16 januari 2020

Toptalent op Haute Photographie

Residence selecteert 5 talenten

Nog even en Haute Photographie begint aan een nieuwe editie Residence Magazine blikt alvast vooruit en selecteert vijf toptalenten die hun werk op de beurs presenteren. (tip: Residence mag 5x2 toegangskaarten weggeven, houdt onze website in de gaten voor meer informatie)


Kevin Osepa
Hoewel pas twee jaar geleden afgestudeerd, bestormt jong talent Kevin Osepa (1994) de fotografiewereld met hoge snelheid. Hij werd in 2018 genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs en won onlangs de ING Unseen Talent Public Award 2019. Niet verwonderlijk, want zijn werk valt op door intimiteit en persoonlijkheid. Zijn werk gaat over zijn eigen identiteit en de Afro-Caribische jeugd. De autobiografische foto’s zijn visuele verhalen vol kleur, die gaan over thema’s als religie, Afrikaanse diaspora en familie.Alexander Sporre
De jonge Nederlandse fotograaf Alexander Sporre (1988) legt zijn directe omgeving op een beklemmende wijze vast. Hoewel zijn foto’s van de natuur erg esthetisch zijn, kijkt hij voorbij de eerste laag van schoonheid. Hij graaft dieper, in beeld en in techniek en combineert digitale en analoge technieken om zo een wereld bloot te leggen die mooi is door zijn imperfecties. Door op deze onconventionele wijze werk te creëren, verkent en verlegt Sporre de grenzen van fotografie.


Satijn Panyigay
Verstilde omgevingen met aanleiding voor contemplatie: het werk van Satijn Panyigay (1988) laat de kijker tot rust komen. Tegelijkertijd hebben haar foto’s iets mysterieus en beklemmends. Het is het spel van licht, schaduw en reflectie dat haar foto’s een intrigerende kwaliteit geeft. Panyigay is gefascineerd door architectonische ruimtes en speelt met de perceptie hiervan. Een van haar laatste projecten is een documentatie van een brand die de woonkamer van een jong koppel kunstverzamelaars in de as legde. Haar foto’s hiervan laten de schoonheid van de vernieling zien.Jeroen Hofman
De blik van de toeschouwer dwaalt via het landschap naar de horizon, de grens tussen land en lucht. Staand op een hydraulische lift, maakt fotograaf Jeroen Hofman (1976) foto’s van het landschap. Zijn afbeeldingen in vogelvlucht tonen de uitgestrektheid en rust van de Waddeneilanden of de architectonische kwaliteiten van een stadspark. Voor zijn laatste project, Unwind, reisde Hofman af naar de Friese eilanden in de Waddenzee. De natuurlijke schoonheid op de eilanden zijn het perfecte decor voor de toeristen om tot rust te komen, iets wat Hofman feilloos weet vast te leggen.


Patrick Willocq
Autodidact Patrick Willocq (1969) heeft in de afgelopen 25 jaar een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn foto’s zinderen van een passie voor het exotische: felle kleuren, intrigerende portretten en uitheemse culturen. Niet verwonderlijk: de kunstenaar heeft het grootste deel van zijn leven buiten zijn geboorteland Frankrijk gewoond. Vooral Congo en Afrika hebben zijn aandacht. Door middel van zijn foto’s wil hij een beeld neerzetten dat verder gaat dan de beelden van die wij kennen. Het is anders, uitdagend en nodigt uit tot verdere verkenning.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VUGHT
€ 3.180.000 k.k.
1/6
AALSMEER
Prijs op aanvraag
2/6
WENUM WIESEL
Prijs op aanvraag
3/6
AMSTELVEEN
€ 2.675.000 k.k.
4/6
WASSENAAR
€ 2.750.000 k.k.
5/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5 Love Your Home
  • Dossier COLOUR YOUR HOME
  • 's Zomers Bloemen
  • KADER VOOR KUNST in Amsterdam
  • TROPISCH STADSHUIS in Rome
  • Kunst en popmuziek

Meest bekeken

ZUID-SCHARWOUDE
€ 995.000
1/5
EINDHOVEN
€ 1.695.000
2/5
VINKEVEEN
€ 4.950.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Heidemeer 6
HEERENVEEN
€ 1.195.000 k.k.
Gooweg 15
NOORDWIJKERHOUT
€ 2.149.000 k.k.