05 juni 2020

Terracotta - Mary Hessing

Residence No. 6

Hoofdredacteur Mary Hessing leidt het nummer in.

TERRACOTTA GODDESS
De zomer is in aantocht. Waar ik in januari nog een beetje klaagde dat tripjes naar Parijs, Londen, Brussel en Keulen in één maand misschien een beetje té veel van het goede waren, heb ik nu spijt. Naar het buitenland reizen zit er even niet in en dus doen we het met de herinneringen.
Zoals een fijn bezoek in het najaar van 2019, samen met mijn eega, naar een zonovergoten Maison et Objet in Parijs waar ik tijdens een presentatie van ons collega-magazine AD de kluts kwijtraakte. En dat eigenlijk alleen vanwege een kleur.

Twee naast elkaar gelegen ruimtes - een zogenaamde ‘living bathroom’ (daar doe je meer dan alleen jezelf wassen) en een studeerkamer de luxe leken - geheel in elkaar door te lopen. Om precies te zijn: de presentaties van zowel designduo Festen als die van Anne-Sophie Pailleret waren beide zo compleet in terracotta gehuld, dat ik aanvankelijk het verschil niet zag. Natuurlijk bleken ze bij nadere inspectie toch compleet verschillend van opvatting en stijl, maar wat mij vooral bijblijft is dat ik óm was.

Waar ik Terracotta eerst als typische jaren tachtig kleur meestal meteen diskwalificeerde, werd ik er nu ineens enthousiast van. Zo gaat dat met mode en dus ontstond ter plekke het idee om een terracotta nummer te maken. Niet in de laatste plaats omdat de kunst van keramiek en het ambacht van potten maken ineens weer zo gewaardeerd worden. Terug naar het echte werk, met de hand gevormd, alles even uniek. Ik had er zin in.

Met de kleur Terracotta halen we ook een beetje buitenland naar ons eigen kikkerlandje en dat kunnen we deze zomer wel gebruiken want het lijkt erop dat we deze zomer veel in eigen land zullen blijven. Daarom heeft de redactie haar meest favoriete adresjes in Nederland voor u verzameld.

Niemand weet wat de nabije toekomst voor ons in petto heeft. Treed deze met open vizier tegemoet en houd moed. En vergeet vooral niet te genieten van al het moois dat er is!

Warme groet,

Mary Hessing
Hoofdredacteur
Portret: Brenda van Leeuwen

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag
1/6
WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
2/6
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
3/6
MONTFOORT
€ 3.900.000 k.k.
4/6
OSS
Prijs op aanvraag
5/6
WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

NIGTEVECHT
€ 1.050.000
1/5
LEENS
€ 650.000
2/5
DOKKUM
€ 795.000
3/5
ZALK
€ 550.000
4/5
BAARN
€ 895.000
5/5

Nieuw aanbod

Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
Kerkplein 5-5a
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag