Advertorial
27 juni 2014

Rustgevende slaapkamers

Optimale nachtrust met de juiste inrichting

Tips voor een rustgevende slaapkamers
Ruim een derde van ons leven brengen we slapend door. Het is dan ook geen verrassing dat de slaapkamer een van de belangrijkste ruimtes van het huis is. Het is de ruimte waar je kunt uitrusten en opladen voor de volgende dag. Er zijn veel factoren die invloed hebben op uw nachtrust. Één daarvan is de inrichting van uw slaapkamer. Lees hier hoe u uw slaapkamer het beste kunt inrichten om een optimale nachtrust te bereiken.

Een rustige omgeving

Het belangrijkste van een rustgevende slaapkamer is de mate van rust in de ruimte. Zorg daarom voor voldoende rust en privacy in het interieur. Grenst uw huis aan een drukke weg? Bekijk dan eens de mogelijkheden om de slaapkamer bijvoorbeeld aan de achterkant van de woning te maken. Goede verduistering is ook een vereiste voor een goede nachtrust. Een donkere slaapkamer zorgt ervoor dat je ongestoord door kan slapen. Zorg daarom voor goed verduisterende raambekleding. Bijna elke raambekleding is verkrijgbaar met een verduisterende stof. Nog beter zijn rolluiken. Rolluiken zorgen voor volledige verduistering en beschikken daarnaast over goede geluidsisolatie. Hierdoor wordt u ‘s nachts niet gestoord door invallend licht of geluiden van buitenaf.


Kies de juiste kleur

U staat er wellicht niet direct bij stil, maar de kleuren in de slaapkamer kunnen een groot effect hebben op uw nachtrust. Om een rustgevende slaapkamer te creëren, is het verstandig om gebruik te maken van rustige kleuren en niet te veel verschillende kleuren door elkaar te gebruiken. Een kleur die een positief effect heeft op de nachtrust is blauw. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een blauwe slaapkamer gemiddeld lang, kalm én rustig slapen. Ook personen die de kleuren groen of geel laten terugkomen in hun slaapkamer, profiteren gemiddeld gezien van een goede nachtrust. Het is dan ook verstandig om de juiste kleuren terug te laten komen in uw meubels of accessoires of door uw muren te schilderen. Uiteraard zijn er ook kleuren die u het beste kunt vermijden. De kleur rood geeft energie, activeert het hart en verhoogt de bloeddruk. Een minder geschikte kleur voor een slaapkamer dus. Ook mensen met een paarse slaapkamer slapen gemiddeld korter.


Frisse lucht

Voldoende ventilatie is cruciaal voor niet alleen uw slaapkamer, maar voor uw hele woning. Gebrekkige ventilatie kan hoofdpijn en een slechte nachtrust tot gevolg hebben. Daarnaast is het slecht voor uw gezondheid. Zorg daarom voor goede ventilatie door de ventilatieroosters altijd open te laten staan. Ook planten kunnen bijdragen aan een schone lucht. Planten zuiveren de lucht in uw woning en brengen daarnaast ook nog extra leven en kleur in uw interieur. Daarnaast kunt u uw ramen openzetten voor frisse lucht. Zorg er wel voor dat de temperatuur in uw slaapkamer aangenaam blijft. Een te warme of juist te koele slaapkamer kan ervoor zorgen dat u slechter slaapt. De perfecte temperatuur voor in de slaapkamer verschilt per persoon, maar ligt gemiddeld rond de 17 graden.


Houd het netjes

Een rustgevende slaapkamer is een nette slaapkamer. Om de kamer netjes en overzichtelijk te houden, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende opbergruimte. Berg alle vuile was en overbodige voorwerpen meteen op. Een rommelige slaapkamer kan namelijk chaotisch overkomen, wat de nachtrust niet ten goede komt. Probeer ook elektronica zoveel mogelijk te mijden in de slaapkamer. Alleen door de aanwezigheid van elektronica kunt u al onrustiger slapen.


Het bed

Het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer is het bed. Het bed speelt uiteraard een grote rol in de kwaliteit van uw nachtrust. Investeer daarom in een goed en comfortabel bed. Hierdoor kunt u eventuele rugproblemen voorkomen. Ook schoon beddengoed kan het vooruitzicht om naar bed te gaan aangenamer maken en de nachtrust verbeteren.


Goede nachtrust hoeft niet moeilijk te zijn

Bovenstaande tips zijn eenvoudig uit te voeren en kunnen een zeer positief effect hebben op de kwaliteit van uw slaapruimte. Een grote verbouwing is dus helemaal niet nodig. Uw nachtrust kan al aanzienlijk verbeteren door enkele kleine aanpassingen.

Meer informatie? www.rolluiken-weetjes.nl en www.schilder-weetjes.nl

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
1/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
2/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
3/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
4/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
5/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

DOKKUM
€ 795.000
1/5
NIGTEVECHT
€ 1.050.000
2/5
BAARN
€ 895.000
3/5
LEENS
€ 650.000
4/5
ZALK
€ 550.000
5/5

Nieuw aanbod

Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
Kerkplein 5-5a
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag