12 maart 2019

Residence 3: Romantic Dinner

Romantic Dinner: Samen zijn

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

Onze keuken is misschien wel de best geslaagde ruimte in ons huis. Toen we zo’n twaalf jaar geleden de boel gingen verbouwen, was dit uiteraard een van de grootste en belangrijkste investeringen. Niet in de minste plaats omdat deze ruimte zo’n beetje de centrale plek in ons huis inneemt. Toen we er onlangs gezellig samen aan het bistrotafeltje zaten te borrelen en we eens fris om ons heen keken, kwamen we tot de conclusie dat we er eigenlijk niets aan zouden veranderen. Een geruststellende gedachte.Geslaagd

Natuurlijk, na twaalf jaar is er wel het een en aan vervanging toe en we dromen heus wel van een spiksplinternieuw zes pits gasfornuis met rode knoppen – hij in ieder geval, want hij is de kok in huis - of zo’n supersonische kraan die alles kan, maar in essentie zijn we nog even tevreden als toen de ruimte net was opgeleverd.

Het is daarbij belangrijk om keuzes te maken die bij het huis passen. Als hoofdredacteur van een woontijdschrift zie ik natuurlijk regelmatig de meest fantastische interieurs, keukens en badkamers voorbij komen. Ik laat me er graag door inspireren, maar elke ruimte vraagt om een eigen aanpak en de meest optimale benadering. Dat betekent in de praktijk dat sommige ideeën, hoe fantastisch ook, moeten wachten op een volgend huis.
In ons geval lieten we ons inspireren door een Belgische traiteur die prachtige ijskasten als onderkasten had. Dat wilden wij ook. Alleen werden de kasten bij ons niet zwart maar bruin en de bladen niet van marmer maar van RVS. Allemaal en kwestie van voorkeur. Blikvanger in onze keuken is de hoge wand van celadon-groene Zellige tegels die door het daklicht mooi strijklicht van boven vangen en daardoor bijna het effect van een discobol geven. Ook die wand zagen wij ergens in Antwerpen. Alles klopt perfect met de rest van het gebouw. We wonen namelijk in een voormalige melkinrichting, een melkverdeelstation in de stad. De originele zwart-wit geblokte tegels en de mooie oude houten deuren naar de koelcel maken de keuken af.

Het kleine bistrotafeltje is mijn favoriete plek in huis. Ik drink er mijn koffie en we ontbijten en borrelen er dus. Het liefste eet ik er ook. We hebben een drie meter lange eettafel, maar als het even kan, zit ik toch liever in de keuken. Met vijf is dat wel een beetje krap, maar daar gaat het niet om.

Veel inspiratie gewenst met dit fijne keukennummer.


Mary Hessing, hoofdredacteur


Residence 3 ligt nu in de winkel en is hier na te bestellen.

Duitse charme
Nieuwe Kit Miles collectie
SPINE Lounger, Beiroet
Hotspot Beefbar, Parijs
Slapen als Escher


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 4.700.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
2/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
3/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
4/6
VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
5/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

BAARN
€ 895.000
1/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
2/5
LEENS
€ 650.000
3/5
LAREN NH
€ 1.389.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag