14 maart 2019

Sergio's Smaakmakers

Koken als een sterrenkok

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

Dat je ook thuis kunt koken als een ware sterrenkok bewijst het nieuwe boek van topkok Sergio Herman. Met de recepten wil Herman bewijzen dat je niet een top of the line keuken nodig hebt. Of tig apparatuur.


Ready, steady, cook!

Wel mooie ingrediënten, maar dat spreekt eigenlijk wel voor zich. Voor je het weet krijgen jouw gasten de mooiste gerechten voorgeschoteld. In ieder geval een voorproefje van zijn recepten. In ons maart-nummer kom je trouwens nog een paar van zijn recepten tegen, genoeg ideeën om thuis uit te proberen dus!



Carpaccio van artisjok met yoghurt en Oost-Indische kers

Ingrediënten:
  • 10-12 kleine artisjokharten op olie (kant-en-klaar bij de supermarkt)
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el cabernet sauvignon-azijn
  • 15 blaadjes munt
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd en fijngehakt
  • 10 grote groene olijven, grof gesneden
  • 3 gezouten ansjovisfilets, in kleine stukjes
  • 4 plakjes Coppa di Parma, fijngesneden
  • 100 g Parmezaanse kaas, in brokjes
  • mespunt chilivlokken
  • paar blaadjes Oost-Indische kers
  • Arbequina-olijfolie
  • fijn zeezout en versgemalen zwarte peper

  • 1. Snijd de artisjokharten in dunneplakjes, kruid met zeezout en peper en besprenkel met olijfolie en het sap en de rasp van ½ citroen (houd wat sap achtervoor later).

    2. Maak een yoghurtdressing door de Griekse yoghurt op smaak te brengen met olijfolie, zout en peper en cabernet-sauvignon-azijn.

    3. Scheur de munt in ongelijke ruwe stukken.

    4. Kleur de pijnboompitten goudbruin in een droge pan op een laag vuur.

    5. Schik de artisjokharten mooi plat naast elkaar op het bord en verdeel hierover de olijven, ansjovis, Coppa di Parma, pijnboompitten en brokjes Parmezaansekaas.

    6. Werk af met de yoghurtdressing, zwarte peper, chilivlokken, olijfolie, Oost-Indische kers en nog wat citroenrasp

    Boek: Sergio's Smaakmakers - 70 recepten voor thuis
    Receptuur en styling Sergio Herman
    Fotografie Kris Vlegels

    Win 300 euro shoptegoed bij WestwingNow
    Residence 3: Romantic Dinner
    Duitse charme
    Nieuwe Kit Miles collectie
    SPINE Lounger, Beiroet



    Zoek uw toplocatie

    Direct naar woning

    WESTBROEK
    € 2.500.000 k.k.
    1/6
    AMSTERDAM
    € 3.400.000 k.k.
    2/6
    BEEKBERGEN
    € 2.995.000 k.k.
    3/6
    GOES
    Prijs op aanvraag
    4/6
    DOMBURG
    Prijs op aanvraag
    5/6
    AMSTERDAM
    € 3.500.000 k.k.
    6/6

    Nu in Residence

    IN RESIDENCE #3
    • Romantic Dinner
    • Inspiratie voor keukens, eettafels etc
    • Sergio Herman kookt thuis.
    • Ultieme luxe down under

    Meest bekeken

    BEEKBERGEN
    € 2.900.000
    1/5
    FRANKRIJK
    € 500.000
    2/5
    OEGSTGEEST
    € 2.250.000
    3/5
    SASSENHEIM
    € 4.750.000
    4/5
    EPE
    € 1.495.000
    5/5

    Nieuw aanbod

    Plantage 149
    OUDE WETERING
    € 895.000 k.k.
    Clinckenburgh 37
    OEGSTGEEST
    € 2.250.000 k.k.
    Berg en Dalweg 30
    BEEKBERGEN
    € 2.995.000 k.k.