing, hoofdredacteur


Residence 1-2 ligt nu in de winkel en is hier na te bestellen.

Schatzoeken op niveau
Win VIP kaarten voor Haute Photographie
Ontmoet Hem in Londen
The Interior Addict


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
2/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
3/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
4/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
4/5
HUIJBERGEN
€ 865.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag