03 september 2019

residence no.9: KUNST

Residence no. 9 ligt in de winkel! Het culturele seizoen staat weer voor de deur. Na de zomer is september de maand waarin het op cultureel vlak weer begint te borrelen.Het Cobra museum in Amstelveen schijnt een nieuw licht op de belangrijkste vrouwelijke Cobra kunstenaars, In Zaandam is op het Hemburgterrein het HEM geopend, een soort Tate modern aan het IJ. Het voormalige industrieterrein is sowieso een bezoekje waard in september: de kunstbeurs BIG art vindt er dit jaar plaats.

De nieuwe uitgave van Residence staat vol kunst. Zo neemt kunstenares Lita Cabellut je mee in haar romantische wereld, toont galeriehouder Stefan Lundgren zijn woning vol hedendaagse kunst en bouwt Marie Christophe op het Franse platteland aan haar sculpturen van draad. De verstilde foto’s van fotografe Marie-Jeanne van Hövelltot Westerflier doen denken aan stillevens uit de 17e eeuw, terwijl de krachtige lijnportretten van Rosemin Hendriks stevig in de 21ste eeuw staan. Onze nieuwe columnist Harry Eigenberg geeft zijn blik op de kunstwereld. Last-minute vakantie? Bezoek het Japanse eiland Naoshima, met onder andere de pompoenen van Yayoi Kusama en architectuur in glas en beton van Tadao Ando.

En tot slot een driedubbel dikke Art Stories, vol nieuwe tentoonstellingen, exposities en evenementen, met extra aandacht voor Unseen. Deze beurs voor hedendaagse fotografie vindt deze maand weer plaats in Amsterdam.

De nieuwe Residence is verkrijgbaar in de winkel, of via onze webshop.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
1/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/6
Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
3/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
4/6
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9

  • KUNST
  • Franse flair in staal
  • Thuis bij Lita Cabellut
  • Kunstnerds op Mallorca
  • Haute couture interieur
  • Kunsteiland Naoshima
  • 3 dubbele Art Stories

Meest bekeken

BLARICUM
Prijs op aanvraag
1/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 1.785.000
2/5
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
3/5
SCHOONHOVEN
€ 1.275.000
4/5
MIDDELBURG
€ 575.000
5/5

Nieuw aanbod