01 oktober 2013

Sfeer in de slaapkamer

Beddengoed, nachtkastjes en accessoires

Sfeer in de slaapkamer creëer je met beddengoed, nachtkastjes en accessoires
Sfeer in de slaapkamer doet een mens goed en is met een paar kleine ingrepen makkelijk te creëren. Aan de hand van deze tips kunt u uw slaapkamer de sfeer geven waar u gelukkig van wordt.

Fijn beddengoed

Ten eerste doe je jezelf een groot plezier door nu eindelijk eens afscheid te nemen van al die oude dekbedhoezen en hoeslakens, die qua kleur en patroon eigenlijk nergens meer bij passen. Krakend helder wit beddengoed dateert nooit, staat altijd chique en laat zich prachtig ‘aankleden’ met een sprei of quilt of wat sfeerkussens. Gebruik hoofdkussens voor praktische en esthetische doeleinden. Twee hoofdkussens per persoon, staat fraaier en leest prettiger. Stylingtip: leg ze óp het dekbed en niet eronder.

Lees ook hoe je een rustgevende slaapkamer creëert en doe inspiratie op in de mooiste hotelkamers.

Nachtkastjes naast het bed

Een nachtkastje aan weerszijden van het bed is handig, voor boeken, de afstandsbediening, een glas water. Dit hoeft zeker geen standaard nachtkastje te zijn. Een antiek bijzettafeltje of juist een strak design exemplaar geven de slaapkamer een persoonlijk karakter. Of combineer het nuttige met het aangename en plaats naast het bed een mooie ladekast: opbergruimte en aflegplek in één. Zo’n meubel naast het bed kan niet veel hoger zijn dan 75 centimeter, anders moet je vanuit bed te ver reiken.

Wil je juist niet dat het tafeltje naast het bed een verzamelplek voor van alles en nog wat wordt? Decoratieve kistjes zijn de oplossing voor ‘rommeltjes’. Hang iets moois tegen de wand boven het bed. Dit kan een kunstwerk zijn, een mooie spiegel, een fraai wandtapijt maar ook een uitgebalanceerde, symmetrisch geplaatste verzameling antieke borden of beeldjes (op consoles). Lees het over het ophangen en neerzetten van kunst.

Headboards

Ook met een op maat gemaakt headboard (los hoofdeinde) kun je de sfeer van de slaapkamer onderstrepen. Enerzijds door de verwerking van het bekledingsmateriaal (bijvoorbeeld glad of gecapitonneerd), anderzijds door de vormgeving (een simpele rechthoek of een sierlijk, Arabisch silhouet). Maar ook een Japans lakwerk kamerscherm – vlak tegen de wand geplaatst – kan een prachtig headboard vormen. Wat je ook achter en boven het bed hangt, pas op: je wilt de boel niet midden in de nacht op je hoofd krijgen. Goed bevestigen is een must! Lees ook waar op te letten bij de aanschaf van een bed.
Lees meer over de mooiste headboards in verschillende stijlen.

Slaapkamervloeren

Heb je een gladde vloer in de slaapkamer, bijvoorbeeld een houtvloer, dan zijn vloerkleden als accessoire een goed idee: zacht aan de voeten en een mooi accent in je slaapkamerinterieur, waarmee je de hele inrichting ‘naar elkaar toe’ trekt.

Details in de slaapkamer

Omdat in een slaapkamer relatief weinig meubels staan, luisteren details nauw. Denk bijvoorbeeld aan de knoppen en grepen op kasten en (nacht)kastjes. Pas je de inrichting van je slaapkamer aan, zorg dan ook dat dergelijke details ‘in stijl’ zijn. En investeer in passend vormgegeven schakelmateriaal. Een lichtschakelaar zal het laatste zijn wat je aanraakt voordat je gaat slapen. Zo wordt iets heel kleins een dagelijks terugkerend genoegen. Lees ook over de verlichting in de slaapkamer.

Lees ook over het verlichting in de slaapkamer en het plaatsen van zitmeubilair in de slaapkamer.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BLARICUM
€ 2.975.000 k.k.
1/6
OIRSCHOT
Prijs op aanvraag
2/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
3/6
AALSMEER
Prijs op aanvraag
4/6
REEUWIJK
€ 3.950.000 k.k.
5/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

OISTERWIJK
€ 6.000.000
1/5
ARNEMUIDEN
€ 760.000
2/5
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
3/5
ROLDE
€ 795.000
4/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.