15 februari 2012

De aanschaf van een waterbed

Sommigen zweren erbij, terwijl de ander zich al misselijk voelt bij de gedachte aan slapen in een waterbed. Afgezien van het schommelen heeft een waterbed vele voordelen. De temperatuur kan goed gereguleerd worden en de watermatras biedt gelijkmatige ondersteuning aan het lichaam. Lees hier alles wat u moet weten voordat u naar de winkel gaat.
Net als bij de aanschaf van een ‘gewoon’ bed is het belangrijk om na te denken over de afmetingen van het bed en de plaats van het bed in de slaapkamer. Logischerwijs is in het geval van een waterbed met name het watermatras belangrijk.

Watermatrassen

De eerste keuze die u maakt tijdens de zoektocht naar een waterbed is die voor een hardside of een softside variant. Het verschil zit hem in het al dan niet aanwezig zijn van een bedombouw. Bij een 'hardside' waterbed ligt de watermatras in een soort frame, terwijl de watermatras van een softside waterbed op een bedbodem ligt. Genoemde voordelen van een softside waterbed ten opzichte van een hardside waterbed is het comfort bij het in- en uitstappen en het ‘opmaakgemak’. De omringende bedombouw staat in beide gevallen in de weg. Ook oogt de harde rand wat minder aantrekkelijk, alhoewel dit een kwestie van smaak is. De softside waterbedden zijn vaak wat hoger geprijst dan de hardside variant.

Het stabilisatie niveau van een waterbed

Het woord zegt het al: het stabilisatie niveau van een waterbed geeft aan hoe stabiel het matras is. Een waterbed met een laag stabilisatie niveau heeft ongeveer acht seconden nodig om stil te komen te liggen na het instappen of omdraaien. Een waterbed dat volledig gestabiliseerd is heeft ongeveer een halve seconde nodig. Alleen door proef te liggen kunt u erachter komen welk niveau u prettig vindt. Een tijdrovend klusje, maar geen overbodige luxe.

Single systeem of duo systeem voor tweepersoons waterbed

Wanneer u niet al te veel last wilt ondervinden van de onrustige slaapbewegingen van uw partner doet u er goed aan om een duo systeem waterbed te kopen. Dit houdt in dat het bed de watermatras verdeeld in 2 compartimenten, waardoor u de bewegingen niet voelt. Bij een single systeem, dat uit één groot compartiment bestaat, merkt u dat wel. Bovendien kan bij een single systeem geen rekening gehouden worden met individuele voorkeuren betreft verwarming en thermostaat. Een duo systeem is om deze reden ook een stuk prijziger.

Verwarming van een waterbed

Waterbedden worden doorgaans vanuit de matras verwarmd. Met een thermostaat kan de temperatuur geregeld worden. Een temperatuur van 28°C vinden de meeste mensen aangenaam, aangezien deze temperatuur ongeveer gelijk is aan de temperatuur van onze huid. Bij luxe varianten van tweepersoons waterbedden kunnen de twee aparte componenten apart van elkaar verwarmd worden.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OISTERWIJK
€ 4.950.000 k.k.
1/6
AALSMEER
Prijs op aanvraag
2/6
Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
3/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
4/6
AMSTERDAM
€ 4.700.000 k.k.
5/6
VOORBURG
€ 2.695.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DAARLERVEEN
€ 620.000
1/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
2/5
HARDENBERG
€ 629.000
3/5
DRUNEN
€ 3.650.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.