21 oktober 2014

Moderne slaapkamers inrichten

Moderne interieurs van elk formaat

Slaapkamer inrichten? Residence geeft tip voor het interieur voor grote en kleine slaapkamers
In een slaapkamer moet je tot rust kunnen komen en dat doe je het beste in een interieur dat past bij je persoonlijke stijl. Houd je van moderne interieurs? Voer deze interieurstijl dan door in je slaapkamer.

Moderne slaapkamer inrichten

Door één interieurstijl te kiezen en dit door te trekken naar al de kamers van het huis, creëer je een mooi geheel. Doe dit ook met de inrichting van je slaapkamer. Houd je van een modern interieur in huis? Creëer dan ook een moderne slaapkamer.

Modern interieur creëren

Een modern interieur wordt gevormd door de functie van de meubels, strakke lijnen en vormen en decoratie van natuurlijke materialen. Het feit dat een huis functioneel moet zijn is het uitgangspunt van een modern interieur. Denk bijvoorbeeld aan de decoratie van het huis, dat is bedoelt om er prettig te kunnen wonen.

Moderne slaapkamer tip 1. Gebruik architectonische elementen als decoratie

Een betonnen muur, kwalitatieve planken van een mooi materiaal of een fantastische houten vloer vormen de belangrijkste vorm van decoratie in een moderne slaapkamer. Het zijn de architectonische elementen in de ruimte die de stijl vormgeven. Maak de slaapkamerstijl af met een paar decoratieve stukken. Denk aan een modern vormgegeven vaas, een vloerkleed met strak lijnenspel of zwart-wit foto.
Architectonische elementen in bovenstaande slaapkamers vormen tevens de decoratie.

Moderne slaapkamer tip 2. Voeg accenten kleur toe in de moderne slaapkamer

Versterk de moderne inrichting van de slaapkamer door kleuraccenten toe te voegen. De basis van een clean
This room has many modern characteristics, like clean straight lines and shapes, natural wood, and architectural elements used as decoration. The sweet wall mural of white tulips behind the head board along with the bright colors, produce a lovely and functional modern bedroom.
In de linker slaapkamer is gewerkt met opvallende kleuraccenten in oranje. De rechter slaapkamer is meer ingetogen, er is gewerkt met textuur

Moderne slaapkamer tip 3. Werk met glas en ingebouwde spotjes voor het perfecte licht

Door spotjes in de slaapkamer in te bouwen creëer je een strakke look en zorg je ervoor dat je op de juiste plek verlichting hebt. Denk aan de lichtbron naast het bed voor het lezen en de lamp bij de kledingkast, zodat je goed kan zien wat er daadwerkelijk in hangt. Lees meer over basisverlichting en sfeerverlichting van de slaapkamer.

Moderne slaapkamer tip 4. Kies voor ingetogen kunst in de kamer

Laat kunst de functie van de slaapkamer ondersteunen. Kies daarom voor rustgevende werken, die inspirerend werken en een centerpiece in de slaapkamer vormen. Voorkom te felgekleurde of schreeuwerige schilderijen. Deze zorgen wellicht eerder voor onrust in je hoofd. Een oppervlak in een bepaalde felle kleur kan wel werken, aangezien dan alleen de kleur aandacht vraagt en niet de vorm en textuur.
Kunst in de slaapkamer kan een rustgevend effect creëren. Een magisch uitzicht heeft hetzelfde effect, vaak nog beter!

Moderne slaapkamer tip 5. Creëer een rustgevende slaapkamer

Soms maken moderne slaapkamers een koude of afstandelijke indruk. In een kille slaapkamer kom je niet tot rust. Zorg er daarom voor dat je elementen in het interieur brengt die een goede nachtrust en comfort ondersteunen. Zoals zachte verlichting, aaibaar beddengoed en een comfortabel matras. Lees ook de tips voor een optimale nachtrust met de juiste inrichting voor de slaapkamer en deze tips voor sfeer in de slaapkamer.

Ook ideeën voor een klassieke inrichting van je slaapkamer? Laat je inspireren door de mooiste hotelkamers.


Bron: Home-designing.com
Beelden:Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Everbeek
Prijs op aanvraag
1/6
BOXTEL
€ 2.695.000 k.k.
2/6
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
3/6
WASSENAAR
€ 3.980.000 k.k.
4/6
VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
5/6
ROTTERDAM
€ 2.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
2/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
BEEKBERGEN
€ 2.995.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.