12 juli 2019

Het nieuwe huis van Hermès

Hermès is verhuisd en het resultaat is spectaculair

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Soms hoeft een verhuizing niet ver te zijn om toch een grote impact te hebben. Het Franse modehuis Hermès verhuisde naar de overkant van de straat, maar is is er flink op vooruitgegaan.  Niet alleen qua oppervlakte – maar liefst 294 vierkante meter kleding, accessoires, beautyproducten en natuurlijk tassen – maar vooral qua uitstraling.



De eerste indruk
Nog zonder een stap binnen gezet te hebben, is de nieuwe winkel van Hermès behoorlijk indrukwekkend. De gevel van glas, refererend aan de historische gevels in de rest van de straat, is een opvallende verschijning. Het ontwerp van dit “Crystal house” is van de hand architectenbureau MVRDV. Zij bouwden de gevel op uit blokken van massief glas. Zo brengt de gevel natuurlijk licht tot diep in het interieur en heeft bovendien als voordeel dat je vanaf de buitenkant, door de etalages, in de winkel kunt kijken. De etalages zelf zijn ook bijzonder. Het Rotterdamse Studio WM bedacht een zomerse wereld met in de hoofdrol de luxe accessoires van het modehuis.



Licht en ruimtelijk
Het Parijse bureau RDAI, dat alle Hermès-winkels wereldwijd ontwerpt, is ook verantwoordelijk voor het interieur van de winkel aan de Pieter Cornelisz Hooftstraat in Amsterdam. Kenmerkend aan de Amsterdamse winkel is het gevoel van licht en ruimte, onder andere door de hoge plafonds en de speelse indeling. De winkel bestaat uit twee verdiepingen en een mezzanine. De materialen zijn uitgevoerd in warme brons- en bruintinten, wat het gevoel van chique leer oproept. Op de vloer van de begane grond ligt het iconische ex-libris-mozaïekpatroon dat is geïnspireerd op de oorspronkelijke vloer van de winkel aan de Faubourg Saint-Honoré in Parijs.. In de rest van de winkel hangen de traditionele Grecques-lampen die in 1925 voor Hermès zijn ontworpen. 



Leer, steen & hout
Blikvanger in het midden van de ruimte is een houten trap met een met rood leer beklede leuning die naar de mezzanine en de verdieping leidt. Hier zorgen aardetinten, roestbruin en steenrood voor een intieme sfeer. Het kleurenpalet is geïnspireerd op de traditionele Amsterdamse bakstenen. Zo worden de juwelencollecties tegen een rode bakstenen muur gepresenteerd. ‘Een blijk van vertrouwen in de Nederlandse markt,’ zo noemt het modehuis deze verhuizing.

Dit artikel is onderdeel van Residence 5/6 en is te verkrijgen in de winkel en via onze website.


Credits
/ Fotografie: Barbara Kieboom
/ Tekst: Sylvia Emonts
/ Tekstbewerking: Niek Schoenmakers

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ZOUTELANDE
Prijs op aanvraag
1/6
VINKEVEEN
€ 6.750.000 k.k.
2/6
AMSTERDAM
€ 2.995.000 k.k.
3/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
4/6
HILVERSUM
€ 3.975.000 k.k.
5/6
BAAMBRUGGE
€ 3.200.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8
  • Relax...
  • Bohemian strandhuis
  • Zomer in Zeeland
  • retraite in designklooster
  • superjachten
  • vakwerk van Louis Vuitton
  • wellness voor thuis

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
Sint-Martens-Voeren
€ 1.095.000
2/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
3/5
ALMERE
€ 629.000
4/5
SCHOONHOVEN
€ 1.275.000
5/5

Nieuw aanbod

C.G. Roosweg 10
SCHOONHOVEN
€ 1.275.000 k.k.
Peeloërweg 4
LOON
€ 1.200.000 k.k.
Daal 1+3
Sint-Martens-Voeren
€ 1.095.000 k.k.